Klima nechladí.VW PASSAT R.V. 2002

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Horak.Rada
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Klima nechladí.VW PASSAT R.V. 2002

Příspěvek od Horak.Rada »

Připadá mi,že mám stále ten stejný problém.Minulý rok jsem si nechal naplnit klimu.Byl mi udělán test těsnosti vakuem a vše bylo o.k. ale stejně to nechladilo jak mělo.Teď mi to nechladí vůbec.dal jsem tady stejné téma omylem z jiného účtu od kamaráda.tak ať to někoho neplete.Nějaké rady?
Horak.Rada
Přispěvovatel

Jendá se o Climatronic.Na Vagu jsem to měl a všechno je v pořádku.Pokud vím tak na sahaře ventilátor frčí,tak asi spíná.Kompresor jsem neměřil a na kostru jsem se taky nedíval.
frantisek28
Přispěvovatel

Příspěvek od frantisek28 »

Vedla nadobky s brzdovkou, pod krycim plastom by mali byt konektory. Ak si dobre spominam, tak je tam aj jeden jednopinovy, myslim, ze je zeleny, to by malo byt + do kompresora, teda pre jeho elektromag. cievku, skusit zmerat. A tiez priamo na kompresor ide - (kostra), nepamatam odkial, no niekedy byva v nej problem, ze je zla a teda spojka nezopne.Taktiez moze byt chyba v samotnej spojke.
Navyse, to ze bola klima naplnena, neznamena, ze teraz je plna...
Este by mohlo byt zle servo na klapke, ale to by diagnostika, test mal odhalit, takze nepravdepodobne.
Ak je klima chvilu zapnuta, tak po vypnuti motora by malo byt pocut slabe sycanie v okoli vyparniku a tiez trubka z neho by mala byt chladna...
Horak.Rada
Přispěvovatel

Kouknu na to.Nejraději bych to dal někde do servisu,ale bojím se,že mě někde pořádně natáhnou.
omega001
Přispěvovatel

Příspěvek od omega001 »

Taktak. Omakej trubky,hned budes chytrejsi. Vetsina passatu nema ale expanzni ventil,ale trysku... Jestli je za..bana,muze to byt ten problem. Pomacej,budes chytrejsi. Odkud jsi?

Edit : a co vysousec,neni po smrti?
Dokud neumíš létat,musíš se v tom naučit chodit.
Mercedes Star + Vag KKL + origo Hex-can + Lexia
Horak.Rada
Přispěvovatel

Jsem z Nového Jičína.Zrovna se chystám někam hopnout,tak kouknu zda spíná klima a nevím jak poznat zda je vysoušeč k.o.
Horak.Rada
Přispěvovatel

Tak ventilátor sepne.Když jsem se podival pod haupnu na trubky od klimatizace.Tak jedna byla chladnější,ale není to vůbec ono.Má být ledová a je pouze chladná.Řešil to už někdo taktéž s pasatem r.v. 2002 Climatronic.Když jsem to měl napíchnuté tak mi to napsalo přerušení nebo zkrat servomotor klapky přívodu vzducho(myslím do prostoru nohou).Ale to už mám dlouho a to mi klíma fungovala normálně.
frantisek28
Přispěvovatel

Příspěvek od frantisek28 »

Naplnit a bude OK.
ragnotti
Sběrač informací

Příspěvek od ragnotti »

Plnil jsem v létě minulý rok.A to jsem ji moc nepoužíval.Není možné přece abch ji tak rychle vyprázdnil.Byla plněna na stroji Valeoa stroj ukázal při vakuové zkoušce,že není žádný únik.Tak mi to hlava nebere.
Horak.Rada
Přispěvovatel

Plnil jsem v létě minulý rok.A to jsem ji moc nepoužíval.Není možné přece abch ji tak rychle vyprázdnil.Byla plněna na stroji Valeoa stroj ukázal při vakuové zkoušce,že není žádný únik.Tak mi to hlava nebere.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Někde to uchází, tak jsem to borcovi řešil a nevyřešil, tlak i podtlak vždycky na testu O.K. a stejně to za 3-4 měsíce ušlo, barva tam byla a stejně jsem to nenašel, asi někde pod palubkou, tak jsem to vzdal... :(
Horak.Rada
Přispěvovatel

No já se nechci vzdávat.Nebaví mě vlétě jezdit s otevřeným oknem i po dálnici.Musím to vyřešit.
majjco
Přispěvovatel

Příspěvek od majjco »

ta skuska nic moc nezisti ... aj mne plnicka ukaze OK ale aj tak po roku je napln fuc ...
SEAT ALTEA XL 1.6/LPG BRC 2008
SEAT LEON 1.2 TSI
Horak.Rada
Přispěvovatel

A vyřešil si to,nebo to neřešíš.Mě to furt vrtá hlavou a určitě to chci dárt do pořádku.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Tak tak...
Takže nasrat barvu a naplnit, pořádně projet a pak vyzkoušet přes UV brýle,asi nejlíp u někoho kdo se tím zabývá
Pokud to ale sezonu vydrží, radši bych to nechal vždycky na jaře za 500 naplnit než sundávat palubku (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“