Car Wars Panenský Týnec 18-19.5.2012

akce a srazy dieselpoweráků

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Forest
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Forest »

Kdo mluvi o "jeti" na zadnich kolech? Ja tu zminuji neoddiskutovatelny fakt v podobe odlehceni predni napravy. Jinak ja jsem tam nebyl, takze nemohu posuzovat co tam ma nebo nema za gumy a to video je dost nekvalitni (a napis Nova tomu na kvalite nepridala ani v nejmensim).

Pokud se nemylim, jedna se o vuz, ktery mimo kompresoru pouziva i nitro, ne? Takze je klidne mozne, ze ridice (ridicku, slysel jsem, ze to tam majitel pujcoval i nejake zene) rozhodil efekt nitra.

Nicmene, zajimalo by me, k cemu opravdu doslo. Zel, to se asi jentak nedozvime, takze jedina moznost je, ze se budeme uchylovat ke spekulacim.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Habi001
Přispěvovatel

Příspěvek od Habi001 »

souhlasim, na sprintech toho řidič moc umět nemusí. Stačí včas řadit. Ale pokud u takhle lehkýho a výkonýho auta to přežene s plynem, tak je jasný, že půjde do kopru :(
SEAT Leon 1.9TDI 110kw ARL
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

turbo kamna power píše:foreste na to aby auto jelo po zadních je potřeba už sakra výkon a superlepivé gumy, tady asi nějaké odlehčení přední nápravy nehraje roli ;) spíš bych to tipoval na necitlivou práci s plynem a spojkou při řazení z jedničky na dvojku v kombinaci s otevřeným diffem, kde jedno kolo proklouzlo, no a to jsou pak z toho v mžiku hodiny.

jinak souhlas s gerii, na sprinty není potřeba tolik toho řidičského umu, ale jak dokazuje řidič kobry, i tady se to minimum dá zkazit.
souhlas, viděl bych to stejně....ta Cobra je na to asi sakra mrcha, něco málo zde:

http://www.youtube.com/watch?v=ZNLpZdDz-1k

http://www.youtube.com/watch?v=lqcfA9tu ... re=related
FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky :D
Habi001
Přispěvovatel

Příspěvek od Habi001 »

uzavřel bych to tím: Řidič nezvládl svoje auto ;)
Baťa1
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baťa1 »

to znam taky BMW M3 stalo se mě to,ujetí zadku podle mě diferncial špatná svornost začne hrabat jedno kolo a už to je :(
VW Golf 1 RTDI sprint
Bmw M3 Drift
Zetor 25@ orba
mistr ve sprintu do3,5ben 2016
gerii
Přispěvovatel

Příspěvek od gerii »

hlavně že sjou všichny ok... mockrát se mě splašila placka.. když se mě to stalo po prvé málem sem se pokakal... ale po po chvíli si na to člověk zvykně a je to jak když se deš vymočit uplná rutina... chce to jezdit a jezdit
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

to byla ta kobra ze sobína ??
VW T5 GP 103 KW long
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

nemůžu soudit nebyl jsem tam ale k takovýhlemu šmejru s takovým výkonem na prdeli stačí prach a už se to žvejkne takže řidič nemohl za to že jel tak jak jel ovšem přizpůsobení stavu a povaze vozovky je asi daná věc a to že jezdí s masírkama kolama je věc druhá na takový blbnutí jako je sprint jsou taky gumy...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

Baťa1 píše:to znam taky BMW M3 stalo se mě to,ujetí zadku podle mě diferncial špatná svornost začne hrabat jedno kolo a už to je :(
Přesně tak, stačí nesourodý povrch a o něj není v Týnci nouze...
Jen nechápu, proč to tak dlouho držel pod plynem. :?
Na sprintech toho člověk opravdu nemusí moc umět.
Ale to se mění u překoňované zadokolky, kdy se jede na hranici trakce a smyku. Pak stačí na moment horší přilnavost jednoho kola, nebo prasklá guma a průser je na světě.
Bohužel to asi byla otázka času. :(
Já se kdysi zařekl, že třeba do Příbrami už nikdy nepojedu sprintit.
Diváci stojí snad půl metru od projíždějících aut! :roll:
Tam někomu rupnout guma, než stačí cokoliv udělat, tak smete alespoň 30 lidí.
Jenže převážet na každý sraz 400 betonových bloků, se u nás bohužel nezaplatí.
A jedné stálé zabezpečené dráhy se v ČR těžko dočkáme.
MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Ti co tu píšou, že je to brnkačka, bych c tom nechal párkrát svézt, přesně jak píše Bóďa.
Pajin by vám mohl vyprávět, jaký to je s Broukem.
Po boji každej generál, . Věřím tomu, že v tu chvíly, pokud řidič to auto opravdu neovládá dokonale, tak stačí chcilka zaváhání a v této situlaci nezabrání nehodě. Ono ty nervy na startu a to všechno k tomu na klidu nepřidají.
Na tohle je celkem bezpečná předololka, i když předokolka s 300PS bez ASR a ESP taky umí v zatáčkách hezky potrápit.
Konkrétně ta Cobra už měla podobné problémy vícekrát, jen to vždy řidič ukočíroval.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
Jayson
Aktivista

Příspěvek od Jayson »

ruku na srdce, kolik lidí dokáže ty koně opravdu v zatáčkách ovládat? Tedka mluvím o 230HP+++ na předokole :)
Habi001
Přispěvovatel

Příspěvek od Habi001 »

Včera v televizních novinácj przměnu řešili, že měl mít slicky a že za to mlůžou gumy, které jsou určeny pro běžné ježdění. Už začínají až moc pitvat
Fahrer
Přispěvovatel

Příspěvek od Fahrer »

Jj, na Nově to moc prožívali a málem z něj udělali úmyslného masového vraha.
gerii
Přispěvovatel

Příspěvek od gerii »

Jayson píše:ruku na srdce, kolik lidí dokáže ty koně opravdu v zatáčkách ovládat? Tedka mluvím o 230HP+++ na předokole :)
souhlasím....možná 1%
Habi001
Přispěvovatel

Příspěvek od Habi001 »

taky souhlasim. Tak stačilo mě na tuningu, kdy mě silnější auto na tuningu na sprintech rozprášilo a na okruhu jsem pak byl rychlejší já
Odpovědět

Zpět na „Akce/Srazy“