frajer
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- Bugs.Bunny
- Aktivista
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Kdyby jsem držel knipl, už bych měl na sobě dekl.Slavkov píše:... to bylo pouze tím, že jsi nedržel knipl

- Bugs.Bunny
- Aktivista
Věř, že je to neskutečný rozdíl.norok86 píše:kamarad me taky svezl v lete v tomto jen zakladni akrobacku a taky jsem toho mel dost

http://www.youtube.com/watch?v=cOHSUvGb ... ather=TrueBugs.Bunny píše:Někteří piloti jsou borci. Kamarád mě svezl v SU-29 (to červené) a to je neskutečnej zážitek. 20-ti minutová sestava a rozdejchával jsem to dva dny.Kdo mluví o adrenalinu a nezkusil něco podobného tak vůbec neví o čem mluví.
![]()

- Bugs.Bunny
- Aktivista
Je fagt hooodně dobrá i když si myslím, že všichni kdo tohle umí řídit jsou totálně vymaštěný hovada.TDI tech píše:http://www.youtube.com/watch?v=cOHSUvGb ... ather=TrueBugs.Bunny píše:Někteří piloti jsou borci. Kamarád mě svezl v SU-29 (to červené) a to je neskutečnej zážitek. 20-ti minutová sestava a rozdejchával jsem to dva dny.Kdo mluví o adrenalinu a nezkusil něco podobného tak vůbec neví o čem mluví.
![]()

- Bugs.Bunny
- Aktivista
Když jsem cítilpři +G, že usínám, tak mě probral nějaký nepochopitelný výkrut.Slavkov píše:... to už Ti naložil plný kotelBugs.Bunny píše:Na budíkách se zaznamenává max hodnota přetížení a bylo tam po letu +10G a - 8G... hodně lidí už "tuhne" nebo má alespoň výpadky vědomí

Kedze u tohto akrobatickeho lietadielka Cy-29 prip. Cy-31 sa kladie velky doraz na vahu, vykon a spolahlivost za kazdych okolnosti tak piloti nemaju pretlakovane antiG obleky. Rusi prisli nato ze ludsky organizmus najlepsie zvlada pretazenie ked kostra sedi pod uhlom 35stupnou. Ono sa vtom nesedi ale doslova lezi. (Zeny vo vseobecnosti lepsie zvladuju pretazenie a aj vyssie ako muzi.) Nemyslite si ze je to lietadielko iba taka hracka pre male deti. Bez nadsazky sa da povedat ze toto lietadlo patri medzi najvymakanejsie na svete. Minimum elektroniky, dokonca to ma magneticke zapalovanie, 45Ah baterku, nema ani umely horizont v klasickom budiku ale iba take voditka so strelkami na konci kridiel. Pri takej nakladacke pilot ani nevie kde je hore a kde dole, tak horizont stabilizuje svojim zrakom prave podla tych voditok. Dobre nie? Nema to ziadnu hydreauliku. Ovladanie je robene ciste mechanicky (tiahlo, bowden, lanko) pomocou odlahcovacich ploch. Nema to ani elektricky starter. Startuje sa to tak ze do valcoch sa vpusti stlaceny vzduch (ako befko). Konstrukcia draku (skeletu) je dimenzovana na pretazenie 35G!!!
Naposledy upravil(a) TDI tech dne 04 úno 2011, 10:06, celkem upraveno 1 x.
Tu je pekna akrobacia s jeho o 10 cisel vacsim bracekom tazobnym stihacom Cy-30MKИ (Su-30MKI) tak si to vychutnajte, to je uz ale ina liga http://www.youtube.com/watch?v=Rhn1FYOr ... ather=True 

- Bugs.Bunny
- Aktivista