1,9TDI nafta do oleje co s tím?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Roy Jones jr.
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Roy Jones jr. »

JJ já to musel přetěsnit,šla tudy nafta do oleje.Koukám,že jsi z Plzně..tím líp..sada těsnění na 1 vstrik 240kč zde http://www.cernikplzen.cz/ jinde stojí 2x i 3x tolik. Někdo tam dává i obyč o-kroužky z obchodu s guferama 7kč/kus rozměry: spodní 13x2, prostredni 27x2, vrchni 27x2,5, nejvrchnejsi 9x2. A dělal mi to 12škvarka z Plzně za 800,-
Obrázek
Opel Astra J sports tourer 1.7, 81kw, 2014
Kia Ceed combi, 1.4, 80kW, 2009
k_lada
Sběrač informací

Příspěvek od k_lada »

Díky za odpověď, vyměním ten tandem a pak se uvidí co dál. Podle těch hodnot z vagu mi nepřijde že by gumičky byly špatný, ale chtělo by to názor nějakýho odborníka. Každopádně tím tandemem vyřeším podtlak a třeba i to startování.
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

Nejaky odborník tu nekde psal,že se to dá zjistit na VAGu..kdyz kouknes na hodnoty vstriků,tak kde bude nejvyšší (plusová) bude vadný těsnění na vstřiku,myslím že do +2 je to ještě v caiku.Pokud budou hodnoty kolem nuly,bude chyba v tandemu
k_lada
Sběrač informací

Příspěvek od k_lada »

Právě že mi přes +2 nejde žádnej, ale zarazil mě ten rozsah a jakoby vyrovnávání válců proti sobě. Ale třeba to je tak normální.
Roy Jones jr.
Přispěvovatel

k_lada píše:Právě že mi přes +2 nejde žádnej, ale zarazil mě ten rozsah a jakoby vyrovnávání válců proti sobě. Ale třeba to je tak normální.
Od -2 do +2 je to prý dobrý,aspon takhle mi bylo řečeno mechanikem,když dělal moje
k_lada
Sběrač informací

Příspěvek od k_lada »

Tak tandem novej, startování se dost zlepšilo, ale ještě to není ono.
romčo
Sběrač informací

nafta v oleji

Příspěvek od romčo »

Ne vzdy nove origo gumicky tesni i kdyz se jen strhnou ty otrepky od vstriku. Honza2 by mohl vypravet. Osobne mam takovou teorii, ze jak tandem tlaci naftu do prostoru vstriku mezi spodni a prostredni krouzek, muze ten prostredni krouzek tlakem nafty trochu povylezt nahoru, kde uz je vydrena cast v hlave a tudiz trochu nafty utece do prepadu. To same by to mohlo delat mezi prostrednim a vrchnim krouzkem. Zalezi jak moc je ta hlava vydrena.

Mam ted doma nove vetsi o krouzky a jsou i na omak tvrdsi (80Sh) nez ty puvodni (myslim nove). Treba ty tvrdsi ted trochu zbrzdi pohyby vstriku do stran, uvidime. Cekam na srouby vstriku.[/quote]

Mám ten istý problém,výmena o-krúžkov a na jednom vstreku mi to netesní,skúšal som tam aj väčsie gumičky ale nemohol som tam tie vstreky vtlačiť rukou a šrobom s kameňom som to tam nechcel rvať,tak neviem.Ake rozmery mali tie väššie o-krúžky?Ja som mal27x3 a27x2,5
Ešte kade sa tlačí tá nafta do oleja cez tandem?
Dík
Sakul
Přispěvovatel

Re: nafta v oleji

Příspěvek od Sakul »

romčo píše:Ne vzdy nove origo gumicky tesni i kdyz se jen strhnou ty otrepky od vstriku. Honza2 by mohl vypravet. Osobne mam takovou teorii, ze jak tandem tlaci naftu do prostoru vstriku mezi spodni a prostredni krouzek, muze ten prostredni krouzek tlakem nafty trochu povylezt nahoru, kde uz je vydrena cast v hlave a tudiz trochu nafty utece do prepadu. To same by to mohlo delat mezi prostrednim a vrchnim krouzkem. Zalezi jak moc je ta hlava vydrena.

Mam ted doma nove vetsi o krouzky a jsou i na omak tvrdsi (80Sh) nez ty puvodni (myslim nove). Treba ty tvrdsi ted trochu zbrzdi pohyby vstriku do stran, uvidime. Cekam na srouby vstriku.
Mám ten istý problém,výmena o-krúžkov a na jednom vstreku mi to netesní,skúšal som tam aj väčsie gumičky ale nemohol som tam tie vstreky vtlačiť rukou a šrobom s kameňom som to tam nechcel rvať,tak neviem.Ake rozmery mali tie väššie o-krúžky?Ja som mal27x3 a27x2,5
Ešte kade sa tlačí tá nafta do oleja cez tandem?
Dík[/quote]

Ja je tam taky nedostal a musel jsem pak vyvlozkovat zavit na ten vstrik, takze rozhodne to tam nervat pres moc. Nakonec jsem dal 27x2,2 a nahoru origo. Ja nemel, ale problem s naftou v oleji. U tebe bych nahore dal 27x2,7. Pak je tam rukou co nejvice zatocit, jde to blbe a zbytek dotahnout pres sroub. Me to slo uz jen sroubovakem a rukou. Hlavne poradne naolejovat krouzky i otvor v hlave. Dalsi misto, kde nafta muze utikat do oleje je tandem. Tam pomuze asi jen vymena, pripadne pretesneni tandemu vevnitr. To, ale nikdo nedela, protoze toto tesneni neni jako nahradni dil.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“