Aditiva,ředidla .....

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Petr.C
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Aditiva,ředidla .....

Příspěvek od Petr.C »

Jaké máte zkušenosti s aditivem,ředidlem - S 6006,S 6001 ....... .A jaké používáte poměry.Z jaké části sníží ztuhnutí oleje .... .
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

a co tak udělat nějaký výzkum

že bys dal třeba do zavařovaček od kojenecké výživy různé ředidla dal tam zakarbonované součástky a zkusil jak čistí karbon pak tam přilil olej a nacpal do mražáku a pak napsal at zas něco nového víme

karbon já čistím acetonem nebo 6OOO ředidlo miloš
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Čekal jsem od tebe odpověď,ale takovou zrovna ne:).Spoustu z vás to přidává už do paliva,tak by jsem rád věděl zkušenosti,myslím,že je zbytečný zkoušet co už je vyzkoušený.Občas se tady objevý nějaké zkušenosti,ale toto téma je docela zajímaví a chtělo by vlastní stránku.
slovacek.milos
Aktivista

zkušeností zde najdeš i na jiných forech já teda vstal od počítače a nalil bezaromat, 6006 a aceton a dal do každého zakarbonovaný vstřik z l.6 D

co se bude dít se uvidí pokud chce někdo fotky tak je umím posílat jen na email

pokud máte ještě nápad jakou kapalinu vyzkoučet napište

miloš ;)
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

me urcite foto posli, docela by me to zajimalo :-) hreb@centrum.cz
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Miloš,mě to samozřejmě taky zajímá a protože momentálně žádný součástky k experimentu nemám,budu s napětím sledovat jak to dopadne ;)
Jezdím na vše co teče..
slovacek.milos
Aktivista

dejte námět je tam ještě jeden vstřik z l.6D a dva comonrayl z BMW taky pěkný karbon

v čem to vykoupat je k dispozici benál, castrol aditivum, a cokoíliv se dá koupit

víme že ty naše sajrajtxy umí karbonovat že bychom udělali něco nějaký pokus jak se toho karbonu zbavit na pošli někam dál

poté se dá do těch ředidel lít olej a mrazit začnem ale tím karbonem u přímého vstřiku to vidím jako primární problém miloš :)
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Namočený v aditivu by mohl být důkaz,jestli to vůbec funguje...Já bych ještě zkusil petrolej,brzdovku a ocet (crazy)
Jezdím na vše co teče..
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Myslim, ze odstraneni karbonu je diste mechanicka zalezitost, ale zkousejte, pochybuju, ze veci jako petrolej, redidlo tohle odstrani v kratke dobe, treba behem par hodin, spis ho neodstrani vubec... Spis bych zkusil treba HCl, nebo neco takoveho, ale to asi nebude nejlepsi napad let do nadrze
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Miloši,určitě mi to taky pošli ctira@seznam.cz jestli můžeš,zkusím je pak sem dát,jestli ti to nebude vadit.Je asi blbí,že největší badatel na foru jsi ty a všichni se s tebou vezou,ale bohužel někdo nemá na to prostory.
Taky by mě zajímalo,jestli někdo nemá větší zkušenosti s S6006,někde jsem čet,že zvyšuje cetanový číslo a tím pádem jsou lepší starty a vyšší výkon.
slovacek.milos
Aktivista

tak jsem jetě přidal aditivum castrol TDA, dal jsem do něj čtvrtý zakarbonovaný vstřik z l.6D brzdovka a ocet vtom jako nevidím nic po týdnu uvidíme, petrolej jsem nenašel misím koupit miloš
slovacek.milos
Aktivista

a ještě jsem si vspoměl že ty vstřiky co jsem použil jezdily na sajrajty všeho druhu naposledy na veselské meřo od unicorn miloš
Vinnetou
Přispěvovatel

Příspěvek od Vinnetou »

provedl jsme test 1:10 benzín : olej řepkový Aureol . Dal jsem to do mrazáku a po vyndání čiré, tekuté nepoznal bych rozdíl. Akorát netušim kolik stupňů je v mrazáku? :D
felicia combi 1.9D
lievik22
Sběrač informací

Příspěvek od lievik22 »

mal si tam zavriet aj teplomer :-)
Vinnetou
Přispěvovatel

Příspěvek od Vinnetou »

ja vim ale ja sem žádnej nenašel (LOL)
felicia combi 1.9D