Tak to není dobré. Poradíš jak pokračovat dál? Co jsem měl předtím toho passata 4motion tak trpěl stejnou vadou. Měl jsem zato že je špatné čerpadlo v nádrži protože po výměně průsvitných hadiček byl vidět vzduch od nádrže. Po havárii jsem už auto neopravoval. Auto jinak jezdí ok. spotřeba dobrá a po výměně gumiček ani nekouří i když to byl jen dnešní start
mě nenechává v klidu to žhavení. po zapnutí klíčku do žhaviček proud nejde. jakmile auto nastartuje tak tam začne jít proud a nevypne se. jakmile je motor teplej tak startuje super. po přetěsnění vstřiků má už po nastartování pravidelnej chod
To je ale v pořádku, tyhle motory žhavěj až když máš teplotu chladící kapalin cca +5st a nižší, po startu se zapne dožhavování, může trvat podle typu motoru a teploty chladící kapaliny klidně 4 minuty.
Pokud to startuješ takhle v garáži tak to žhavení nemá vliv, není to komůrkový diesel kde bez žhavení nenastartuješ.
Zkoušel jsem to i vystrčit ven a stejně nežhavilo. Žhavení spíná tedy čidlo chladící kapaliny? Zítra kouknu do vagu jestli je tam správná teplota kapaliny a překontroluju vstřiky. Pak leda zkusit připojit naftu z láhve u motoru
Jak píše Mišo, napojit tandem na petlahel a jestli to chytne pěkně tak je chyba někde v palivovém vedení.
Na zkoušku si můžeš odpojit snímač teploty chladící kapaliny, náhradní teplota bude nízká a žhavení se zapne.
Tak jsem odpojil čidlo teploty, ale stejně nežhaví. Projel jsem ho teď vagem a na kanále 13 našel tyto hodnoty -1.1 ; -0.8 ; 2.6 ; -0.7
může být toto problém? večer ještě zkusít tu láhev s naftou
Tak po připojení kanystru přímo k motoru bez filtru motor krásně startuje. Z nádrže bubliny nejdou a čerpadlo dává asi dost. Zítra budu pokračovat ve zkoumání
už mi to startuje lépe.mám palivový filtr který se šroubuje. Z vrchu toho filtru je šroub na imbus tuším 12.Na tom šroubu je gumka.Po zkoumání jsem zjistil,že nemohla dobře těsnit.Ve firmě wafarex mi doporučily nejakou lepší kterou nafta nerozpustí.stála 20kč.rozměr vnitřní 10mm tlouštka 3mm.snad to někomu pomuže.
ewzen píše:Tak jsem odpojil čidlo teploty, ale stejně nežhaví. Projel jsem ho teď vagem a na kanále 13 našel tyto hodnoty -1.1 ; -0.8 ; 2.6 ; -0.7
může být toto problém? večer ještě zkusít tu láhev s naftou
ten třetí válec hodnota 2.6 je problem.Počítám,že ihned po startu bude vag ukazovat 2.99 takže of.po odvzdušnění to ukazuje 2.6 Znovu ho vytáhni a zkontroluj o kroužky.Určitě jsou skříplé.Každopádně díru zkontroluj a začisti ostré hrany pro dobrý vsup nových gumek.