STASTNY MAJITEL VAG 10.6 - NASTAVENIE FT232RL

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

mirec
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od mirec »

nepýtaj sa tak naivne, dneska sa tak správajú všetci výrobcovia, aj televízorov, pracok atď, atď...
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

HanZ píše:co to meleš za nesmysly? čínská verze v češtině jede až do 9.xx! Co se verze 10.xxx týče, je to jen otázkou času. Kluci čínský jsou sice šikmooký, ale šikovný (noteeth) Takže pro úplnost, kupte si origo a neřeště cracnuté šmejdy. A abych byl přesný, ani originál Vás nespasí, nejnovější funkce jedou online jedině na VASu.

A abych si taky přisadil, děláme nový HW pro diagnostiku a ten pojede v cloudu online. Libůstka na kterou se všichni náramě těší. V cloudu nelze podvádět v takovém měřítku, v jakém tomu bylo dodnes, jelikož Vás při druhém pokusu o podvod odstřihnou 8)

Funguje to tak, že HW má jedinečný ID a pokud jej někdo okopíruje a použije, je okamžitě toto ID deaktivováno. Jeho právoplatný majitel musí prokázat, že je vlastníkem. To že to poskytl 3tí osobě je irelevantní. Tomuto vlastníku je přiřazeno nové ID. Pokud se situace opakuje, je kompletně odstaven původní vlastník, jelikož závažným způsoben porušil licenční smlouvu. Tím jsou zcela eliminovány klony, jelikož funguje pouze 1 originál. Data v PC nejsou skoro žádná, vše se stahuje online...
Cloud je užásný hlavně když nemáš připojení k inetu (LOL)
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

sky59 píše:
HanZ píše:co to meleš za nesmysly? čínská verze v češtině jede až do 9.xx! Co se verze 10.xxx týče, je to jen otázkou času. Kluci čínský jsou sice šikmooký, ale šikovný (noteeth) Takže pro úplnost, kupte si origo a neřeště cracnuté šmejdy. A abych byl přesný, ani originál Vás nespasí, nejnovější funkce jedou online jedině na VASu.

A abych si taky přisadil, děláme nový HW pro diagnostiku a ten pojede v cloudu online. Libůstka na kterou se všichni náramě těší. V cloudu nelze podvádět v takovém měřítku, v jakém tomu bylo dodnes, jelikož Vás při druhém pokusu o podvod odstřihnou 8)

Funguje to tak, že HW má jedinečný ID a pokud jej někdo okopíruje a použije, je okamžitě toto ID deaktivováno. Jeho právoplatný majitel musí prokázat, že je vlastníkem. To že to poskytl 3tí osobě je irelevantní. Tomuto vlastníku je přiřazeno nové ID. Pokud se situace opakuje, je kompletně odstaven původní vlastník, jelikož závažným způsoben porušil licenční smlouvu. Tím jsou zcela eliminovány klony, jelikož funguje pouze 1 originál. Data v PC nejsou skoro žádná, vše se stahuje online...

tu sa musim znova zapojit do debaty: cely problem je v tom, ze vyrobca aut sa sprava ako chrapun, preco mi neda komplet informacie k mojmu majetku co com si kupil?! preco mi nevypise na displeji vsetko to, co musim pracne citat cez diagnostiky a platit rozne firmy ktore mnohokrat nevedia ani co robia? dnes stoji niekolko GB flash menej ako Euro, preco nie su vsetky info v tejto pamati? naco to musim pracne robit s PC? bohuzial vsetcia su taki ti vyrobcovia... ak by ludia kupili iba take auto co nepotrebuje "expertov" aby si precital pamat chyb bolo by to inka!

alebo nech je vsetko v aute a nech je PC iba ako terminal! alebo cez USB alebo cez RS232 alebo nech nezerem aj RS485...

co vy na to? preco sa tak spravaju?
To je vcelku jasné. Jelikož jakýkoliv neautorizovaný zásah do vozidla (oprava svépomocí) je automaticky důvodem ke ztrátě záruky. Po záruce ti výrobce není povinen prozradit své know-haw. Tudíž není žádný legislativní důvod ke zveřejňování informací, po kterých ti nic není.

Výrobce pračky ti taky nedává návod, jak opravit elektronický programátor a už vůbec ti neřekne jak si nastavit vlastní prací program...proč taky, auto je spotřební věc, která se klidně dá přirovnat k pračce. Co si koupíš, to máš. Cokoliv s tím chceš dělat, je jen na tvojí odpovědnost.

Dále pak kritické závady jsou ve standardu a lze je přešít jakoukoli čtečkou. Veškeré rozšířené funkce (kódování, přizpůsobení atd.) jsou výsadou výrobce a je ti po nich kulové.

2 Váha: Kde žiješ? Zítra si už offline ani neuprdneš (LOL)
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
uncompromised
Nováček

Příspěvek od uncompromised »

HanZ: co přesně je nesmysl? že poslední verze pro klony není 805, ale 9.xx? tak hoď odkaz, za který se zaručíš že neumrtví kabel ;)
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Tohle je nesmysl : "kde cracknutá verze v českém jazyce je jenom do verze 805". Žádný link dávat nebudu, nemám to zapotřebí. A už vůbec ne nováčkovi s 2 příspěvky oničem.

PS.: Jestli chceš záruku, tak si kup originál! Ten sice taky obšas sám zdechne, ale výrobce ti jej bezplatně vymění.
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
uncompromised
Nováček

HanZ: nemáš to zapotřebí, nebo ho nemáš? :)
A o tom nováčkovi si myslím svoje. Pán je tady se svými šesti sty příspěvky za pět let někdo, co? Klanět se ti nemáme? :roll:
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Jak jsem řek, kup si originál a nemusíš to řešit. PS. Mám, nepotřebuji a nebudu se podílet na nelegálním šíření.

No ono jde o smysl a obsahovou hodnotu, ne o kvantitu. Každý se vyzná v něčem jiném. Mé příspěvky vesměs pouze směrují lidi správnou cestou. Nemám v úmyslu nikoho vodit za ručičku.

Ty osobně bys asi měl, protože víš kulové a plácáš nesmysly.

(offtopic)
uncompromised
Nováček

HanZ: S první částí souhlasím, ale origo kabel si kupovat nebudu, nehodlám programovat, čipovat ani nic jinýho. Chci si jenom nechat vyčíst a smazat chyby, popřípadě něco nastavit na autě. Za 6tisíc bych si origo nekoupil, ani kdyby neexistovala nelegální kopie, takže výrobce originálního kabelu se nemusí bát, že by mu mým jednáním vznikla nějaká újma. Kdyby to někdo chtěl rozpitvávat, tak ano je to nelegální, a všichni jezdíme 50/90/130 protože překročením rychlosti, se taky dopouštíme protiprávního jednání.
Zjišťuju, čtu, ptám se co existuje a co ne, zatím jsem se nikde nedozvěděl, že funguje novější verze s cz než 805. Pak přijdeš ty a plácneš že existuje, jediný argument je ten, že prostě víš a neřekneš kde, protože mám jenom dva příspěvky. Jako kdyby jsi ty začínal se stovkou.
Taky něco mudruješ, že nebudeš podporovat nelegálním jednání. Nevím jestli ty stránky co máš v popisu jsou tvoje, ale je nabízí se tam služba úpravy kilometrů, sice s dovětkem, že se může jednat o podvod, ale fakt by mě zajímalo jestli všichni v té firmě věří, že to každý nabízí pro dobro nejen svoje, ale i někoho jiného. Ale jelikož se říká co čech to smotájev, tak se mi tomu nechce věřit.

Nechápu co osobně bych měl, někoho vodit za ručičku?
A o OFF TOPIC se pokud vím nejedná, všechno je k tématu.
uncompromised
Nováček

HanZ: S první částí souhlasím, ale origo kabel si kupovat nebudu, nehodlám programovat, čipovat ani nic jinýho. Chci si jenom nechat vyčíst a smazat chyby, popřípadě něco nastavit na autě. Za 6tisíc bych si origo nekoupil, ani kdyby neexistovala nelegální kopie, takže výrobce originálního kabelu se nemusí bát, že by mu mým jednáním vznikla nějaká újma. Kdyby to někdo chtěl rozpitvávat, tak ano je to nelegální, a všichni jezdíme 50/90/130 protože překročením rychlosti, se taky dopouštíme protiprávního jednání.
Zjišťuju, čtu, ptám se co existuje a co ne, zatím jsem se nikde nedozvěděl, že funguje novější verze s cz než 805. Pak přijdeš ty a plácneš že existuje, jediný argument je ten, že prostě víš a neřekneš kde, protože mám jenom dva příspěvky. Jako kdyby jsi ty začínal se stovkou.
Taky něco mudruješ, že nebudeš podporovat nelegálním jednání. Nevím jestli ty stránky co máš v popisu jsou tvoje, ale je nabízí se tam služba úpravy kilometrů, sice s dovětkem, že se může jednat o podvod, ale fakt by mě zajímalo jestli všichni v té firmě věří, že to každý nabízí pro dobro nejen svoje, ale i někoho jiného. Ale jelikož se říká co čech to smotájev, tak se mi tomu nechce věřit. Tak si tady nehraj na Mirka Dušína.

Nechápu co osobně bych měl, někoho vodit za ručičku?
A o OFF TOPIC se pokud vím nejedná, všechno je k tématu.
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Cos nepochopil na tom, že ty už klon používáš a tím majiteli práv škoda již vznikla??

No ono to asi bude tím, že to tak prostě je, ty jsi uved kravinu a že neumíš hledat je tvůj problém.

Služby které nabízí moje firma jsou naprosto v souladu se zákonem. Na to máme dost slušně pracené právníky...

Ne, nepochopil. Já nebudu nikoho,natož tebe, vodit za ručičku!

Jasně jsem uved, jaká verze ještě v češtině funguje a pokud si to neumíš najít, je to čistě jen tvůj problém!

Ot je to proto, že se tu bavíme o úplně jiné generaci SW a řešíme tu úplně jiný kraviny.

S tvým naprosto arogantním přístupem mistra světa (o kterém jsme se přesvědčili asitak ze 3-4 celkových příspěvků) již nehodlám nadále diskutovat.
uncompromised
Nováček

HanZ píše:Cos nepochopil na tom, že ty už klon používáš a tím majiteli práv škoda již vznikla??
Uveď jaká. (mj. ještě nepoužívám, teprve si ho budu objednávat)
HanZ píše:Služby které nabízí moje firma jsou naprosto v souladu se zákonem. Na to máme dost slušně pracené právníky...
Máš pravdu, je to v souladu se zákonem. Ale lidi pro které to děláš, to jistě z větší míry používají ke klamání spotřebitele. Ty to víš, ale pro prachy nad tím zavíráš oči, protože když to nebudeš dělat ty, tak to bude dělat někdo jiný, že? Ostatně na co dodržovat podstatu zákona, když nás dobře placení právníci z přesného znění zákona vysekají. :D

HanZ píše:S tvým naprosto arogantním přístupem mistra světa (o kterém jsme se přesvědčili asitak ze 3-4 celkových příspěvků) již nehodlám nadále diskutovat
Ty jsi napsal že melu kraviny, a že nebudeš odpovídat někomu kdo má jen dva příspěvky, to je slušný přístup? A můžeš uvést Ty v čem jsem arogantní? Slušně ti tady argumentuju. To že nejsi zvyklý, že ti někdo může oponovat je čistě Tvůj problém.
Brouk
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brouk »

HanZ , kdyz to tak ctu je lepsi nikomu nic nerikat (noteeth) (noteeth) (noteeth)
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Jo brouku, máš pravdu...asi sem právě kvůli takovejmhle géniům přestanu chodit úplně...už mě fakt nebaví!

Jsem si všim, že mi poslední dobou spíš píšou lidi přímo sz. Tedy ti, kteří o radu opravdu stojí, ne remcalové. A to je pak diskuze úplně o něčem jiném...
Beck5
Přispěvovatel

Příspěvek od Beck5 »

uncompromised píše: Chci si jenom nechat vyčíst a smazat chyby, popřípadě něco nastavit na autě.

No kôli takim trk....... ako si ty ma kopec inych ludi zbitocne vela prace. Uz som zazil strasne vela ludi ako ty co si kupili diagnostyku len tak vymazanie a dake nastavenie a potom dosli do servisu ze nevedia co sa stalo, to samo od seba a potom nadavaju ze ake to bolo drahe. (LOL) (LOL) (LOL)
Audi A3 (8V) 2.0 TDi 110 kW, DSG
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

uncompromised píše:HanZ: nemáš to zapotřebí, nebo ho nemáš? :)
A o tom nováčkovi si myslím svoje. Pán je tady se svými šesti sty příspěvky za pět let někdo, co? Klanět se ti nemáme? :roll:
Dost hustej první příspěvek na foru :D

Chceš radu tak ji dostaneš.
Zatím si kabel nekupuj ale zajeď si za někým kdo kabel má a už si s různými nastaveními atd. poradí a bude ochotnej ti to všechno vysvětlovat ať si uděláš obrázek co všechno to obnáší a jestli si k tomu vůbec najdeš nějakej vztah ať neutrácíš peníze zbytečně.
Nevím nakolik rozumíš autům ale věř mi že pokud jsi normální spotřebitel "a nemáš šmír za nechtama" budou to vyhozené peníze a způsobíš si jenom škodu.Nakonec zjistíš že opravy který po svém zásahu budeš muset zaplatit tě budou stát možná víc než origo kabel a ne klon kterej chceš koupit.Prostě k tomu potřebuješ zkušenosti s opravama aut a musíš pochopit souvislosti jak co funguje.Diagnostika je pouze nápověda k opravě sama nic neopraví.
Rozhodně to neber tak že tě chci odradit ale jako radu jak bych na tvém místě postupoval já. :)
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“