čínské pneu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Smoke
Aktivista
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

přesně, u 225 40 r18 už je ta cena jinde, já je sehnal nějak za 14OO,-ks a nejlevnější snad ,,kvalitní´´ barum od 2500,- a pirelky 4-9tis.
jsou měkké, vydrží méně, ale už najeto 2roky a vím co můžu čekat, podrží. nemusím platit za značku, logo, s tím že jsou o trošku lepší. navíc jsem nikde nenašel: neschváleno pro silniční provoz
je tady dost názorů pro a proti, ale at si každej kupuje co chce, já su spokojen.
nezastámá se toho, ale prostě za tu cenu supr
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

nogis píše:to jaykay: Máš v podstatě zvláštní názory. Ohánět se testy ADAC, které stále nevím jestli jsou k smíchu nebo k pláči... Jak jinak si vysvětlit jejich dlouhodobé výsledky než tak, že čím lepší umístění, tím větší výrobce. Proč např. třeba špičková guma Nokian WR-G2, kterou mimo jiné obouvá třeba Subaru buď v testech chybí nebo nemá na lepší umístění než v naprostém průměru a přitom na silnici je to špička?

Ještě k tomu nákupu čínských gum. Opice-banány chápu, ale pokud mi guma vyhovuje (v tomto případě Nankang), nemám důvod vyhazovat peníze za předražené výrobky konkurence. Vysvětlím - před nimi jsem dlouho jezdil Conti SC2 a normálně řeknu hrůza. V zatáčkách nervózní, po pár měsících sjetý na limitu a už od nějakých 3mm to byl běs na mokru. Koupil jsem tyhle a jsem spokojenej, protože splňujou to, co od nich čekám.

A jestli mám dát cca 10tis. dvakrát za rok za continental nebo 6tis. jednou za dva roky za Nankang... Nekoupím si rádio, radši to narvu do baráku.

A ze starých pneu už jsem roky vyléčenej. Nejde o vzorek, ale o to, že nevíš, čím si ta guma prošla...

Pokud bych někdy chtěl značku, tak Bridgestone. ;)
Na co jineho, nez-li na ADAC se mam odvolavat?
Leda ze bys nam sam poskytl svoje knowhow v dlouholetem testovani pneumatik?
Pokud si mam vybrat, jakemu zdroji duverovat a podle ceho vybirat pneu, rozhodne to budou testy ADACu a ne rady typu "ja mam tyhle a jsou nejlepci na svete a Franta to taky rikal".

A co se tyce Subaru, opravdu si myslis, ze kdyz je obouva Subaru, tak musi byt nutne nejlepci na svete?
To ze nejsou ty pneu podle ADACu nejlepci na svete, jeste neznamena, ze jsou spatne a nebud nainvni, ono Subaru nebude obouvat ty nejlepci pneu na svete, ale ty, ktere za neco stoji a s dodavatelem bude mit solidni smlouvu.

P.S.: ja se alespon ohanim necim podlozenym a prokazatelnym, kdezto ty tve nesmysly ohledne "vynikajicich" cinskejch pneu a spickovych Nokianu (at uz jsou nebo nejsou - to nedokazu posoudit) se zakladaji jen a jen na tvem vlastnim a subjektivnim nazoru prip. nazoru dalsich laiku.
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

... a to tady Nogisy muzeme taky resit jak je podle tebe TDI PD nejlepci motor na svete a nad nej neni vid? Ty mas pouze a jen svoji pravdu a vsichni co maji jiny nazor, jsou zvlastni :)
JohnnyBOSS
Aktivista

Příspěvek od JohnnyBOSS »

To máš pravdu,předsedo. Ale pokud mu Nankang vyhovují, zná jejich brzdnou dráhu a jezdí s ohledem na to, je to podle mě vpořádku. To by pak bylo potřeba prcat i lidi,co jezdí na zimních gumách, když je teplo. Na těch to taky klouže jak sviňa
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

tím adacem je třeba myšleno že třeba někomu přistálo do kapse, a podle toho to pořadí, moc by neprodali kdyby byla levná konkurence že? bez kapesného už snad ani nic nejde.... viz podniky, zakázky atd
(nebo i např. ono třeba značkovej servis víc odflákne než nějakej soukromník...)
debata o ničem, su ochoten to s někým testnout (sraz několik aut, s podobnou velikostí, váhou a rozdílný pneu) protože mě to samotnýho zajímá

JohnnyBOSS
Aktivista

mně by to taky zajímalo :) Ale s LingLongama bych nikam nechodil, jednou jsem s tím brzdil na suchu na dálnici (bez ABS) a nepřipadal jsem si, že by to nějak rychle zpomalovalo :D
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

JohnnyBOSS píše:mně by to taky zajímalo :) Ale s LingLongama bych nikam nechodil, jednou jsem s tím brzdil na suchu na dálnici (bez ABS) a nepřipadal jsem si, že by to nějak rychle zpomalovalo :D
:D a v jakém stavu jsou brzdy? nebo podvozek?

JohnnyBOSS
Aktivista

brzdy origo 280, zánovní desky TRW tehdá, podvozek sportovní - tlumiče koni, pružiny HR, najeto na tom v te době asi 5tis km, přední ramena Audi TT a Powerflex. Všechno bylo vpořádku, v tom nehledej chybu. jel jsem asi 120 a musel jsem rychle bzrdit asi na 50, protože se kokor rozhodl, že toho dědu v žigulu předjede :D Když jsem takhle bzdil s maminym autem, tehdá to byl Renault Megane, pruměr brzd nevim, ale gumy tam byly 195/65 R15 Michelin, brzdilo to v takovejchle situacich uplně jinak :) Neřeším to, že po tom, co ten renault zastavil byl svátek, když se to zase rozjelo (noteeth)

Prostě mě ty ling long nepřesvědčily. a navíc mě neskutečně sralo to hučení. a ještě víc mě sralo, že se každej, koho jsem vezl, ptal, co to je (LOL)
VW Touran 1.9 TDi 74kW
JohnnyBOSS
Aktivista

a ještě doplním, že v té době jsem měl ty gumy asi tak 3 měsíce starý, takže by měly být v nejlepší formě
VW Touran 1.9 TDi 74kW
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

jaykay píše:... a to tady Nogisy muzeme taky resit jak je podle tebe TDI PD nejlepci motor na svete a nad nej neni vid? Ty mas pouze a jen svoji pravdu a vsichni co maji jiny nazor, jsou zvlastni :)
(rofl) Dobrý, dostal jsi mě... Vypadá to na nějaký komplex... Že by 1.4TDI :D Pak to chápu. Zřejmě s nadsázkou reaguješ na nějakou stařší debatu, ale nejsem si vědom, že bych někde něco takového kdy napsal, protože to samozřejmě není pravda. Co pravda je, že jsem s nimi spokojený. ;)

Jinak k věci - jak píše Smoke. Bez řádnýho podmáznutí dnes není možný vyhrát nic. Stejně tak jsem neřekl, že je Nokian nejlepší na světě. Jen mě stále zaráží pořadí veškerých testů. Že by Continental byl nepřekonatelný a všichni ostatní se v tom jen "plácali"?

Jen můj názor, nikomu ho nenutím a jaykayovi už vůbec. :D

to jaykay: upřímně dám radši na zkušenosti lidí než na všemožný testy včetně ADACu. Je totiž celkem zajímavý, že názory majitelů daných pneu se od výsledků až na výjimky dost liší...
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
lukasik
Sběrač informací

Příspěvek od lukasik »

Nazdar všetci .... vopcham sa do temy .. akurat dnes som objednal letne gumy na o 4cm znizene VENTO ... mate nejake skusenosti ? dufam ze budem spokojny ... :D http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So
JohnnyBOSS
Aktivista

ADAC 4 hvězdičky, to bude top (LOL)
VW Touran 1.9 TDi 74kW
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

JohnnyBOSS píše:ADAC 4 hvězdičky, to bude top (LOL)
jak 4? Dostaly 2 hvezdy
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

ADAC a testy?Možná tak do dikobrazu.Než vyšly ofiko testy,už jsme v pneuservisech věděli výsledky tak proč asi.
Osobně si myslím a jsem přesvědčený,že i China umí udělat gumy.
Je to jako s podznačkami Michelin.Něco OK,něco katastrofa.Toď můj názor.
Jinak nemusíte kupovat Chiny,ono i korejské pneu jsou na špičkové úrovni,sám jezdím na Nexenech na těžké A6 a bezproblému jak léto tak zima.Ono zajděte se podívat do Autosalónu co dávají na Nové Golfy.
JohnnyBOSS
Aktivista

jaykay píše:
JohnnyBOSS píše:ADAC 4 hvězdičky, to bude top (LOL)
jak 4? Dostaly 2 hvezdy
sorry, asi neumím číst :D
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
VW Touran 1.9 TDi 74kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“