Tak uz mam se svym dedeckem problem :-/ myslel sem si, ze je nesmrtelny, ale bohuzel

(Jedna se o model 1.8 TD Diesel rv.94 s turbem a coolerem, ten starsi, nikoliv Endura).
Dekuju moc za rady a nazory, mejte se.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ano ano, taky me napadalo, ze by se nejakym stylem pridrhavalo lanko, ale bohuzel lanko jezdi relativne krasne, nic s nim neni.... kdyby to bylo lankem, tak by se mi nevracel pedal ne ? a ten se mi vrací :-/ bojim se, ze cerpadlo zacina odchazet ? ze by se nejakym stylem uz nezaviralo pri velkym tlaku, tak, jak ma ?Ladas píše:že by poškozené lanko? zkus to jen z pozice motoru ať to vyloučíš...
gabo00000 píše:tam neni ten tlmic na cerpadle? toto je casta porucha na starych 1.9td vw
ted uz to zacina blbnout vic a vic, otacky se zasekavaji i do 3 tisic a z cerpadla se ozyvaji divny zvuky, jak ze stary pridreny pracky. Zacinam se obavat, ze jde pomalu ale jiste do haje cerpadlo.MarekTD píše:gabo00000 píše:tam neni ten tlmic na cerpadle? toto je casta porucha na starych 1.9td vw
kdepak kdepak...tlumic tu neni, tady je jen pruzinka, ktera to zase tlaci nazpet k dorazu a nic ten dopad netlumi. Takze kdyz packu date uplne nahoru a pustite, tak to majzne s pedalemale pokud vim, tak 1.8D (bez turba) tlumice maji :-/ trosku zrada, ze silnejsi motor ho nema....
no...a jeste horsi na tom je, ze tady je vlastne vsechno rizeno mechanicky, nikoliv ridici jednotkou nebo tak....tudiz problem fakt musi byt uz snad jen v tom cerpadle....vazne se s tim nikdo tady nesetkal ?
Na miste ne, jen kdyz cerpadlo musi tlacit, jakmile proste jdu treba k dvoum tisicum otackam tak to zacuka a uz vim o co jde, vyradim si a otacky uz stoji a nepadaji a nepadaji. Rikal sem si, ze nez vymenit cerpadlo, ktery bude relativne drahy tak zkusim jak na to je komprese a tak dale, jestli ma cenu to vubec delat a nema..komprese je relativne mala, vypada ze mi zacina i odchazet posilovac rizeni a dalsi blbustky, tudiz se na to nejspis vykaslu a koupim si nejaky novejsi, tohle uz by dalsi zimu asi neprezilo.DejvíkTD píše:pokud to je skutečně čerpadlem tak ještě jedno mám v autě...zatím funkční a nevydává cžádný prazvuky...mohl bych ti ho za nějakou cenu útěchy přenechat..mě čeká swap za bosche.![]()
a jinak ty otáčky ti takhle zlobí i na místě? nebo jen za jízdy