Mondeo MK IV "Engine malfunction"

Moderátoři: šulda, Moderátoři

rousini
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od rousini »

No ta díra byla napříč hadicí asi 2cm dlouhá. Bylo to schovaný pod sponou a asi vznikla při bouračce (dovoz Německo), kdy se na ni navalil chladič. Respektive hadice se načala, protože to přečkalo zimu...
Jinak pravda, že jsem autu moc nenakládal hlavně v zimě dlouho trvá než se ohřeje (15km - voda, ne olej...) a to už jsem byl většinou v cíli.
Furt mě ale vadí ten hlubší zvuk motoru - výfuku. Budu muset v servisu při výměně hadice nechat zkontrolovat % zanesení FAP nebo těsnost výfuku. Nevím co by to mohlo být???
Mondeo combi MK IV, 2.0TDCI 103kW, panther metalíza
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

spíš se podívat na airbox a nasávání vzduchu, jestli to není někde špatně nasazený, to dělává hluší zvuk, nebo z airboxu jestli třeba trubka nechybí úplně
rousini
Sběrač informací

Příspěvek od rousini »

roman1648: Co je to airbox, žeby krabice vzd. filtru? Jinak ten divný zvuk se začal objevovat postupně a nějak se zabydlel... To zkrácení hadice od turba (eliminace netěsnosti) s tím nic neudělalo.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jojo, krabice na vzduchový filtr
nevím jak je to tady u toho Mondea ale většinou bývá dolů vyvedený nějaký koleno, rezonátor ( další plastová kisna ) nebo něco podobnýho, končívá to někde v podběhu popř nárazníku
rousini
Sběrač informací

Příspěvek od rousini »

romanééé posílááám pusůůů, byla špatně nasazená a napůl vypadnutá hadice, co přivádí vzduch do filtru. Ty vemena v servise to zle sestavili, navíc ani nenandali pod airbox gumový silentbloky. No prostě sekat pracky. Ale už to pěkně jede a "ticho jako tenkját"
Ještě jednou dík.

Abych na nikoho nezapomněl na dotazy typu co naměřila diagnostika nedovedu přesně odpovědět, protože jsem u toho nebyl a druhák půlce termínů nerozumím. :D
Odpovědět

Zpět na „Ford“