netopier píše:ANALogia?subz3ro_tdi píše:@nejsem-naivka: ach sooooooono zhodou okolnosti ma tu vcera jeden sympatak nazval RITOPICHEM tak som bol aj na pochybach, ci v tom je nejaka analogia
Tak jak je to s tim řiťopichem coooo

Moderátoři: šulda, Moderátoři
S tymto absolutny suhlas! Ale podla mna si to uplne odporuje s tym zvyskom co si napisal..... Cim viac je auto na hrane a cim viac mas v dimenzovani komponentov motora "slabe" miesta, tym viac ten vysledny vykon bude v premenlivych podmienkach kolisat a tym si myslim (teraz hovorim za seba, niekomu to vadit nemusi) ze budes viac nestastny z toho ze to auto bude chodit ako na husenkovej drahe - kazde dalsie stlacenie plynu s inou reakciou, kazda zmena pocasia iny vykon atd. V tomto vychadza vzdy najlepsie seriovy software, kde sa to snazi vyrobca za cenu "zbytocnych" vykonovych rezerv eliminovat (aj ked samozrejme su pripady ze ten seriovy software je v niektorych otackach vyslovene ze zly a treba mu "pomoct")LitleAnimal píše:než koně, je důležité jaký máš z auta osobní pocit ty a jak se ti s tím jezdí a jsi spokojen......
Mrzi me, ze jsem te s tim otravoval, ale vstriky byly nakonec opravdu vadne... Ale zjistil jsem to az mi je dal kamarad na stolici. Musel jsem pak sehnat jine. Jinak s temi vadnymi vstriky jsem auto uz pravdepodobne koupil... protoze auto melo od zacatku maly vykon.TDIfun píše:To si delas prdel??? A co utavene turba a vstriky na jedne jiste IbizeFR ?? Kdy mel na hybridu 1.8 baru, varil se mu olej jeblo turbo... A nakonec vytavene vstriky..Kornout píše:Ale hovno, kolik chiplech 96kW jezdí a neudí se, mraky. Já jezdil taky s origo IC a výfukem hodnou chvíly s 200PS a všechno normálně drželo. Klidně to může bez FMIC udělat a pak časem cooler dodělat. Jsem ještě neviděl utavený TDI, kvůli malému IC. Max to bude víc hulit a méně to pojede.
Otravoval me nekolikrat s timhle problemem, a kdyz jsem slysel ze na FR serie IC nekdo nastavi na prani zakaznika 1.8BAR![]()
To jsou rady jak z materske skolky, 200koni s teplotou na IC 1XX stupnu to urcite, maximalne kdyz se udela jedno hodne rychle mereni nez se ti prehreje a pak uz to kone nema. Vracime se na stromy???
LitleAnimal píše:přidám svůj příspěvek ,který není virtuální ani na bázi co kde jsem slyšel a viděl.....
snad ti to pomůže a nebude to zbytečně nějakýma plkama zasírat topic
začínal jsem jako ty ,tím ,že jsem si říkal ,turbo a pak se uvidí
tak ti popíšu můj průběh úprav
první šlo turbo podobné VB jak chceš ty tlak šel na 1,6b
origo ic zůstal i vedení v malým průměru stejný jako otkáva ...,motor se rozhodně nepekl sání jsem dal z ARl včetně filtrboxu
najel jsem na tom 15tis km ,provoz dálnice město každý den se jezdilo
o stošest
výkon byl 182ps 402nm
tak jsem si řekl, že udělám IC (cena okolo 7-8tisíc se vším okolo)mín to prostě nešlo
celý vedení je v 50mm hliníku Cooler je XS power Dovoz amerika je to fakt obr a žádný prcek ,do budoucna jsem si říkal stějně poběžím výše a tím tomu neuškodím ba naopak
ic mě přidal na 192ps 415nm při stejným tlaku a origo výfuk
(krouťák se zvedl v nižším pásmu)
turbodíra v pohodě
graf má jinde ukázán ostatní asi vědí .že křivka je v pohodě ...
tvůj limit asi budou vstřiky pokud půjdeš dál a věř ,že po roce bude uvažovat jinak určitě tě to strhne a pokud budeš chtít investovat ....
dodám jen pro ostatní nenechavce o virtuálních koních měřilo se na motocomu Šluknovský výběžek
stejně jsi více méně rozhodnut a mírně váhal a i já byl jen jsem sbíral informace co kdyby jak kdyby....asi jako ty teď
dej tam turbo dobrej soft a nemusíš se bát pokud nejsi jouda nebudeš to drtit na dálnici pořád v maximálce ....
snad to pro tebe bylo hodnotnější než jiné ....
LitleAnimal píše:přidám svůj příspěvek ,který není virtuální ani na bázi co kde jsem slyšel a viděl.....
snad ti to pomůže a nebude to zbytečně nějakýma plkama zasírat topic
začínal jsem jako ty ,tím ,že jsem si říkal ,turbo a pak se uvidí
tak ti popíšu můj průběh úprav
první šlo turbo podobné VB jak chceš ty tlak šel na 1,6b
origo ic zůstal i vedení v malým průměru stejný jako otkáva ...,motor se rozhodně nepekl sání jsem dal z ARl včetně filtrboxu
najel jsem na tom 15tis km ,provoz dálnice město každý den se jezdilo
o stošest
výkon byl 182ps 402nm
tak jsem si řekl, že udělám IC (cena okolo 7-8tisíc se vším okolo)mín to prostě nešlo
celý vedení je v 50mm hliníku Cooler je XS power Dovoz amerika je to fakt obr a žádný prcek ,do budoucna jsem si říkal stějně poběžím výše a tím tomu neuškodím ba naopak
ic mě přidal na 192ps 415nm při stejným tlaku a origo výfuk
(krouťák se zvedl v nižším pásmu)
turbodíra v pohodě
graf má jinde ukázán ostatní asi vědí .že křivka je v pohodě ...
tvůj limit asi budou vstřiky pokud půjdeš dál a věř ,že po roce bude uvažovat jinak určitě tě to strhne a pokud budeš chtít investovat ....
dodám jen pro ostatní nenechavce o virtuálních koních měřilo se na motocomu Šluknovský výběžek
stejně jsi více méně rozhodnut a mírně váhal a i já byl jen jsem sbíral informace co kdyby jak kdyby....asi jako ty teď
dej tam turbo dobrej soft a nemusíš se bát pokud nejsi jouda nebudeš to drtit na dálnici pořád v maximálce ....
snad to pro tebe bylo hodnotnější než jiné ....
ano zastavam se kornouta, chtel odpovedet a hned jste se do nej pustiliKornout píše:hezky ste to tu rozjely, čekal jsem to
![]()
Vím minimálně o 15ti 96kw autech co jezdí přes 100 000km jen s chipem a nice se neděje. A kolikrát ty hrůzy co v tom maj nahraný 1.55bar atd. Kupodivu jezdí a nic se neděje. A nikomu jsem nepasl, že FMIC je blbost, si to pořádě přečtěte, miláčkové klávesnic.
to by slo, puvodne jsem ale cetl neco o 190-200 konich, ted to je zmenene.toby66kw píše:Zakladatel tohodle tématu , má ATD v OI a chce 160-170ps.
VB turbo , nádech do turba ASZ-ARL, průduch do podběhu s A3 1,8T.
A bude tam 165ps jak malina, při tlaku 1,45durch.
Zdá se to někomu jako hardkord uprava![]()
FMIC by to jistě sneslo , ale není to nutnost.