Protektory Vraník
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
maximalne sa stotoznujem, super postreh!!cosby píše:Hoši,mám pneuservis.Byl jsem na exkurzi ve protektorovně a jen říkám:
Co se týče koster,vůbec bych se nebál,kontrola je docela dost dobrá.Pokud nějaký chuj při montáží neurve patku tak není co řešit.
protektor neobsahuje siliku-nevýhoda že za mrazu není měkký jako nová pneu,výhoda že při suché zimě se neojíždí tolik jako pneu se silikou.
Taxikáři berou jen proketory a nestěžují si na náběh s nimi mají jako s origo pneu.Co se týče závaží tak je to jak kdy.řekl bych že 40% jsou OK.
Jinak bereme 3 typy a musím říct,že ty ostré vyjedou a brzdí tak ,jako žádná jiná new pneumatika.
Já zastávám to,že pokud někdo jezdí hodně,hodně dálnice atd,ať protektor nedává,pokud někdo kolem komína,není co řešit.Stejně jako různé typy new pneu.Jsou pneu,které jsou špica na sníh-hory a nehodí se na dálniční provoz a naopak.
O1,1.9TDI,03, Collection,ASV,KAT OFF, EGR OFF,PP520,11mm
WWW.GTENGINES.SK
WWW.GTENGINES.SK
cosby tady má pravdu je to tak
je to otom jak je kdo pohodlný a co od pneu čeká,na běžné ježdění a i v extremních podmínkách v pohodě,kdo jezdí dálnice,spoustu km a čeká komfort tak at si je nekupuje,dobré je že mají doživotní zaruku
cosby tady má pravdu je to tak
je to otom jak je kdo pohodlný a co od pneu čeká,na běžné ježdění a i v extremních podmínkách v pohodě,kdo jezdí dálnice,spoustu km a čeká komfort tak at si je nekupuje,dobré je že mají doživotní zaruku
Každý je tu vychvaluje ale lidi kteří si je koupili a chtějí je obout posílám zpět k vraníkovi do servisu.Nemám nervy na to lepit na alu 300g závaží...A hodnoty přes 150g nejsou nic neobvyklého...Jak ty pneu hážou asi netřeba vysvětlovat.Navíc co pneu to originál.Některé sou lehké,jiné těžké jako kráva....
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Nízkoprofil od Vraníka katastrofa, po cca. 25 tisících se začal odlupovat běhoun a po nafocení objednali zpětný svoz a poslali okamžitě částku, za kterou jsem kupoval + částku za montáž a demontáž v pneuservisu...S normální výškou profilu znám asi 20 aut, co je obouvá přes 5 let a každý chválí, bez problému...všichni zimní pneu.. Ale nejednou jsem se přesvědčil, že to, co vyjede Vraník v zimních podmínkách, o tom si mohou pneu světových značek nechat zdát. 
Tomas6: Protektor na Alu neni zrovna stastná volba..

Tomas6: Protektor na Alu neni zrovna stastná volba..

To vysvětli tomu deb*lovi co má na zimu alu....Alu komplet olezené a nalepit závaží se rovná skoro zázraku a na vnitřní stranu ráfku jsem lepil až 200g.Občas pomohlo kolo vypustit odlepit pootočit a nafouknout.Je*al jsem se s tím dvě hodiny a když jsem po něm chtěl připlatit za závaží tak se kroutil jak žížala.Za dva dny donesl další dva kusy a to už jsem psychicky nevydržel a poslal ho k Vraníkovi....Mám to skorem za chalupou...
Jinak zima na Alu není vůbec šťastná volba.
Jinak zima na Alu není vůbec šťastná volba.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
tyhle zkušenosti s váhou a vyvažováním mám u nás v pneuservisu taky ...Tomas6 píše:Každý je tu vychvaluje ale lidi kteří si je koupili a chtějí je obout posílám zpět k vraníkovi do servisu.Nemám nervy na to lepit na alu 300g závaží...A hodnoty přes 150g nejsou nic neobvyklého...Jak ty pneu hážou asi netřeba vysvětlovat.Navíc co pneu to originál.Některé sou lehké,jiné těžké jako kráva....
kdo jezdí kilometr do práce a kilometr z práce po městě a na nákupy ať si je koupí, ale na delší trasy to rozhodně neni ....
a když protektor tak jedině na plech a i tam je to občas co dovážit ... a to ať je to vraník, nebo obnova nebo cokoliv protektorovanýho ...

B5 AFN
F2 HTP
F2 HTP

No zrovna synovec si je obul na Mareu kombi a chtěl je, protože s nimi byl spokojen z minulého vozu...Povídá, zimní gumy neseženeš a za 750 korun to nekup..Jezdí z vesnice do města 15 km po okreskách a proto jsou nové gumy škoda, nejede víc než 90 km/h...Když se koupí starší dobrá guma, chtějí 500 kč a je nebezpečí, že je to bouchačka vyhozená v pneuservisu v D...
nepropadat panice...
Ale zas je hezký když koupí 4 protektory co mu vydrží tři zimy.jericho-3 píše:No zrovna synovec si je obul na Mareu kombi a chtěl je, protože s nimi byl spokojen z minulého vozu...Povídá, zimní gumy neseženeš a za 750 korun to nekup..Jezdí z vesnice do města 15 km po okreskách a proto jsou nové gumy škoda, nejede víc než 90 km/h...Když se koupí starší dobrá guma, chtějí 500 kč a je nebezpečí, že je to bouchačka vyhozená v pneuservisu v D...
Ušetřit 2000 kč za tři roky, no sakra, to má dobrý tři neděle za co kouřit, a to se už vyplatí.
Jestli jsou lepší nebo horší a jestli to někomu na motání do práce stačí prosím, ale argumentovat penězma není zrovna šťastný.

Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
-
- Aktivista
protektor vraník přijde dráž jak nová pneumatika,
už při montáži dávám běžně 13O gramů závaží, nedej bože dávat ji na litáky tam je prodražení řádné,
poté začne mlácení na zadní nápravě jedeme na STK
na vnitřní straně balon jak kráva a mlátí do podběhu,
začne třepat volant znova na vyvažovačku
kolo jede do osmice rozjel se kord
pustíš volant a jsi v příkopu
mění se čepy a
levá strana běhounu u LP kola naběhla jak galuska po celém obvodě tak jedeš jen polevé hraně,
nesmyslné ojíždění a další geometrie za 750 korun je normální
levně koupené draze zaplacené miloš
už při montáži dávám běžně 13O gramů závaží, nedej bože dávat ji na litáky tam je prodražení řádné,
poté začne mlácení na zadní nápravě jedeme na STK

začne třepat volant znova na vyvažovačku

pustíš volant a jsi v příkopu

nesmyslné ojíždění a další geometrie za 750 korun je normální
levně koupené draze zaplacené miloš