Výplach motora
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Výplach motora
Ahojte ,chcel by som Vás poprosiť aký názor máte na prepláchnutie motora prípravkom na rozpúšťanie karbonu.Návod je na prípravku nasledový:obsah naliať do motora cca 4dcl a motor nechať bežať na voľnobeh 3min. pri silne znečistenom motore 5min. a potom vypustiť olej,vymeniť olejový filter.Známy čo mi ten prípravok dal tvrdí,že je to super vec a motor dokonale prečistí.Ja mám obavy,aby mi nezapchalo sitko v holandri na trubke mazania turba,prípadne sací koš na olejovom čerpadle.Mám P307 1,6hdi 80kw.Chcel by som motor prepláchnuť z toho dôvodu,že keď vymieňam olej dám nový naštartujem,hneď je ten olej čierny.Neviem čím to je ,že by starý olej kvôli konštrukcii motora nedokázal riadne vytiecť?Najazdené cca 85tis.Aký máte názor?
To, že je černý, dělá každý diesel ..Bude to mít motor za chvilku stejný..Já bych místo toho měnil olej v 10000 km a ne ve 20000 km, co ti pitomci píšou /aspoň u forda/.. Nebo kup nějaký levný olej , projeď město a bude to čistší.Měl bych strach, že se něco utrhne a někam to doplave.. 
nepropadat panice...
Mám možnosť sa dostať lacným spôsobom k 10W40,že by som to týmto olejom prepláchol aspoň 2krát možno by to malo zmysel?Potom by som nalial 5W40 TOTAL.Hádam to nevadí,keď ostane trochu oleja 10W40 v kanáloch a zmieša sa z 5W40?Táto alternatíva sa mi celkom pozdáva aspoň nebudem nič riskovať tým prípravkom ,že mi niečo upchá.Mal by som asi čistý olej,čistý motor ako zrkadlo a zadreté turbo,že ma to skôr nenapadlo.
Ako zrkadlo ho mať nebudeš, tá polosynta ti ho určite sama odseba nevyčistí. Ja by som dal sitko do P-čka a prepláchol ho tým sajrajtom ktorý je na uvolnenie nánosov. To riziko čo píše jericho3 tam je, ale ja som to takto párkrát urobil a nič sa neupchalo a motory mali viac km ako tvoj.
Potom Total 5W40 a meniť každých 12tis. max.
Potom Total 5W40 a meniť každých 12tis. max.
pozri toto vlákno http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=15
-
slovacek.milos
- Aktivista