Sháním někoho ze severní Moravy (Ostravsko, případně Zlínsko, Olomoucko..) s diagnostikou na Fordy případně se zkušenostmi s motory TDDI. Prosím o kontakt do SZ nebo na mail hrabcy@seznam.cz
POPIS PROBLÉMU:
Auto jsem koupil s poruchou čerpadla, nepojízdné. Focus 1.8 TDDI 66kw, rok 1999
Po zasazení repasovaného čerpadla do Focuse auto startuje bez problémů, jede taky relativně normálně (bez škubání, bez kolísání volnoběhu, apod.) , ale zdá se mi s porovnání s kamarádovým Focusem trochu hlučnější zvuk (klapavější) a to podstatné - jízdní projev je jakoby bez turba. Nemá citelný turbozátah, musí se pro svižnější rozjezdy držet dlouho na plynu, hůř se vytáčí (hlavně nad 3000 ot. ).
Kontrolka poruchy motoru při jeho chodu se v žádném režimu nerozsvítí, svítí jen před startováním pro kontrolu funkčnosti. (Zajímavé je, že nesvítí ani při chodu s vypojenými některými čidly, ale u kámoše na jiném TDDI to dělá také tak, i když má třeba vypojenou hadičku od MAP a jede "bez" turba).
*Nastavení řemene čerpadlo - vačka provedeno dle technické dokumentace (s řetězem se nehýbalo).
*EGR + sací potrubí zkontrolováno na saze - bylo OK, EGR byl již někým dříve zaslepen plechem.
*zkontrolovány hadice, trubky a spoje
*senzory teploty a tlaku vzduchu a polohy klikovky vyzkoušené z jiného (funkčního=výborně táhnoucího) TDDI
*vstřikovače vyzkoušené z jiného (funkčního)TDDI. Po projetí auta a vytažení vstřikovačů z hlavy byly trysky (původní i vyměněné) vždycky trochu OD NAFTY, ale po vytažení z kámošova Focuse byly trysky SUCHÉ !
*tlak turba vyzkoušen jen subjektivně
Bohužel plynový pedál neměněn za jiný (ještě jsem nevěděl, že i ten může dělat paseku).
NEJBLIŽŠÍ PLÁN:
*výměna palivového filtru
*diagnostika - - - KDE?
Je možné, že je špatně nastavený rozvod? Lze po základním nastavení ještě nějak "doladit" ??? (protože na řetězovém kole čerpadla jsou oválné otvory, čerpadlo je nastaveno na střed těchto otvorů , ale dá se i pootočit kousek doleva nebo doprava vůči klikovce). Pokud mohu "doladit" nastavení tohoto řetězového kola čerpadla vůči klikovce, jak poznám, jestli pootočit od pomyslného středu oválných otvorů pro upevňovací šrouby více doleva, nebo více doprava?
Nebo mám reklamovat opravu čerpadla?
Děkuji moc všem, kteří by chtěli pomoci, nebo poradit. Prosím jen vážně míněné. Rady typu "zapal to" nebo "hoď ze skály" jen zbytečně zamořují fórum. Do Forda na diagnostiku mě neposílejte (na autorizované servisy nemám prachy ani nervy a mám s nimi jen zkušenosti nevalné).
PS: Nevíte kde jinde než u Forda (www odkaz, telefon, apod.) objednat podložky na seřízení ventilových vůlí (ještě tohle zkontroluji, i když to by asi nemělo mít takový vliv)?