Ahoj mám problém. Po opakovaném brždění tvrdne brzdový pedál a nebrzdí. První brzdění OK druhé jakž takž, ale pak ztvrdne pedál a nebrzdí. Diagnóza buď brzdový válec nebo vývěva nebo posilovač. V citroenu měli těsnění na vývěvu a sadu gumiček na brzdový válec. Ale není jisté, že nejsou špatné. Nevěděl by někdo jak to určit na 100%? Měnit všechny tři věci by stálo majlant. Předem díky za odpověď.
udělej si klasickej test posilovače
vypnutej motor - našlap pedál dotvrda a držh ho stlačenej - nastartuj motor - pedál by se měl takřka okamžitě silou posilovaš vtáhnout dovnitř ( dolů)
pokud ne, hledal bych netěsnost ve vedení podtlaku ( bývá prasklá ta platová hadice ), vývěva, posilovač
válec si myslím bude v pořádku
Tak sem zkusil po našlapání ztvrdne, po nastartování jde dolu pomalu a velice neochotně, musím víc přitlačit, ale skoro se nehne. Mohl by si prosím upřesnit hadici, kterou máš na mysli?
Jedině citroen a ten je drahej. Garážmistr neví, řikal ty věci co sem psal, že můžou bejt špatný. Nikoho jinýho neznám. Tak zjišťuju info. Předám mu info a třeba bude vědět. Odkud kam ta hadice vede? Předem dík
překontroluj hadici od vývěvy do posilovače případně na zkoušku zaslep její odbočky a opakuj test pokud to bude stále špatný tak změřit podtlak ale nejspíš ko vývěva
Takže hadičky vypadají v pořádku. Akorát mě zaráží, že od vývěvy k posilovači je tenká elastická hadička a na odbočkách a na celém vedení jsou poměrně silné hadičky. Nevíte jestli to tak má být?
Hadička vyměněna dána origo-nepomohlo. Zkusil sem odpojit a zaslepit větve a je to stejný. Ještě zkusim sehnat někoho kdo mi změří podtlak. Díky za rady všem.
No vidíš. Ono je rozumnejšie si nájsť v tvojom okolí nejakého šikovného mechanika ku ktorému budeš chodiť s problémami, ako tápať sám a do blba meniť diely čo ti niekto poradí. Vyjde to veľakrát lacnejšie a ušetríš si kopec času a nervov.