Když to nebudeš chlastat nebo si v tom zbytečně dlouho máchat ruce nebo to vdechovat, tak je neškodnej.
Louh je větší sráč, spadne ti jediná kulička do boty a za chvíli máš v noze díru.
2Stewa: A není to furt cejtit metanolem? 30% je moc, to je tak množství na vepřový sádlo.
je fakt že ethanol taky praktikuju. kdyz mam pocit že se methyl docela odparuje, je to dost citit a ja to cucham tak si po "praci" dam pivko abychto alespon trochu pro istotu kompenzoval
No jasne etanol je antidotum pro metanol von sam vosobe neni jedovatej problem je kdyz ho telo metabolizuje tak odpadni latky ktery pri tom vznikaj sou jedovaty kazdopadne at tak nebo tak rukavice ochrany brejle a idealne respirator sou vhodny pri praci stimhle previtem..............
je mi jasny ze 99 % zdejsich esterifikatoru to micha holou rukou odedna
sem natom stejne ,ale neni to prdel...
Si vem, ze modelari si v tom za komancu machali ruky osto sest
Respirator bez aktivniho uhli, ci jineho aktivniho filtru je k nicemu
To se pozna, kdo zacne behem par let delat caste preklepy na klavesnici - prvni priznaky, oslepnuti
ostatní esterifikace šla dnes krýsně trošku jsem přihříval a dávku metanolu s louhem mírně přidal za půl hodinky hotovo, posléval jsem to. jinak za hodinku už jsem měl podrážky
Nebylo to spíš sádlo místo margarínu? Ten dvojnásobek metylu by pak odpovídal. Jen to nech tak 2 dny odstát, sádlo mi většinou zpudinkovatělo až po pár dnech (vyléčeno kyselinou) a mělo podstatně kratší životnost než meřo (vylučují se pevné bílé částečky). Esterifikací čistokrevnýho margarínu (rama) mi vznikla voda, dusíkovej margarín (ceres) mi při pokusech za tepla opakovaně vybuchoval.