Jak kdo vaříte MEŘO,EEŘO atd.

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

traku vem si běžného jezdílka když vyjede lOOOlitrů za rok pak cenu té technologie třeba lOO.OOO a co bude třeba za deset let, v tom vidím výhodu mého klackového reaktoru,

a že by státní kasa dovolila aby si veřejnost jen tak doma vyráběla palivo bez daní,

stačí nepatrný zákon neoznačené palivo v nádrži pokuta 3OO.OOO firma 1.OOO.OOO a máme upálený kokos

a máš zde nové téma
Zlaté časy jak se nám jezdilo na sajrajty všeho druhu :-D

zajdem na benzinku a tam si všechno koupíme miloš (R)
slovacek.milos
Aktivista

meřo v sobotu super
ani jsem to nemíchal vzal jsem pět 2OL kanystrů nalil na dno dva litry metyl s louhem a nalil olej.

pak jsem ty kanystry zas přelil do padesátek a za dvě hodiny bylo hotovo čisto na dno

dnes to přeleju do kýblu a naliju do sudu ůpřetáhnu to přes prostěradlo jak je hic tak to jde samo ;) miloš
etylek
Přispěvovatel

Příspěvek od etylek »

slovacek.milos píše:meřo v sobotu super
ani jsem to nemíchal vzal jsem pět 2OL kanystrů nalil na dno dva litry metyl s louhem a nalil olej.

pak jsem ty kanystry zas přelil do padesátek a za dvě hodiny bylo hotovo čisto na dno

dnes to přeleju do kýblu a naliju do sudu ůpřetáhnu to přes prostěradlo jak je hic tak to jde samo ;) miloš
tak to je jedna s mála výhod těch hiců-že se nemusí ohřívat 8) , jinak je to děs, nedá sa dýchat, únava, večer komáři......
iridium
Přispěvovatel

Příspěvek od iridium »

Tak mám v pikapu 100L hnědé dobroty:) Jen škoda že to slunko néjni, budu muset počkat a jak vyleze, metyl, louh, a už to poletí (patented by Miloš :D ) Někde jsem četl že kdosi filtruje přes filtr pj4 z T815 tak jsem tu vložku za 50,- koupil a narouboval do 15L štoudve na vodu z dispenzoru které jsem předem uřezal dno. Krásně to pak padne do toho velkýho otvoru u sudu a filtruje to jedna báseň. Navíc to v tom sudu pěkně drží a nemele se :) Pak už jen divoce zatočím touhle pumpou http://www.hobynaradi.cz/index.php?main ... cts_id=320 a za minutu je 50L v nádrži a jeduuuuuuuuuuuu (LOL)
Oct 1.9TDI 66kW 2001
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Já tu pumpu koupil tady a je fakt do sudu dost dobrá:
http://www.aukro.cz/item1192996830_rucn ... 24903.html
Jezdím na vše co teče..
slovacek.milos
Aktivista

já tu pumpu ani zrovna nepoužívám, dostal jsem zadarmo sudy s kohoutkemi se stojanem na sudy, tak esterifikát leju přímo do sudu přes prostěradlo, tam se zachytí strohanka a třeba za čtrnáct dnů točím se sudu do kanystru a do nádrže

miloš
slovacek.milos
Aktivista

ještě se mi podařilo domakat podrážku která mi vznikala naspodu a nešla z kanystru, to jsem se inspiroval z toho slovenského špeciálného reaktoru, že stočím esterifikát třeba za dvě hodiny a podrážka tam není glycerin je v kaplném stavu, a druhý den pak slévám do sudů, glycerinu už je tam jen malinko,

glycerin nevylévám slévám ho do desítek od olejů a těžím ještě dál palivo miloš
divermax
Přispěvovatel

Příspěvek od divermax »

Zdravím kouzelníky vařiče a zvláště Miloše,
dal jsem na rady guruů a začal taky skromě povařovat. Protože všechno moc řeším, tak jsem si na to předělal starou výřivku po mámě. Místo časovače termostat z boileru a fachá to jak divý. Naleju vyfrit zatepla přeceděný do 2OO l sudu přes včelařské síto s molitanovou vložkou, nechám zahřát na 65 stupňů, 30litrů jedna dávka, na to 5 litrů metylu a 240g NaOH. Hoďku se to míchá, pak stočka do 50l barelu na usazení. za 4 hod vypustím glyc a polotovar znovu do pračky, zahřát a vyprat dešťovkou. Po 3x vyprání překapat přes upravenou ždímačku, přidat 2 procenta Bezaromatiku a jedeeeem. Celkový čas při přelévání a stáčení max 1 hodina, zbytek dělají stroje a gravitace. Ráno začnu a večer startuju. Fuck off 30kč za litr. 8)
Nalej a uvidíš
SnakeSK
Přispěvovatel

Příspěvek od SnakeSK »

Ja som tu nový, nechcem moc vyskakovať ale rád by som tiež niečo napísal (prosím neberte to osobne), za tú dobu (3 mesiace), som si počítal o výrobe MERO/ERO stovky článkov, prediskutoval reakcie s X ľuďmi od fachu (chemici, vrátane ľudí čo MERO predávajú komerčne - robia vo fabrikách), a preto ma udivuje, že niektorý z vás si to proste doma nahádžu do kýblu, povaria, nechajú sadnúť, odsajú bordel, niektorý dokonca umyjú a vysušia, ale nejakými kvalitatívnymi testami sa nezaoberajú, neberte to zle no, len ja mám auto iba jedno, a potvralo by mi dlho keby som si mal zaobstarať druhé, preto obdivujem vašu odvahu že to berete takto laicky ("keď to zvládne franta od vedla, zvládnem to aj ja", prípadne "fuck off 30kč za litr"). Na druhej strane som rád, že aj takýto ľudia existujú, aspoň sa ja budem môcť vyhnúť nejakým prešlapom. MERO si chystám variť aj ja, ale rozhodne spôsobom radšej kvalitu než kvantitu...
iridium
Přispěvovatel

Příspěvek od iridium »

SnakeSK píše:Ja som tu nový, nechcem moc vyskakovať ale rád by som tiež niečo napísal (prosím neberte to osobne), za tú dobu (3 mesiace), som si počítal o výrobe MERO/ERO stovky článkov, prediskutoval reakcie s X ľuďmi od fachu (chemici, vrátane ľudí čo MERO predávajú komerčne - robia vo fabrikách), a preto ma udivuje, že niektorý z vás si to proste doma nahádžu do kýblu, povaria, nechajú sadnúť, odsajú bordel, niektorý dokonca umyjú a vysušia, ale nejakými kvalitatívnymi testami sa nezaoberajú, neberte to zle no, len ja mám auto iba jedno, a potvralo by mi dlho keby som si mal zaobstarať druhé, preto obdivujem vašu odvahu že to berete takto laicky ("keď to zvládne franta od vedla, zvládnem to aj ja", prípadne "fuck off 30kč za litr"). Na druhej strane som rád, že aj takýto ľudia existujú, aspoň sa ja budem môcť vyhnúť nejakým prešlapom. MERO si chystám variť aj ja, ale rozhodne spôsobom radšej kvalitu než kvantitu...
Jak říká Miloš, kdo se bojí nesmí do lesa nebo jezdí na naftu až se čerpadlo utrhne (LOL)
Oct 1.9TDI 66kW 2001
SnakeSK
Přispěvovatel

Příspěvek od SnakeSK »

Skôr by som povedal "prikrývaj sa takou dekou na akú máš", a ja rozhodne neplánujem na tú deku hádzať zápalky ;)

Každopádne neberte si to osobne, proste závidím no :)

Inak to s tým daňovým únikom je pravda? Myslím na SK (v CZ neviem a nezaujíma ma to). Lebo ak ano, tak je to dobrá prasárna
slovacek.milos
Aktivista

divermax píše:Zdravím kouzelníky vařiče a zvláště Miloše,
dal jsem na rady guruů a začal taky skromě povařovat. Protože všechno moc řeším, tak jsem si na to předělal starou výřivku po mámě. Místo časovače termostat z boileru a fachá to jak divý. Naleju vyfrit zatepla přeceděný do 2OO l sudu přes včelařské síto s molitanovou vložkou, nechám zahřát na 65 stupňů, 30litrů jedna dávka, na to 5 litrů metylu a 240g NaOH. Hoďku se to míchá, pak stočka do 50l barelu na usazení. za 4 hod vypustím glyc a polotovar znovu do pračky, zahřát a vyprat dešťovkou. Po 3x vyprání překapat přes upravenou ždímačku, přidat 2 procenta Bezaromatiku a jedeeeem. Celkový čas při přelévání a stáčení max 1 hodina, zbytek dělají stroje a gravitace. Ráno začnu a večer startuju. Fuck off 30kč za litr. 8)
mi se jen nelibi zahreju na 65 stupnu

metanol se odparuje 62 stuonu aby ti to nevlitlo do obliceje a neslo ti o zivot :( milos
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

v tom dokumentu o MERU to zahrivali tusim na 55 stupnu..
koil
Přispěvovatel

Příspěvek od koil »

Miloši ti aj prodáváš upravený friták tvoji metodou a za kolik litr?-ptám se jen předběžně...... :)
karel.tdi
Sběrač informací

Příspěvek od karel.tdi »

Houstne,mame problem (rofl)
Tos sem to zkusal také. Zehnal sem technicky líh,odzkušal sem ruzné koncentrace 20% / 30 % / 40 % a nic, 1 % NaOH,teplota oleja 55C a prostě nic,ticho po cestě.
Je tu nějaký týpek,co sa mu to podařilo za pomocí ethanolu?
Pak sem drapl od mladého palivo pro žhavíky, sic tam je 15% ricínu ale neva, kupodivu na první pokus sem uvařil metylester. 2dcl metylu na litr oleja, 1 % NaOH, vycisteno do hodiny po zamichání.
Dneskaj sem to zkůšal prat vodou. Ale jaksi sa to nechce čistit,je to pořád zakalené a sou v tom kapky vody. Má to byt po praní průhledné?A není to praní ztrátové?
Eště jeden technický,jak to děláte při nižší teplotě,do rána se na stěně sklénky udělly takové vločky bílé,myslel sem že to je tuk ale na slunku se to neroztopilo :-) :-) (wallbash)
Karl
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“