mazda 6, rok2007
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- romanespana
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 1
zitra se k tomu nedostanu, mam tam jedno PSA SARKOZY GROUP na vstriky, ale v pondeli do toho vletim, snad se to uz konecne nejak vybere, jen bylo divny, ze jak jsem odklep regeneraci, tak jak diag zvysil otacky motoru, tak se to seklo spadlo hotovo a chtelo to regeneraci zase a tak porad dokola
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
- romanespana
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 1
a obejit ten snimac nejakym prepojenim propojenim apod je mozny?
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
pouze na test by se nechl oklamat odporem potřebuješ aby výstupní napětí snímače ukazovalo asi 0,8V ale bude to jen na chvilku než jednotka zjistí že se hodnota tlaku nehejbe pak zapíše nějakou závadu.Jednodužší je si zjistit v bloku hodnot co ti ukazuje pokud víš že máš filtr pruchozí musí být tlak kolem 0 mbar.na volnobeh už se mi stalo na focusoj že po proplachu regenerace nešla na miste spustit asi byl ten filtr mokrej a stím popílkem co tam zustal mě tlak po přidání ot. stoupal jak blázen tak jsem stím kus jel pak jsem smáznul závady a držel tlak na snímači do 60 mbar pak proběhla regenerace sama sice nebylo za mnou chvilku videt ale pak už to bylo ok.
Resim stejny problem u Focuse 1.6 TDCi, chyba P242F, auto nema vykon-je v nouzaku. Zakaznik to zavezl do servisu kde auto servisuje Vymenili snimace a doplnili aditivum,kontrolka na chvilku prestala svitit.Jel to reklamovat. Ted nejde maznout. Zkousel jsem regeneraci, ale neuspesne. Demontoval jsem dpf a trubka za filtrem cista, ted nevim zda to v servise neproplachovali a tedy jestli nebude lepsi dpf off. Najeto 85tis.
Zitra zkusim proplach vapkou, montaz zpet a zkusim zkontrolovat merene hodnoty. Prave nevim s tim resetovanim co vse na tom delali a menili.dodi911 píše:Ak mas moznost tak daj merane hodnoty a pozri tlak dpf snimaca, kolko to dava na volnobeh. Na 85 vymena je troska predcasna, aj ked clovek nikdy nevie. Dobre by bolo zistit, pokial ma zakaznik protokol ci resetovali naucene hodnoty snimaca dif. tlaku.
Tak jsem to nakonec otevrel od katu a od dpf ze spodu. Nalil pripravek a proplach vapkou.Vyfoukal a zavaril zpet. Auto uz jede jak ma, chyba sla vymazat, ale diagnostikou WOW Snooperem nesla udelat regenerace. Nevim kde se da zjistit zaneseni DPF na tehle diagnostice, pouzivam ji kratce.Jedine data viz. obrazek. Tak uvidime kdy se vrati.