5W30 nebo 5W40 ???

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
bobG3
Aktivista
Odpovědi: 0

Laboratoř

Příspěvek od bobG3 »

Nějak se to dvojí.
G3 Variant synchro
e-panolin.cz
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od e-panolin.cz »

Bobe nic ve zlém, vše jsem v tuto chvíli řekl.
Podrobné info o stavu motoru i oleje dostane KONKRETNÍ zákazník na KONKRETNÍM motoru a podle KONKRETNÍHO oleje.
Zde na foru to ber Ty, i ostatní jako možnost laboratoře " rozebrat " olej po jednotlivých hodnotách a zjistit více informací.
Anac a můj rozbor známe, že by jsi přispěl jiným rozborem ;) ?
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Panoline, nic ve zlém, nějak se snažíš, ale certifikovanou laboratoř nemáš, to by si o tom psal na webu, nemátš ani ISO 9001 a když se zeptám na konkrétní věci tak neodpovíš. Nabízíš informaci o tom, zda je olej vyčerpaný, ale většina lidí zde chce info, jak je na tom motor. Jakou laboratoř nabízíš ? Možná jsem špatně hledal, ale Tvou certifikovanou laboratoř jsem nenašel. Chtělo by to víc info a konkrétní odpovědí a ne napsat že jsi vše řekl - trochu moc tajemna pro technika 8) .
G3 Variant synchro
e-panolin.cz
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Laboratoř http://www.panolin.com/intde/service/technik_labor.php stačí?
Na rozdíl od jiných já nejsem anonymní, a jak je na tom motor, jak jsem psal výše, se dozvíš.
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

e-panolin.cz píše:Laboratoř http://www.panolin.com/intde/service/technik_labor.php stačí?
Na rozdíl od jiných já nejsem anonymní, a jak je na tom motor, jak jsem psal výše, se dozvíš.
dobrý den
je krasně čist komerci ale co kdyby ses přečetl na dotaz kvůli kterému je toto forum a odpověděl raději naň
je to věcnější pro všechny kluky než tvá reklama na tribo dg

Ahoj,chtěl bych se zeptat zkušenějších kolegů...poslední dobou mi vrtá v hlavě následující věc:
Vlastním O II 1.9 PD 77 KW bez PDF .Auto doposud jezdilo na olej 507.00 5W30
jenže poslední dobou má trošku specifický jízdní režim.Většinu měsíce stojí v garáži a když s ním někam jedu tak pouze velmi dlouhé trasy okolo 600 km.
A ted se chci zeptat...když vezmu v úvahu jaké viskozity se dají použít...dá se říct že by některá byla pro mazání motoru lepší vzhledem k dlouhým trasám?? 5W30 nebo 5W40 ????
Nechci tady rozebírat normy výrobce...zajímají mne pouze ty viskozní třídy...nějaký rozdíl by mezi nimi být měl.
Dík za názory

(hm)
SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

e-panolin.cz píše:Laboratoř http://www.panolin.com/intde/service/technik_labor.php stačí?
To nás máš za lamy? jsi dealerem OIL teamu který je oficiálním zastoupením Panolinu pro ČR a jako fyzická osoba subdealer můžeš využít služeb laboratoře Panolinu (mimochodem ani Panolin nespecifikuje její služby) a jen těžko můžeš ovlivnit její protokoly tzn možná je překládáš do ČJ, proč ne, zkus sem dát zhodnocení stavu motoru, a jeho opotřebení popř se v labině zeptat jestli to umí . Panolin jsou slušné oleje pro průmysl a automobilové oleje podle mě leží na kraji zájmu společnosti, což docela chápu, peníze jsou spíš v průmyslu. Děláš na nás ramena a nic konkrétního z Tebe nevypadne, což taky vzhledem k Tvému postavení chápu. Proč ne, kamarád to samé dělá u Sunoca, jen z toho nedělá takovou vědu :roll:
Proč se o to zajímám? protože právě takováhle společnost může dělat dobré oleje, ale chce to porovnat s ostatními a mít o tom důvěryhodné záznamy, jinak je to jen plácání prknem o rybník.
G3 Variant synchro
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

přeposlal jsem ti dotaz ze začatku fora PROČ MLČÍŠ A BEREŠ JENOU SVOU KOMERCI ???

odpovez na dota a svou laboratoř si řeš pokud ti to admin trpi přepmně zamne na každem foru ale toto forum neni o testech a labakach
je tady jasnej dotas tak nebud slepej a odpovedz
dik cave
SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF
e-panolin.cz
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

To Cavadier: s rozbory jsem si nezačal, pouze připojil do debaty.
A jelikož ti leží na srdci moje odpovědˇ - tak ji tady máš:
V tomto konkrétním případě bych volil : SAE 5W30, VW 507.00, interval výměny max.15 000 km / nebo jeden rok.
Jasná odpověď!
A abych nebyl zase nařčen z komerce, tak nebudu uvádět značku.
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

e-panolin.cz píše:To Cavadier: s rozbory jsem si nezačal, pouze připojil do debaty.
A jelikož ti leží na srdci moje odpovědˇ - tak ji tady máš:
V tomto konkrétním případě bych volil : SAE 5W30, VW 507.00, interval výměny max.15 000 km / nebo jeden rok.
Jasná odpověď!
A abych nebyl zase nařčen z komerce, tak nebudu uvádět značku.
mne ne ale coloveku co toto forum zalozil mne jse tvu promi blavbol k nicemu a vsuj si necham pro sebe dik
caveja mam v olejech jasno od fakuty a nenecham si do sveho nazoru a vedomi srat promin ale bud vecny k tematu a ne ke komerci
(LOL)
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“