AUTO na VODÍK
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Pokud by ale 2H2 hořel s 2O2 díky tlaku ještě dříve, chytlo by to nekde v turbu nabo kousek za, předpokládám že by se účinek ve smyslu odrovnání turba a popřípadě ohoření ventilů dostavil velice rychle. Na druhou stranu pokud by se ke směsi přidávala vodní pára, třeba by se to chovalo jako nitro... vyšší výkon díky vyšší kompresi inertního plynu. (tedy myslím že NO2 nehoří jen zvětší kompres. poměr.) A za třetí, jak by jste vysvětltlili horší brždění motorem u auta, kde je namontován vyvíječ H2O?Pavel
No jenom jsem tu napsal co jsem se dozvěděl od borce co se tím taky zabývá-třeba by se k tomu někdo vyjádřil co tomu líp rozumí..... U té páry teda nevím-přijde mi že ta mlha by byla lepší v tom ohledu že ty miniaturní kapičky mlhy by se při zapálení směsi začali měnit na páru a tím více stlačovali píst ve válci.Ale u té páry se už nemá na co měnit jedině že by se díky vysoké teplotě roztěpila na vodík a kyslik a dodatečně shořela. Ale vím že ve francii aspon na youtube bylo video jak frantík dával přisávat motoru páry kterou vyráběl výfuk a díky tomu auto jezdí za 8L na sto místo původních 11.5L
Tak jsem po předchozí skepsi, kdy vyviječ špatně pracoval jsem se odhodlal dojet za chlapem co mi jej namontoval, zjistili jsme že přidáním metylu k destilce a KOH, se cele medium zkazilo. Metyl jsme přidali v dobre viře pro možnost zamrznutí, (auto stojí pořád venku), dále mi přimontoval nějaký čip který upravuje dnoty z nejrůznějších čidel a lambda sondy. Auto ihned poté jede jak oheň. V tomto počasí jsem se dostal na spotřebu 4,7 l na 100 km (MĚŘENO PALUBNÍM POČÍTAČE) na takovou spotřebu jsem s passatem 1,9 TDI 96 Kw jsem se nestal ani v létě. Při super eko. jízdě jsem byl sotva na 5 litrech a na letních kolech. Před vyladěním HHO vyvíječe jsem jezdil za 6-6,5 litru na 100km. Pokud by i uspora byla pouze 0,5-1l nafty na 100 km. tak zvyseni vykonu stoji za to. Je otazka jestli pridelaný chip se nechová jako chip tunning. Bohužel není ale asi jiná cesta jako to zjistit než to zkusit...,
Jenom KOH s vodou by ti to zmrznout nemělo.Ale by mě zajímalo kolik ti ten vyvíječ vyrábí plynu za minutu?Máš ten vyvíječ s nějakou elektronikou nebo je připojený k baterce natvrdo?phromadka píše:Tak jsem po předchozí skepsi, kdy vyviječ špatně pracoval jsem se odhodlal dojet za chlapem co mi jej namontoval, zjistili jsme že přidáním metylu k destilce a KOH, se cele medium zkazilo. Metyl jsme přidali v dobre viře pro možnost zamrznutí, (auto stojí pořád venku), dále mi přimontoval nějaký čip který upravuje dnoty z nejrůznějších čidel a lambda sondy. Auto ihned poté jede jak oheň. V tomto počasí jsem se dostal na spotřebu 4,7 l na 100 km (MĚŘENO PALUBNÍM POČÍTAČE) na takovou spotřebu jsem s passatem 1,9 TDI 96 Kw jsem se nestal ani v létě. Při super eko. jízdě jsem byl sotva na 5 litrech a na letních kolech. Před vyladěním HHO vyvíječe jsem jezdil za 6-6,5 litru na 100km. Pokud by i uspora byla pouze 0,5-1l nafty na 100 km. tak zvyseni vykonu stoji za to. Je otazka jestli pridelaný chip se nechová jako chip tunning. Bohužel není ale asi jiná cesta jako to zjistit než to zkusit...,
Je k tomu releatko jež je přivedené na klíček do skřínky s pojistkami, aby se zapnul po nastartovani, reso vypnul po vypnutí motoru, dále je k tomu potenciometr, jež upravuje proud, snažíme se držet kolem 7A, co se týká výroby planu, nedokážu to změřit. Nevím jak, ale bublá v tom dost. a když nastavím 15-20 A, mám pocit že můžu nafukovat balony. Jenže pak dostává i altík zahulit. Takže HHO spíše jen opravdu decentně přisávám a když jsem namontoval denní svícení, tak energii, kterou by mi žraly světla můžu přesměrovat do HHO. Však se mrkni na www.jednavodu.cz tam jsem to koupil.
Zdravim. Jmenuju se LukášS@lli píše:Deflector- víceméně to máme na stejný způsob, jen si měl u vyvýječe příliš velký odběr ampér- to vedlo k celkovému přehřívání...
Doporučuji destilovanou vodu a trochu jedlé sody(opravdu stačí troška)
Postup zkusím nějak splichtit a pověsím to sem, jen mi dejte trochu času mám teď hodně učení do školy (dodělávám si školu, tak se mnou mějte strpení a s mým časovým deficitem)
Fazer- Samozřejmě, že jen s destilkou to nejde (destilovaná voda, totiž NEVEDE RPOUD!!!, klidně si nalijte do nádoby destilku, dejte tam vyvýječ, zapněte a zkuste si změřit odběr proudu->bude minimální (hodnoty cca 0.1-0.3A max.) Je potřeba mít i dobrou destilku a ne tu nejlevnější-> ty sou vyrobeny procesem demineralizace... Já kupuji destilku v drogerce a je to destilka pro technické účely- litr mě přijde na 8Kč k tomu přidám sodu a co mám vyzkoušeno funguje to, jinak s použitím jiných vod a použitím jiných látek pro upravení vodivosti- bych byl opatrný-> mnohdy vede k zanášení celé soustavy- usazování silného sedimentu, kterého se mužete obtížně zbavovat a to nemluvím o čištění samotného vyvýječe.
Zkus destilku a jedlou sodu, při upravení vodivosti čímkoli jiným (složitější chemie) bude docházet k tomu, že uvolňované výpary- mohou být i nebezpečné- když do toho nasypeš sůl NaCl, uvolňuje se jakýsi Oxid Chlorný a ten je pro člověka jedovatý... Doopravdy doporučuji obyčejno JEDLOU SODU nebo KYSELINU CITRONOVOU. Běžně k sehnání v každém obchodě a za pár korun. A nezapomeňte, že stačí opravdu jen trochu, já mám náplň vyvýječe 5.5 Litrů destilky a do toho sem dal max. rovnou malou lžičku sody a roztok mi papká cca 10Ampér.
Jinak se nebojte přebytečné směsy-> neuteče vám-> za prvé je soustava samozřejmě uzavřená- já mám vše uzavřené v nádobě s odšroubovatelným hrdlem-> a navíc máte přece přívod směsy přivedený do sání, ve kterém je podtlak a ten si směs přisává-> mě dokonce vznikal pěkný podtlak i v celém vyvýječi a zpočátku mi dokonce auto srklo i nějakou vodu z vyvýječe (přiznám se, ujel sem 100km a auto mi spolklo 2litry vody z vyvýječe-, chyba byla v umístění hadice s přívodem do místa až příliš velkého podtlaku- nádobu to deformovalo a usrkávalo z ní vodu, vyvýječ se přehříval atd atd atd...
Myslim, že k regulaci by postačilo napojit potenciometr na táhlo plynu.
A tak to jsme dva. Taky dělam dráťák, bohužel jsem podcenil sílu svých rukou a prostřední drát jsem nedokázal díky malýmu průměru navinout. čili mam jen tři elektrody. Ty se mezi sebou budou střídat. Někde jsem vyčet, že ideální frekvence k vybuzení je 46 H. Za komunistů se dokonce prodával vyvíječ na svařování továrně a v Urob si sám vyšel článek s vyvíječem. Měl 120 desek, mezi nima byla voda (desky nebyli ponořený, prostory s vodou byli oddělený, čili vzniknul odporový dělič) a napájeli to přímo ze sítě(žádná regulace).
Manuál lze stáhnout zde http://www.svarbazar.cz/phprs/storage/e ... k_y003.pdf
Myslím, že zde se dá čerpat bez problémů. V rusku na to jezdili i auta
http://www.youtube.com/watch?v=wgLI6BPSdmw
polsko http://www.youtube.com/watch?v=H3a9xjJQp3g
u nás http://www.youtube.com/watch?v=LIVFEP2A3yE
Včera jsem v práci dráťák navinul. Drát ocel, prozatim stačí příště musim sehnat nerez. Dneska večer se snad pokusim se postavit generátor impulsů. Jen mam starosti s třaskavou směsí. Možná by bylo lepší vyrobit trubkový v. kde se plyny oddělují, tedy aspoň to tvrdí.
A co ty? Už jsi ho použil?
Phromadka, tiež mám Passat 96kw s HHO generatorom a skúsenosti podobe ako ty.phromadka píše:ješte jsem zapomnel dodat, že PASSAT na volnoběh žral kolem 08l, s HHO 0,5-0,6l, a včera když jsem se v 10 večer vracel z prace a venku byly 3 st. tak jsem motor ohřál na 90% za 4-5 min oi utetí cca 5 km. To bych dříve tak rychle neohřál. Takže další + ke snížení spotřeby...,
Kúpil som rovno sadu od f. SSPOWER, 9 dosiek a dve prikupil.Skúšal som to doma dávnejšie vyrobiť ale rýchlo aj skončil. Na generator sa používa špeciálna oceľ aby vydržala chemické prostredie, rezana laserom, preto si myslím že nemá zmysel experimentovať s tým v garáži, keď to už niekto vymyslel, zdokonalil a venoval tomu stovky hodín...
Krútiaci moment sa mi hlavne v pásme okolo 1600 ot/min. citeľne zväčšil. Spotrebu mám len asi 10% menšiu, teraz v zime 5,9-6,3 podľa palubného, očakával som viac. Ale urobil som veľa chýb hlavne na začiatku, vypaľovanie 30A poistiek silnou koncentráciou roztoku lúhu (hydroxid sodny-za pár centov v každej drogérii predávajú), ešte stále používam asi menej kvalitnú destilku(vodu prehnanu osmozovym filtrom) , dlhé trasy hadíc (generator za pravou prednou hmlovkou, nadrzka s roztokom pri ABS-ku) a hadica do sania ide poza motor. Dlhé káble , vypinac mám na pristrojovke, ampermeter v kastliku spolujazdca. Keď to skrátim, malo by to byť efektívne. No a pred týždňom som kúpil ovládanie váhy vzduchu, ktorou oblbujem riadiacu jednotku, aby dostávala signál že motor nasava menej vzduchu ako naozaj...
Len si písal že tvoj chip ovláda aj lambda sondu. Aký máš ročník auta? Lebo ja 2002 a tieto pumpace ešte lambda sondu nemali

Myslím že spotrebu môže trocha zdvihnúť aj senzor klepania, keďže vodík detonuje inou frekvenciou ako nafta a snaží sa pridaním resp. obohatenim paliva odstrániť detonacne spaľovanie...
Este uvediem pre správnosť princíp spaľovacieho motora. Väčšinou sa uvádza aj v školách nesprávne, že spalnením paliva vzniká teplo ktoré odovzdá energiu na piest. Je to však lož-zle vysvetlene. Prácu vykonáva rozpinanie horiaceho plynu a nie teplo.zvýšenie tepla nevykoná viac práce, keďže poznáme stroje ktoré pracujú aj pri malých teplotách s vysokou ucinnostou stroja.
Tak jsem se bavil s klukem, co jezdí na HHO ve Fordu s dieslovým motorem, prej mu odešel starté, tam musel roztlačit auto, bohužel než mu to chytlo, tak to trvalo asi 1-2 min a zapoměl si odpojit vyvíječ, za tu dobu se mu jen na baterce vyrobilo cca 1-2l plynu a jak nastartoval auto odešlo mu sani..., Takže při horších startech raději HHO odpojit...,