Takovýto ventil mám,ale z manuálním přidávání stálého tlaku.Musím se podívat zda by to šlo předělat na ovládání tlakem turba.

Moderátoři: šulda, Moderátoři
Noo ten veltil je dobrej, ALE ...když to tam budeš vstřikovat až při plným plynu a tlaku přeplnování od cca 1do 1,5 baru,tak takovej ventil nebudeš potřebovat.Jan Rathouz píše:Hlavně mě zajímá zda se nechá sehnat tento regulační ventil,který pouští plyn postupně podle zvyšování tlaku turba,akorát tam nemusí být ten spodní vývod.
Takovýto ventil mám,ale z manuálním přidávání stálého tlaku.Musím se podívat zda by to šlo předělat na ovládání tlakem turba.
Jestli jsem dobře četl,tak 15bar při 40 stupních a 5bar při -5 stupníchdawe2706 píše:Jakej tlak je vlastně v plné bombě propan butanu ...myslím tu 2,5 kilovku?.
No je jasný,že od 0,5 baru by to bylo lepší,ale já když třeba při 1800 ot dám plnej,tak ten tlak turba od 0,5 baru do 1 a potom 1,5 trvá jen chviličku. No a potom od řekněme 2500ot mi jde furt stejně paliva. (teda spoň myslím)Jan Rathouz píše:No právě,že by to šlo nastavit třeba od 0.5bar a to mám už v 1800ot 1bat mám v 2200ot a 1.5bar mám 2300ot.
Bylo by to jištěno el. ventilem před vstupem tlaku od turba a jak by se přepnul přepínač,tak by to postupně přidávalo dle nastavení ,ale hlavně postupně dle tlaku turba a tím by se docílilo největšího výkonu při používání.
Já si myslím,že by to bylo o hodně lepší než to tam foukat na plno až třeba v 1bar a pak už to bude třeba mít v 1.5bar málo.
Asi bylo byla nejlepší volba,tak jdu shánět.
Schválně zkusím zda by šel upravit tento ventil ten mám na nastavení tlaku,ale bude to problém protože se tam bude muset nastavit doraz maximálního tlaku už to úplně vidím.A pružina na správnou dynamiku přidávání dle nástupu tlaku turba.To jsem si zas na sebe vymyslel bič
Copak nastavení,by šlo odladit v dílně z regulátoren na výstupu a vstupu tlaku od turba.
Hned to jdu rozebrat ať vím zda,by to šlo.
Jak tak přemýšlím tak doraz na maximální propouštěcí tlak by šel udělat ještě jedním ventylem před tímto,kde by byl nastaven max tlak dle potřeby.
Tak to snad pude jdu na to.
Tak ten ventil pude úplně krásně nastavit na řízení tlakem turba.dawe2706 píše:No je jasný,že od 0,5 baru by to bylo lepší,ale já když třeba při 1800 ot dám plnej,tak ten tlak turba od 0,5 baru do 1 a potom 1,5 trvá jen chviličku. No a potom od řekněme 2500ot mi jde furt stejně paliva. (teda spoň myslím)Jan Rathouz píše:No právě,že by to šlo nastavit třeba od 0.5bar a to mám už v 1800ot 1bat mám v 2200ot a 1.5bar mám 2300ot.
Bylo by to jištěno el. ventilem před vstupem tlaku od turba a jak by se přepnul přepínač,tak by to postupně přidávalo dle nastavení ,ale hlavně postupně dle tlaku turba a tím by se docílilo největšího výkonu při používání.
Já si myslím,že by to bylo o hodně lepší než to tam foukat na plno až třeba v 1bar a pak už to bude třeba mít v 1.5bar málo.
Asi bylo byla nejlepší volba,tak jdu shánět.
Schválně zkusím zda by šel upravit tento ventil ten mám na nastavení tlaku,ale bude to problém protože se tam bude muset nastavit doraz maximálního tlaku už to úplně vidím.A pružina na správnou dynamiku přidávání dle nástupu tlaku turba.To jsem si zas na sebe vymyslel bič
Copak nastavení,by šlo odladit v dílně z regulátoren na výstupu a vstupu tlaku od turba.
Hned to jdu rozebrat ať vím zda,by to šlo.
Jak tak přemýšlím tak doraz na maximální propouštěcí tlak by šel udělat ještě jedním ventylem před tímto,kde by byl nastaven max tlak dle potřeby.
Tak to snad pude jdu na to.
Asi by nebylo špatný zkusit na regulátoru nastavid tlak 2 bary a jít to projet. a pak jezdit tak dlouho dokud nebudou zvonit písty a bude tam znát zlepšení.
Ještě jsem přemýšlel,kam,jak a jakou přidělám trysku.
Je to na té jedné ze stránek napsáno,že to používají a výkon jde nahoru o 20%-30% a úspora paliva je 20% v přepočtu obou paliv,ale to mě tak nezajímá.Poměr paliva je maximum 60% D a 40% LPG jinak jde motor do rychle do háje.bobG3 píše:Jeníku, místo strýčka gogla si to přečti v angličtině a bude ti jasné, že je to to samé, jako když montuješ LPG - kvůli úspoře peněz, nikoli kvůli zvýšení výkonu. Že naftový motor využije 89%paliva - dej odkaz, musíš k tomu napsat ještě spoustu dalších věcí.
Místo vymlouvání na komunisty studuj a uč se abys věděl, co děláš, ono pokud nevíš třeba - co je to zpětný šleh, bys mohl sfajrovat i s milovaným auti a nebyl bys první.U nás takovejhle edison měl popálený ruceaž k ramenům, ksicht a uprostřed baráku nad dílnou měl 10cm škvíru![]()
Pokud chceš přidávat propan v tekutém stavu - vstřikování stojí kolem 50000 - má to v nádrži čerpadlo, pak tam můžeš dát ten redukčák a za něj trysky. K tomu kup ŘJ - jsou na EBAY, naprogramuj, a máš to hotový. Musíš samozřejmě dát ochrany atd.
Můžeš vybrat středotlaký nebo nízkotlaký systém atd atd - přeju dobrou funkci a úspěšné přežití. Mimochodem ten ventil se používá myslím při tunění benzínů, tekutý plyn Ti v něm bude expandovat a bude to pravděpodobně zamrzat.
Máš to holt s těma komunistama těžký, mimochodem nikde jsem se nedočetl o zvýšení výkonu. Plyn přidávají proto, aby ušetřili naftu
Vyděl jsi snad někdy zamrznout velký hořák na lepenku?Já tedy ne a nikdo kdo to již v autě používá se nezmínil o žádném zamrzání.Toto není co2 ale pb lpg a ten má pouze cca -40 stupňů při expanzi ke které dochází už v lahvi a ne přímo u regulačního ventilu jako je to u běžné montáže lpg. je součástí i ohřívač,aby to nezamrzlo.oldaf píše:Zkoušel vůbec někdo z vás odebírat stlačený plyn ve větším množství z bomby? Ten plyn je potřeba před vstupem do redukčáku ohřívat jinak to zamrzne.
Tak to jsi asi s hořákem na lepenku v životě nedělalJan Rathouz píše:Vyděl jsi snad někdy zamrznout velký hořák na lepenku?Já tedy ne a nikdo kdo to již v autě používá se nezmínil o žádném zamrzání.Toto není co2 ale pb lpg a ten má pouze cca -40 stupňů při expanzi ke které dochází už v lahvi a ne přímo u regulačního ventilu jako je to u běžné montáže lpg. je součástí i ohřívač,aby to nezamrzlo.oldaf píše:Zkoušel vůbec někdo z vás odebírat stlačený plyn ve větším množství z bomby? Ten plyn je potřeba před vstupem do redukčáku ohřívat jinak to zamrzne.
A tady bych se toho nebál.Přeci jenom to nepojede vkuse,ale přerušovaně.
A ta bomba v klidu to zchladnutí pobere bez zamrznutí to jsem si zcela jist.
Jak budeš mít přišroubovanej regulátor na té bombě? a nebo to bude jen hadicou?Jan Rathouz píše:No jak píšeš s tou 10kg tak to tchánovy nikdy nezamrzlo z velkám hořákem na lepenku.
Hlavně se to tam bude pouštět po pár sekundách a to rozhodně nezamrzne.
Až to tam namontuju,tak to hned zjistím.Do té boby se nebudu dohadovat.