1,9TDI nafta do oleje co s tím?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

rami
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od rami »

Mazete ty krouzky vazelinou nebo olejem pred montazi ?
Origo tvrdost O krouzku je jaka ?
Okta combi Tdi 66Kw Elegance, MR 02, ALH, 297 614 km
Sakul
Přispěvovatel

Příspěvek od Sakul »

Roy Jones jr. píše:Kde jsi sehnal šrouby vstřiku? Cena?
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... -yeti.html

Nechci delat reklama, tu firmu neznam, ale dnes maji postovny za 17Kc.
Sakul
Přispěvovatel

Příspěvek od Sakul »

rami píše:Mazete ty krouzky vazelinou nebo olejem pred montazi ?
Origo tvrdost O krouzku je jaka ?
Klidne obojim. Osobne si myslim, ze vazelinka je lepsi, protoze ten olej pri nasazovani setres. Origo tvrdost nevim, ale jak rikam na omak jsou origo krouzky mekci nez ty co jsem sehnal ja (80Sh).
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

Příspěvek od Roy Jones jr. »

Vstřik by se měl dotahovat momenťákem..nevíte někdo na kolik?
Opel Astra J sports tourer 1.7, 81kw, 2014
Kia Ceed combi, 1.4, 80kW, 2009
Sakul
Přispěvovatel

Příspěvek od Sakul »

Roy Jones jr. píše:Vstřik by se měl dotahovat momenťákem..nevíte někdo na kolik?
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 45&start=0
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

Možná se těm vstřikům vyhnu..koupil jsem za 1000 zanovni tandem, vyměnil ho a po 150km zatím olej na rysce stále na stejné urovni. Taky jsem se rozhodl odpojit powerbox..svítil mi furt protiskluz a ejhle, po odpojení powerboxu už kontrolka nesvítí a ESP funguje. Taky klesla spotřeba,už ho tam dávat nebudu..nechcete ho někdo? :lol:
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

Do psí prdele..tandem nepomohl,pořád jde nafta do oleje. Tak ted jsou na řadě o-kroužky na vstřikách. Během měsíce budu po třetí měnit olej (wallbash)
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

Vstřiky přetěsněný original o-kroužky od Bosche,ale olej na měrce furt přibývá a smrdí po naftě :bang: Jediný co se po nových o-kroužcích zlepšilo jsou studený starty.
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

Prdlajs..už je to dobrý..auto stálo při měření oleje nakřivo..udělá to docela hodně na měrce,když stojí (stačí jen trochu) nakloněný (LOL) Dobrá práce 12skvarka, díky :worthy:
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

to že olej smrdí po naftě ale nakloněný auto neudělá...
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

nogis píše:to že olej smrdí po naftě ale nakloněný auto neudělá...
Já ho ještě nevyměnil,takže trocha nafty v něm ještě zbyla ;) Čekal jsem jestli už to bude v pohodě..už jsem ho takhle měnil zbytečně 2krát. Mám pripraveny castrol edge td 5w40..o víkendu se na to vrhnu
k_lada
Sběrač informací

Příspěvek od k_lada »

Moje AJM taky nechce po ránu pořádně startovat. Vyměnil jsem žhavičky (žhavení funguje), startér, baterku, palivovej filtr i s termoventilem a těsněníma. Naposled jsem zkusil dotáhnout všechny šrouby na tandemu a od tý doby je to o něco lepší. Když zaškrtím hadici přepadu nafty, tak chytne na cvrnknutí. Taky je nějak volnej ten vývod na podtlak, tak bych radši ten tandem vyměnil.

Jak je náročný vyměnit tandem? Je to jenom o tom sundat ty dvě naftový hadice a jednu podtlakovou, odšroubovat tandem od bloku motoru a vyměnit za novej? Nebo je potřeba nějaký speciální nářadí? Předpokládám, že je tandem poháněnej od vačky, musí se něco někde aretovat proti pohybu? Zvládnu tu výměnu sám? Nejsem automechanik, ale manuální práce na autě mi nedělá problémy.

A co říkáte na hodnoty na vagu skupina 13 na jednotlivých vstřikách -0.8 -1.3 +1.3 +0.7 mg/R Teplota motoru byla při tom měření asi 60 stupňů.
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Ten vývod u tandemu zalep lepidlem na kov a máš to bez starostí. Případně to ještě přetáhni nějakou samovulkanizační gumou.
Passat 4motion AVF
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

Já to taky lepil epoxid.tmelem na kov..ten vývod k hadičce podtlaku..foukalo to tam. Jinak vyměna je jednoduchá 4 šrouby na imbus,akorát k tomu spodnímu byl na ho.no přístup musel jsem seříznout imbus klíč,abych se na něj dostal.Tu prostřední packu (viz obrazek) nastavíš do stejny polohy jako je po vymontování na starem tandemu,aby to zapadlo do motoru. Chce to i nové tesnení..jsou 2 druhy tandemu,s tesnením na gumičku..cca 300,- ve škodovce a plech.tesneni cca 200,- skoda-díly.cz Jo a po vyměně mi nešlo nastartovat,tak jsem na chvili odpojil baterku (reset) a pak už to šlo.
Obrázek
k_lada
Sběrač informací

Příspěvek od k_lada »

Aha, díky Roy Jones, já právě nikde nenašel obrázek jak vypadá tandem z tý vnitřní strany. Tak to bych měl zvládnout vyměnit. Ještě se tě zeptám, tys měnil i gumičky na vstřikách, že jo. Na kolik tě ta výměna gumiček vyšla v servisu?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“