10w-40 starline

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ondras83
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Ondras83 »

nemam to pro sebe, ale pro zakazniky...

daval sem taky ten Global, ale ukončily výrobu (Meteor-Trost) no a ted se to jmenuje Master oil (udajne to dela Castrol, nekde sem to vycet na stitku) je to obchodni znacka Meteoru (trostu) stejne jako ma kelly Starline

akorat ten starline ted valcuje cenou...

davam tyhle oleje do felicii a podobnejch aut, do dieselu a vetsich benzinu davam Valvoline

mel sem prave moznost v kelly koupit v akci sud oleje, ale bal sem se prave, po zkusenostech s nekterejma vyrobkama starline, abych si spis nepridelal vic problemu, proto me zajimaj nazory a zkusenosti ostatnich, udajne v tom je prej Mogul a to je dobrej olej
felda 1,3 72 koní ;-)..ex
OI 1,9TDI 66kW ALH>mrtvá
OI 2,0MPI LPG - top stav - prodano
favo 64kw
Fabia RS ASZ - KO - duchodce z vedlejsi
OI 1,9TDI ASV LaK
OII 2,0TDI CEGA RS
Ghostrider88
Nováček

Příspěvek od Ghostrider88 »

Známej má autopůjčovnu (přes 20 aut) A lije jen starline a dokonce i long life a jezdí vše bez problémů.......
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Co se týče oleje STARLINE VISION 10W-40,tak jsem se o to trošku zajímal a má naprosto shodné specifikace jako MOGUL GX-FE 10W-40..
Hošík
Aktivista

Příspěvek od Hošík »

Souhlasím s turbo kamna power.Taky už cca pět let leju Q8 do všeho.Od plný syntetiky do krosky do benzínu,přes všechno jiný a zatím jsem neměl jedinej problém.Na svým hdi má motor na Q8 odjeto 190 000km,měním po 10 000km a 306tka benzín 260 000km,měním po 15 000 a nikdy nebyl problém ani v jiných autech.Nevím teda kolik se pohybuje nákupka starline,ale já mám Q8 v 25l za 89kč,což mě nepřijde nějak extra moc.
Pešek 307 HDI, Octavia II -největší sráč života
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

Q8 je jako origo olej do strojů JCB, lejeme ho taky už léta do všech aut co jsou v okolí a naprosto OK Kamarád to leje do dvoutaktních špičkových motokrosů a tvrdí,že je motor nejčistší ze všech olejů co zkoušel (to když po pár hodinách provozu mění v motorech preventivně písty...)
Já tomu věřím a za tu cenu....
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

No až někdo nechá udělat rozbory Q8 na opotřebení po předepsaném intervalu, a srovná ho třeba s mobilem, proč ne. Nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci. Ale pokud chce někdo experimentovat, proč ne.
G3 Variant synchro
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

každý ať si kupuje co uzná za vhodné. Já vím, že naše felda 1,3 na LPG má na Q8 najeto 450 tis a motor je naprosto OK, bez dolití oleje za interval 15 tis na svým PD mám 350 tis a motor taky naprosto OK, taky nedoliju ani deci, i vačka a zvedátka origo, v motoru absolutní čistota a to jezdíme i na 100% Meřo a podobný čurbes. Q8 lejeme už víc jak 8 let do všeho co má kola. A za tu cenu myslím supr. Když k tomu připočítám i kompletní servis od zastoupení této značky (rozbory, stanovování individuálních intervalů výměn - traktory, bagry, kde jsou náplně 100 litrů plus atd) já jsem spokojen a doporučuju dál. Ono taky když člověk odebere za rok víc než 20tis litrů tak se bavíme o cenách které raději nikomu neříkám.... :)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Hošík
Aktivista

Příspěvek od Hošík »

MirekX píše:každý ať si kupuje co uzná za vhodné. Já vím, že naše felda 1,3 na LPG má na Q8 najeto 450 tis a motor je naprosto OK, bez dolití oleje za interval 15 tis na svým PD mám 350 tis a motor taky naprosto OK, taky nedoliju ani deci, i vačka a zvedátka origo, v motoru absolutní čistota a to jezdíme i na 100% Meřo a podobný čurbes. Q8 lejeme už víc jak 8 let do všeho co má kola. A za tu cenu myslím supr. Když k tomu připočítám i kompletní servis od zastoupení této značky (rozbory, stanovování individuálních intervalů výměn - traktory, bagry, kde jsou náplně 100 litrů plus atd) já jsem spokojen a doporučuju dál. Ono taky když člověk odebere za rok víc než 20tis litrů tak se bavíme o cenách které raději nikomu neříkám.... :)

Souhlas
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

bobG3 píše:No až někdo nechá udělat rozbory Q8 na opotřebení po předepsaném intervalu, a srovná ho třeba s mobilem, proč ne. Nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci. Ale pokud chce někdo experimentovat, proč ne.
začínám mít pocit, jako by tě platil mobil nebo castrol, nebo že máš nějaký podivný komplex proti olejům Q8. Hromada lidí jezdí na Q8 bez problémů už několik let, tak nevím co tady plácáš o experimentování (crazy) Každý svého štěstí strůjcem. Souhlasím s tebou, že nejsem bohatý, abych si mohl dovolit levné věci. Ale všeho s mírou, naopak taky nesnáším zbytečný vyhazování peněz z oken. Ještě nikdo mě nepřesvědčil, proč bych měl za stejný olej od jiného výrobce utrácet třeba 2x tolik :roll: V mých očích je Q8 špičková značka, stejně jako Mobil o jiní.
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Neplatí mě nikdo, jen neobdivuji věci za 3,50 jen proto že stojí 3,50. Obdivuji věci, které něco umí, a nezlob se, tvrzení jak je olej bezva, protože je levný a motor najel 450000 km je věc dojmu, můj plyňák má hrubo přes 300000 a posledních 150 000 jezdí na starline, ale s vědomím, že je jeho opotřebení jinde. Nikdy bych zde netvrdil, že je to nejlepší olej protože mě 5l přijde na 400. Je to furt stejná debata - odmítám věřit, že trabi je stejně dobrý jak méďa jen proto, že je levnější a má technickou a já na méďu nemám peníze. Píšu sem jen pro ty, kteří pak řeší problémy, o kterých ti co jim olej prodali říkají - no jo, Váš motor už má najeto, to se nedivte, to by se stalo s každým olejem...např BMW320 najeto 220k a další. Tito hoši pak už zákazníka nevidí protože jde jinam a tak říkají Ten můj olej (na kterém mám obrovský rabat) je bez problémů (noteeth)
Proti Q8 nemám nic, jeho kvalita je na úrovni jeho ceny, +- a klidně bych ho místo starline použil. Ale ne místo oleje na chipnutém autě, které budu mít dalších 10 let a najedu 30 - 50k km ročně. Toť vše.
G3 Variant synchro
oskar
Přispěvovatel

Příspěvek od oskar »

moje zkusenost ze starline olej zatim dobra,davam do jedny dodavky od nova diamond 5w-40,od ty doby najeto 270tisic,menen po 20tisic a bez problemu,do druhy ho davam cca od 250tisic,ma najeto pres pul mega a v pohode,olej nebere,kdyz si vezmu ze u jinyho by dal za vymenu znackoveho oleje 8500kc,u me 2000kc a za rok meni asi 10x tak usetri dost i kdyby mel nejaky problem tak se mu to porad vyplati.
jinak znamy od nova octavia tdi daval castrol dost drahej,kazdych 10tis vymena a po 200tisic zacala chlastat olej,auto pak prodal,koupil novou dava neznackovy olej ma 400 na hrbu a bez problemu
Hošík
Aktivista

Příspěvek od Hošík »

8500 za olej :? ? Jakou to má náplň
prosímtě?
oskar
Přispěvovatel

Příspěvek od oskar »

tohle platil u prvni vymeny od te doby jezdi ke mne,napln 8litru,muzu se zeptat co to bylo za olej
oskar
Přispěvovatel

Příspěvek od oskar »

castrol edge 5w-30, celkem 10 litru oleje,filtr,prace neco pres 8tisic
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“