kolísání otáček až chcípnutí motoru e46 320d 110kW

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Max_cz
Nováček
Odpovědi: 0

kolísání otáček až chcípnutí motoru e46 320d 110kW

Příspěvek od Max_cz »

Zdravím,

Minulé úterý jsem myslel, že mi začla zlobit převodovka na 211 730km, ale diagnostika mě vyvedla z omylu a vypadá to na vstřik či něco jiného.

Po zařazení R začli cukat otáčky a motor chcípl a nešel nastartovat. Po chvilce jsem nastartoval, dal R a ujel ani ne metr rozhoupali se otáčky a chcíp... Tak do třetice všeho dobrého sem vycouval, dal D ujel pár metrů a zase to samé a chcíp v křižovatce... Po chvilce jsem to natočil dojel domu a zase to samé, když dám N, tak je to OK a motor jde krásně...

Výměna olejového separátoru, vyčištění EGR + sání, vyjmutí vířivích klapek a namontování záslepek, nový vzduchový a piloví filtr... Nový palivový filtr, nový olej + nový olejový filtr

Někdo nějaký nápad?

Tady je pár screenů z Inpy

Během diagnostiky už to začalo dělat sem tam i na N

Obrázek
Třetí a čtvrtý válec - vstřiky KO

Obrázek
Za jízdy

Obrázek
Rail

Obrázek
Převodovka OK

Obrázek
Tlak při cukání 114 Bar
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Najradsej mam ked tu niekto da 200 screenov, aktualny a pozadovany tlak mas dost rozdielny, cekni palivovy system, urob prepady, popripade cerpadlo kolko tlaci, rozdiely su tam skoro 200 barov.
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Přesně tak, 114bar je strašně málo to už jednotka vypíná motor.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Max_cz
Nováček

Příspěvek od Max_cz »

dodi911 píše:Najradsej mam ked tu niekto da 200 screenov, aktualny a pozadovany tlak mas dost rozdielny, cekni palivovy system, urob prepady, popripade cerpadlo kolko tlaci, rozdiely su tam skoro 200 barov.
Dám screen z diagnostiky, aby potom nebyli otázky nějaké co a jak, tak to dám radši vše. To že je tlak malý vím také. Přepady jsou OK, palivový systém taky... Ty dva vstřiky jsou načnuté, takže nechám všechny vyčistit popřípadě repas, zkusim i tlakové čidlo na railu vyměnit. Spíš mě zajímalo jestli se s tím někdo nesetkal atd...
ObrázekObrázek
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Setkaly a často, ale u 3.0d. Podávací čerpadlo pod řidičem. Nevím jak INPA, GT1 to umí diagnostikovat.
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Max_cz
Nováček

Příspěvek od Max_cz »

dhfool píše:Setkaly a často, ale u 3.0d. Podávací čerpadlo pod řidičem. Nevím jak INPA, GT1 to umí diagnostikovat.
Zkusím to zjistit, údajně kdyby nešlo, tak ani nenastartuji a nepadal by tak tlak, díky za tip.
ObrázekObrázek
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Max_cz píše:
dhfool píše:Setkaly a často, ale u 3.0d. Podávací čerpadlo pod řidičem. Nevím jak INPA, GT1 to umí diagnostikovat.
Zkusím to zjistit, údajně kdyby nešlo, tak ani nenastartuji a nepadal by tak tlak, díky za tip.
Ale padal, ono se totiž rádo přidírá a nemá takový výkon. Pokud kixne úplně, tak nenastartuješ. Nech udělat ty vstřikovače, když jsou v pr... a uvidíš jestli se to změní.
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Max_cz
Nováček

Příspěvek od Max_cz »

dhfool píše:
Max_cz píše:
Ale padal, ono se totiž rádo přidírá a nemá takový výkon. Pokud kixne úplně, tak nenastartuješ. Nech udělat ty vstřikovače, když jsou v pr... a uvidíš jestli se to změní.
OK, díky
ObrázekObrázek
Max_cz
Nováček

Příspěvek od Max_cz »

Tak vstřiky vyčištěny a zatím se zdá být vše OK
ObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „BMW“