Voda z klimatizace O1

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Sprite
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Voda z klimatizace O1

Příspěvek od Sprite »

Ahojte. Asi budu mít pro mnohe z Vás naprosto hloupý dotaz. V jakem míste odtéká voda z klimatizace na O1 TDi? Myslel jsem ze v jednom míste zhruba v úrovni přepážky mezi motorem a kabinou. A od kolika stupňů venkovni teploty odkapava kondenzat?

Z předchozího auta jsem byl zvyklý, ze odkapaval opravdu jen v jednom míste a ještě jen při venkovní teplotě vyšší nez cca 30 stupňů. Vcera jsem ve své O1 zapnul na climatronicu odmlzeni oken, což pry zapne klimu a jel takto asi 40km. Cca 500m pred dojezdem jsem klimu vypl, aby se vysusila pry. Venkovni teplota 12 stupňů.

Zastavil jsem, šel otevřít vrata od garáže a koukám, ačkoliv uz byla klima vypnuta a nebylo zádné horko, tak mi z auta NA NĚKOLIKA místech kape voda. Začínalo to kapat zhruba v úrovni zacatku předních dveří a kapalo až do úrovně poloviny auta. Podotýkám ze venku nepršelo, takze vyloučeno, ze by to bylo z deště. Zarazilo me, ze to kape na více místech, při vypnute klime a při celkem nízké venkovni teplotě.

DIKY MOC za radu, jestli mohlo jít přesto vsechno o klimu, nebo to mohlo byt něco jiného.
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

myslím že to teče z pravého nosníku pod podlahou
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

Klima tece stredem za motorem na vyfuk kde se cast odpari,tohle me pripada na ucpane odtoky pod celnim sklem,ale to by teklo i dovnitř.
OCTAVIA- ALH
Sprite
Přispěvovatel

Příspěvek od Sprite »

Vevnitř sucho a odtokove kanálky ( nevěděl jsem ze mají co docineni i s klimou ) jsou pruchozi. Ale kaluz to byla pod autem poměrně velka. A do rana byla pod autem dalsi, co vyteklo ještě jak auto stalo
Octava
Aktivista

Příspěvek od Octava »

a neostrikoval jsi okno? ze stejkala voda z ostrikaneho celniho skla?
Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
Sprite
Přispěvovatel

Příspěvek od Sprite »

Ostrikovace jsem nepouzil uz tak rok :) vše by odpovídalo té klimě, ale nejde mi do hlavy to množství vody ve spojitosti s nízkou venkovní teplotou a taky to, že to teklo na více místech..
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Neni to jen o venkovní teplotě, ale hlavně o vlhkosti venkovního vzduchu. Pokud vše funguje jak má, klima klimuje, chlazení chladí a neztrácí se voda, v autě máš sucho.... tak vesele jezdi a nevšímej si toho.
Elektronika auta a technika........
776 829390
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“