LTO rakousko

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: LTO rakousko

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="sikin1987"]chcu se zeptat jestli kamso nekecal. vcera mi psal,ze si dovezl v kanystrech 300 l topneho oleje z rakouska a ze to tam je na kazde benzince za 1 euro.

se zeptej když na každé na jaké přesně,
já tym byl minulý rok z břeclavi na víden, projel jsem i pár benzinek mimo hlavní trasu a olej za euro jsem nikde neviděl, uživatel etylek tam taky jezdil a nic,

před pár lety jsem jezdil v zimě na burzy do vídně čuměl jsem na totemy a nic

na jaře jsem pojezdil na motorce a taky nic, benál a nafta, vím že tam stím hodně topí, ;)
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

svars píše:podivam se kolik sem dal, ale osvědčila se mi titrace, je možné sem se sek při odečtu barvičky na lakmusu :-D davas 45g na litr metylu, a litr metylu lejes do 4litru sadla? (+-)
Tak nějak, ale titraci nedělám.
Občas jsem to dělával stylem, že se dalo louhu naschvál o něco méně, kdy metyl nezreagoval a zůstal na hladině, pak jsem přisejpal po lžících louhu (a pár hodin počkal), než se začaly mezi metylem a olejem tvořit jakýsi "pavučiny". Pak jsem to celý už jen pořádně promíchal a nechal položený na kotli. Pokud glycerín zůstane po reakci tekutý, je louhu akorát. Když zpolymeruje dřív než po pár dnech, mělo by se ubrat. V extrémním případě zpolymeruje dřív, než se stihne vůbec oddělit a vznikne pudink. :)
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

napsal mi mesto poysdorf. a pry to je na kazdy shellce a me se to zda nejaky divny,ze by zrovna shellka to prodavala. Proverte to nekdo je to hned za hranicema.
Jinak abych odpovedel ja jdu zase riskovat,protoze uz mi nic jinyho nezbiva a uto jde stejne doprdele me uplne fatalne odchazi setrvacnik a menit si ho nemuzu dovolit,protoze uz nemam partaka a plac,kde bych zhodil prevodovku a v servise by byla vymena za minimalne 17 tis prace 4 tis a setrvak bez slevy kolem 12.
Potrebuju na tom jeste nalitat aspon 10 tis km za co nejmin penez.
Kde se tady probiralo redeni oleje s benzinem? budu uz lit jen novy olej plus nafta plus benal.
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Sikin
Libi se mne, jak si dokazes vse zduvodnit cenou oprav, ND a jen asi rocni maximalni pozadovanou vydrzi vozidla...
Kdybys aspon opravdu tu flasku do toho mrazaku dal, ale ani to ne, zas si to zduvodnis tim, ze nafta stoji 38k a auto musi jeste 10 tis km vydrzet (noteeth)
Mas zvlastni styl uvazovani. ;)
batoo
Aktivista

Příspěvek od batoo »

sikin1987 píše:napsal mi mesto poysdorf. a pry to je na kazdy shellce a me se to zda nejaky divny,ze by zrovna shellka to prodavala. Proverte to nekdo je to hned za hranicema.
Jinak abych odpovedel ja jdu zase riskovat,protoze uz mi nic jinyho nezbiva a uto jde stejne doprdele me uplne fatalne odchazi setrvacnik a menit si ho nemuzu dovolit,protoze uz nemam partaka a plac,kde bych zhodil prevodovku a v servise by byla vymena za minimalne 17 tis prace 4 tis a setrvak bez slevy kolem 12.
Kde se tady probiralo redeni oleje s benzinem? budu uz lit jen novy olej plus nafta plus benal.
To neber jako rejpavou, ale co budes delat az ti chcipne setrvak?
To uz nebudes jezdit a nebo koupis jinou pastiku za 10 000,-? Nebylo by lepsi z vrakace sehnat setrvak a vymenit ho?
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem :)
slovacek.milos
Aktivista

[quote="sikin1987"]napsal mi mesto poysdorf. a pry to je na kazdy shellce a me se to zda nejaky divny,ze by zrovna shellka to prodavala. Proverte to nekdo je to hned za hranicema.

jestli pojedem k mladé tak tam svfrknu,

na jaře ani vlétě tam nic nebylo, pamartuji si že jsem tudy jel v zimě a jak končil poysdor tak po pravé straně benzinka v kopečku a bylo to, ale je tomu víc jak deset let,

tuším že tam jsou zrovna dvě před a za,
Radek
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

palivo

Příspěvek od Radek »

Tak tady sleduji tu debatu a mužu řict že vy jste neskutečni chemici :) ,bal by jsem se to nalit do kamen a to se ani nebavim o autě.
Je neskutečne co ty vaše auta (čerpadla) vydrži a při te strašne praci co stim stravite vyplati se to vubec?Nebo to je jen takovy "koniček" a dobry pocit s relativně ušetřene korunky ;) ;)
Radek
+420604111999
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

batoo píše:
sikin1987 píše:napsal mi mesto poysdorf. a pry to je na kazdy shellce a me se to zda nejaky divny,ze by zrovna shellka to prodavala. Proverte to nekdo je to hned za hranicema.
To neber jako rejpavou, ale co budes delat az ti chcipne setrvak?
To uz nebudes jezdit a nebo koupis jinou pastiku za 10 000,-? Nebylo by lepsi z vrakace sehnat setrvak a vymenit ho?
za 10 tis koupis hovno. CR tak do 35 a bude na tom stejne jako moje,ze se do toho musi dalsich 30 vrazit.
Sehnat setrvak z vrakace je jednoduchy,ale otazka je jetsli vydrzi vic jak mesic a druha otazka kdo ti ho vymeni?
rikal sem,ze ja to nemam s kym a kde udelat a servisi neberou ,ze si prineses svuj dil a jeste jetej a navic 10 hodin prace x 400-600
Ja na to stejne ted nemam penize jsem uz 8 mesicu bez prace
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

a s tim LTO ja fkat nevim proto sme zalozil tuhle diskuzi abych se vas zeptal me se to zdalo divny,ale proc by mi lhal on najezdi 100x vic jak ja a je taky takovy setrilek,ze se chce dostat pod korunu za kilak a hleda ruzne moznosti
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
batoo
Aktivista

Příspěvek od batoo »

Co vim ja tak se LTO na zimu musi aditivovat, a zalezi za kolik ho sezenes. Vem si ze pojedes 300km tam 300 km zpet poridis ho za 28,- kdyz spocitas svuj cas, palivo za cestu a aditivum tak se to skoro ani nevyplati.
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem :)
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

jo me ne to sem psal uz nahore,ale samotneho by me zajimalo jestli to fkat prida na vykonu to bych rad vyzkousel. jinak samozreme s tim zajizdenim uz sem taky zjistil,ze je lepsi si to jednoduse spocitat nez se nekam hnat. ja ted jedu treba na pohovor blizko cerpacky TANK ONO tak toho vyuziju a naberu 35 nafty a doplnim benzinem ,ale kdybych tam mel jet jen tak tak to je sul nuli kdyz musim teda znova zaklepat nafta tam stoji proste o 4 kc min jak na benzine,ale te kvality se bojim protoze cely problem se vstrikovanim co sem 2 mesice mel byl po nacerpani SM30 na TANK ONO
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
batoo
Aktivista

Příspěvek od batoo »

Ja bych se s common railem vyvaroval jakekoliv SMN30..
slovacek.milos
Aktivista

batoo píše:Co vim ja tak se LTO na zimu musi aditivovat, a zalezi za kolik ho sezenes. Vem si ze pojedes 300km tam 300 km zpet poridis ho za 28,- kdyz spocitas svuj cas, palivo za cestu a aditivum tak se to skoro ani nevyplati.
schválně LEHKÝ TOPNÝ OLEJ pokud je na topení tak se topí kdy vlétě :?

já topím v zimě a LTO je aditivovaný a když ti na chatě zamrzne tak to není LTO ale nějaká blbost ;)
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Radek
Sracky jak sracky, akorat ze u benzinek za ty sracky plati lidi 38,- aniz by ta cena odpovidala kvalite.
Ber to tak, ze treba v pripade LTO jde vicemene o motorovou naftu bez dani. Vzpomen si na pripady mrtvol v Orliku (zaletovane v sudech), vis kolik tehdy cela republika nevedomky vyjezdila u cerpacek LTO a jak si polovina tech cerpadel dodnes vrniii.
Pokud palivo ma tri hlavni vlastnosti - velmi kvalitne maze, ma primerenou viskozitu a nezpusobuje, ci nepodnecuje korozi. I kdyz o te korozi by se dalo polemizovat, neni problem najit lidi, kterym totalne zkorodovalo a pak se nasledne zadrelo vstrikovaci cerpadlo na pracovnim stroji pri tankovani nafty od Škeble. Osobne vim o dvou pripadech, kdy to krmili naftou od Škeblí a každé cerpadlo vyslo na 40 papiru (rofl).
Vyrobci vozidel musi udrzovat lidi ve strachu, protoze jedine strach verejnosti a kvalitne ukotvene podvedomi, ze cokoliv misto NM musi zarucene zlikvidovat motor a palivovou soustavu behem jednoho roku, zaruci prijem ropnym sejkum. Vo tom to je.
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Radek
Jde fakt o to, ze u nas ojebavaji prodejci PHM co se da, protoze zijeme v CR, rozumej "bordelistan", ridi se pravidlem "dnes to koupi, za tyden vyjezdi", nikdo jednu zpancovanou varku ani nepostrehne...
Verim tomu, ze LTO je jedna z nejcasteji pouzitych latek pri pancovani. Sice nevim, jak z nej dostanou barviva, ale neobarveny LTO by bezny uzivatel nemel sanci poznat...
Lidi na LTO proste mnohdy jezdi, aniz by to vedeli, o tom nemuze nikdo pochybovat... Nebo Jet-A1, taky zname afery :-)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“