Klepání BMW

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
KABi
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Klepání BMW

Příspěvek od KABi »

BMW 530D,136KW,Nemáte někdo zkušenost,začal mě nějak divně a jen občas klepat motor.Je to tvrdý,až kovový zvuk,řekl bych,asi tryska nebo tak něco.Poraďte kdo s tím máte zkušenost. Kdyby někdo věděl nějaké ceny trysek,byl bych vděčnej.Díky KABi
zdenek11
Přispěvovatel

Příspěvek od zdenek11 »

Zřejmě nějaký vstřikovač.
KABi
Sběrač informací

Příspěvek od KABi »

Tak jsem nechal v BOSCH DISEL projít trysky a jsou v naprostém pořádku.Začínám z toho být dost nervózní. Neřešil jste někdo zdvihátka?Nebo ještě mě napadá pístníč čep,ale jak to diagnostikovat?Dají se
nějakým programem postupně vypínat trysky?
Díky KABi
barvas
Přispěvovatel

Příspěvek od barvas »

Zdravím, podobný problém mám u své 525td r.v.93 85Kw, z motoru se ozývá takové jakoby kovové cvakání které jde s otáčkama. Auto jsem s tím koupil a protože to byl charakteristický zvuk vstřiku, tak jsem to považoval za maličkost. Nechal jsem tedy udělat vstřiky a nepřestalo to. Ještě jsem vypozoroval že to cvakání postupně ztichne (ale ne úplně) při jízdě s delšího kopce se zařazenou rychlostí a bez plynu (brždění motorem). Zkoumal jsem i vývěvu ale ta to také nedělá. Mezitím jsem musel vyměnit z důvodu závady na čerpadle i čerpadlo a je to stejné. Za dva týdny tedy rozebereme hlavu a podíváme se na hydroštely a vačku a dám vědět jak to dopadlo. Mohl by jsi prosím vyzkoušet zda Ti to cvákání také ztichne při brždění motorem při jízdě z kopce? Dík
KABi
Sběrač informací

Příspěvek od KABi »

Zdravím,konečně jedna spřízněná duše. Myslel jsem že se nedočkám žádné reakce. Tak mě při jízdě v tahu ztichne,ale nevím jestli ztichne to klepání nebo se jen ztratí v dalším hluku.Jo a při jízdě z kopce se nic nemění,furt je to stejné.Jediné co jsem zpozoroval,že jak se ochladilo,tak při studeném motoru tak cvaká více válců,které pak ztichnou.V každém případě,při jízdě po dálnici bych to mohl počítat,protože do kabiny není slyšet nic jiného,než ťuk a ťuk. (wallbash) Mrtvice. Teď jsem najel okolo 5000Km a řádně jsem mu dával pokouřit v domění,že se buď neco stane a nebo to přestane.Ani jedno nebylo pravda.Furt to samé,tak mám pocit,že to musí být ten hydroštel. :?
barvas
Přispěvovatel

Příspěvek od barvas »

Já to teď mám rozdělané, vyměnili se hydroštefty a to kovové cvakání zmizelo ale stejně ten motor má divný zvuk, takže ještě vyměníme vstřiky, ve středu by to snad mělo být hotové tak dám vědět jak to dopadlo.
mensik4
Přispěvovatel

Příspěvek od mensik4 »

Zadny program na vypinani jednotlivych valcu nehledej, rovnou povol kazdou vstrikovaci trubku a uvidis jestli to prestane...A jestli jo tak prehod mezi sebou dva vstrikovace a poznas jestli je to vstrikem nebo se neco deje na valci...
V70 II 2.5Tdi 103kw
barvas
Přispěvovatel

Příspěvek od barvas »

Výměna vstřiků a hydrošteftů nepomohla tak je podezření na pístní čep. Takže se pokračuje, hlava dolů, sundat vanu, vytahat ojnice s pístama, no paráda.........
mensik4
Přispěvovatel

Příspěvek od mensik4 »

Mnoho stesti :o
V70 II 2.5Tdi 103kw
KABi
Sběrač informací

Příspěvek od KABi »

mensik4 píše:Zadny program na vypinani jednotlivych valcu nehledej, rovnou povol kazdou vstrikovaci trubku a uvidis jestli to prestane...A jestli jo tak prehod mezi sebou dva vstrikovace a poznas jestli je to vstrikem nebo se neco deje na valci...

Jenže já mám 530D,rok 00,tam jak povolím trubku tak to hned chcípne. JInak,už jsem se to naučil tolerovat :D Je to sice nepěkný zvuk z takové káry,ale zatím se nějak necítím na takové opravy motoru.
barvas
Přispěvovatel

Příspěvek od barvas »

Tak cvakání je u mě vyřešeno, byl sjetý píst na 6 válci (o .10mm), po výměně je to OK. Smůla je v tom, že než se na to přišlo tak jsem vyměnil půl motoru.
airbone
Přispěvovatel

Příspěvek od airbone »

snad by to mohol byt aj hydraulicky silenblok motora??? To sa stava aj na passatoch V6 2.5 TDI, ked ten silentblok praskne. Tlak v nom je regulovany podla zataze a otacok motora, tak ma napadlo, ze urcite take nieco je aj v BMW. Vola sa to blok podpory motora a ked je to K.O. motor ma tiez divne zvyky a trasie s celym autom.
Odpovědět

Zpět na „BMW“