Cvakanie motora.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
tomanger
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Cvakanie motora.

Příspěvek od tomanger »

Na motore ASV 81 kW- najazdené iba 12 000 km počujem od motora divný zvuk, čosi ako cvakanie alebo cvrlikanie. Hlavne za studena, potom sa to trochu stíši, ale počuť to stále. Zvuk sa ozýva iba pod plynom, ak uberiem plyn úplne sa stratí, keď pridám ozve sa znova.
Ten zvuk mám od nova, servis tvrdí jazdiť, vraj o nič nejde. Auto ide úplne normálne. Končí mi záruka, tak by som to rád dal do poriadku.
Stretli ste sa s tým niekto, viete poradiť?
Shot-EEK
Nováček

Příspěvek od Shot-EEK »

Mohly by to být hydroštely. Pokud to dělá jen za studena, tak je to celkem normální. A pokud jsou nový tak si asi ještě trochu sednou a budou tišší. Ale třeba se pletu....
Octavia 1.9 TDI 81kW, r.v.2000
flekyc
Aktivista

Příspěvek od flekyc »

Shot-EEK píše:Mohly by to být hydroštely. Pokud to dělá jen za studena, tak je to celkem normální. A pokud jsou nový tak si asi ještě trochu sednou a budou tišší. Ale třeba se pletu....
jo, taky si myslim. mam taky ASV a kdyz to natocim tak prvnich par metru desny, pak se pekne naplni olejem a je to good....
VW Passat 2.0TDI CR 103kw CBAB
O1 ASV Dieselpower 173HP 410Nm na ND
DIESELPOWER cooperation
tomanger
Sběrač informací

Příspěvek od tomanger »

Mne to robí stále, aj pri teplom motore, no tichšie. Na voľnobeh to nepočuť vôbec. Iba pod plynom, keď uberiem zvuk sa úplne stratí, keď pridám je to opäť. Možno to nič nie je, no kkončí záruka a nerád by som niečo prepásol.
Tu na fóre som čítal, že to môže byť napínacia kladky, voľnobežka alternátora, hydroštely, tryska apod....
Shot-EEK
Nováček

Příspěvek od Shot-EEK »

Tenhle tyden je budu měnit, tak potom napíšu jestli to ztichlo.
Octavia 1.9 TDI 81kW, r.v.2000
tomanger
Sběrač informací

Příspěvek od tomanger »

Na doplnenie: od nova, čiže viac ako rok počúvam od servisu, že to si sadne, nech vydržím, nech jazdím. Keby malo auto najadzené 100 a viac km, beriem.
Auto ide dobre, pýtal som sa iba kvôli tomu, že možno niekto má podobnú skúsenosť.
Tu na fóre som čítal, že to môže byť napínacia kladky, voľnobežka alternátora, hydroštely, tryska, ventil N75 apod.... Väčšina sa zhoduje, že tieto veci odchádzajú až keď má auto čosi najazdené. Auto som kúpil ako nové a robí to od prvej chvíle, v lete to je menej počuť, v zime viac.
A paradox je, že na voľnobeh to nepočuť vôbec. Iba keď pridám plyn začne cvrlikať, keď uberiem cvrlikanie sa úplne stratí, keď pridám je to opäť.
radano
Přispěvovatel

Příspěvek od radano »

ahoj mám ten stejný problém fabia 1.9 sdi mator ASY měnil jsem hydroštely, vstřiky a stále stejný. byl jsem na VAGu a vše v poho. jen studený je to více slyšet a pod plynem. Pokud mám volnoběh nic neslyším. ´jo a slyším to jen v kabině venku to slyšet není. a tak jezdím a jezdím. kolega má tu stejnou fabku a jemu to nedělá , jediný rozdíl je v tom , že já mám klimo a on ne. Jo a abych nezapoměl:za jízdy po ohřátí je ten zvuk slabší ataky jsem přišel na to že jedu třeba na čtvrt plynu a cvrliká to , ale stačí asi tak o cca. 5 mm sešlápnout plyn více nebo naopak trošinku obrak a je po cvakání a takhle to jde po celé dráze plynu
kuka
Přispěvovatel

Příspěvek od kuka »

pokud máš za dva roky jen 12tis. proč sis kupoval diesela? ale i tak by to dělat nemělo a v servise trvej na opravě.
monty
Přispěvovatel

Příspěvek od monty »

Protože má rád vůni nafty.Ciao
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“