zase nouzák!!!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

PAIA
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od PAIA »

zjistil sem ještě že kdfyž mi vytáhne tu bandu na turbu tak už mi jí to při chcípnutí nepustí ale nevim jestli to tak má bejt nebo ne
renno.o
Přispěvovatel

Příspěvek od renno.o »

Tak já to už vůbec nevím.
Dnes,když jsem jel na 5 st. a nejel pod plným plynem,tak mi to do nouzáku nespadlo ani pří 3200 ot.Jinak na 5 mi to spadne kolem 2500 otáček.Ale zloušel jsem to a normálně a když jsem přejel ve 12 km/h přejez,tak mi to spadlo do nouzáku!!Není to někde v elektrice,nebo hadička se může hnout a netěsnit,nebo nevím
Filas
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filas »

Mám stejný problém, padá mi to do nouzáku! Měl jsem teď auto na vyčištění turba v servisu na Kladně. Turbo rozebrali, vyčistili, zjistili přitom, že je přirezlá ta ovládací plechovka, tak jí taky vyměnili a závada pořád stejná! Tak vyměnili ventil N75, váhu vzduchu a furt stejný. Vyndali hadici od EGR a zjistili, že EGR pravděpodobně úplně netěsní, pořád trochu propouští, může to být tím? Jde u Octavie 81kW, 2000rok zaslepit na zkoušku a může to být tím? Případně co zkusit vyměnit dále, mohlo by to být to čidlo tlaku a teploty vzduchu? A je to u octavie to čidlo za pravým předním světlem pod nádobkou ostřikovačů? Nebo by to mohl být ten katalyzátor? Už si fakt nevím rady
:?
trojka
Přispěvovatel

Příspěvek od trojka »

Chlapi mám pocit, že je tu trochu zmatek. Dle mého nemáte shodné problémy i to vypadá, že ani průvodní jevy nejsou stejné.
Jestli motor spadne do "nouzáku" musí se zresetovat(vypnout klíček). Pokud se problém odstranil sám od sebe nebyl to dle mého nouzák. Pokud odpojíš čidlo tlaku a teploty nemá ŘJ důležité info a spadne do "nouze" to je normální. Pokud podchází EGR zaslep ho nebo vyměň jinak se ničeho nedobereš. Rozdílné hodnoty jednotka vždy vyhodnocuje jako vadu a šup do "nouze".
Odstraňte veškeré zjevné vady(uvolněné spoje, kabely, poškozené hadice a netěsnosti), napíchněte auto na VAG a zjistěte tlaky na turbu odtud bych začal. Od otáček se toho bez tlaku moc odvodit nedá. Pak srovnej zda jsou v limitu(hodnot je tu dost) a uvidíš.
Hudousek
Nováček

Příspěvek od Hudousek »

trojka píše:Chlapi mám pocit, že je tu trochu zmatek. Dle mého nemáte shodné problémy i to vypadá, že ani průvodní jevy nejsou stejné.
Jestli motor spadne do "nouzáku" musí se zresetovat(vypnout klíček). Pokud se problém odstranil sám od sebe nebyl to dle mého nouzák. Pokud odpojíš čidlo tlaku a teploty nemá ŘJ důležité info a spadne do "nouze" to je normální. Pokud podchází EGR zaslep ho nebo vyměň jinak se ničeho nedobereš. Rozdílné hodnoty jednotka vždy vyhodnocuje jako vadu a šup do "nouze".
Odstraňte veškeré zjevné vady(uvolněné spoje, kabely, poškozené hadice a netěsnosti), napíchněte auto na VAG a zjistěte tlaky na turbu odtud bych začal. Od otáček se toho bez tlaku moc odvodit nedá. Pak srovnej zda jsou v limitu(hodnot je tu dost) a uvidíš.
NO kouak ze tu ma konecne nekdo poradny nazor co by s tim mohlo byt. By ne zajimalo co by jsi delal kdyby ti jednotka rekla ze mas tuto zavadu 00575-Snímač tlaku v sacím potrubí-regukační odchylka-náhodilá závada. A co by jsi s tim delal. Diky Lukas
octavka19tdi
Sběrač informací

Příspěvek od octavka19tdi »

trojka píše:......Jestli motor spadne do "nouzáku" musí se zresetovat(vypnout klíček). Pokud se problém odstranil sám od sebe nebyl to dle mého nouzák..........
S tim souhlasim,Ale nikdo nedokaze rict co to teda dela.Tento problem ma vice lidi ,ale jeste nikdo nenapsal jak to odstranil.
Nebo to snad nejde odstranit :?
renno.o
Přispěvovatel

Příspěvek od renno.o »

už jste někdo odstranil závadu,nebo na něco nového přišel???
trojka
Přispěvovatel

Příspěvek od trojka »

Ještě tlaky turba, ale asi jo, je špatná regulace. To už ale víš. Stará píseň: čidlo, hadice, ventil, vl. regulace-plechovka, táhla, lopatky, vyčistění, seřízení.
Napiš na čem. Sjeď tlaky turba, případně zásahy a úpravy. Zatím bych nic nekupoval, jen ověř funkce.
Potom bych začal na konci. Těsně před pádem, je třeba vědět zda regulace fyzicky pracovala(pohyb táhla od plechovky). Je třeba zatížit motor a přitom sledovat táhlo. Tento způsob regulace není progresivní tzn. že reakce na zvýšení tlaku by měla být vidět. Pokud dojde alespoň k nějaké reakci(mm) el. systém OK, pokud dojde k výrazné reakci(cm) je s největší pravděpodobností OK i celý systém regulace vyjma mechanického nastavení(šroubový spoj na táhlu).
Pokud to začalo dělat po chipu(SW), hoď jim ho na hlavu, pokud (HW)-"powerbox" seřiď ho.
Filas
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filas »

Filas píše:Mám stejný problém, padá mi to do nouzáku! Měl jsem teď auto na vyčištění turba v servisu na Kladně. Turbo rozebrali, vyčistili, zjistili přitom, že je přirezlá ta ovládací plechovka, tak jí taky vyměnili a závada pořád stejná! Tak vyměnili ventil N75, váhu vzduchu a furt stejný. Vyndali hadici od EGR a zjistili, že EGR pravděpodobně úplně netěsní, pořád trochu propouští, může to být tím? Jde u Octavie 81kW, 2000rok zaslepit na zkoušku a může to být tím? Případně co zkusit vyměnit dále, mohlo by to být to čidlo tlaku a teploty vzduchu? A je to u octavie to čidlo za pravým předním světlem pod nádobkou ostřikovačů? Nebo by to mohl být ten katalyzátor? Už si fakt nevím rady
Tak závada je vyřešena.Musela se naprosto přesně nastavit plechovka na turbu, aby v klidu bylo turbo úplně zavřený. A ventil AGR byl totálně zanesenej, po vyčištení je vše OK, uuto už do nouzáku nepadá! :)
renno.o
Přispěvovatel

Příspěvek od renno.o »

Filas píše:
Filas píše:Mám stejný problém, padá mi to do nouzáku! Měl jsem teď auto na vyčištění turba v servisu na Kladně. Turbo rozebrali, vyčistili, zjistili přitom, že je přirezlá ta ovládací plechovka, tak jí taky vyměnili a závada pořád stejná! Tak vyměnili ventil N75, váhu vzduchu a furt stejný. Vyndali hadici od EGR a zjistili, že EGR pravděpodobně úplně netěsní, pořád trochu propouští, může to být tím? Jde u Octavie 81kW, 2000rok zaslepit na zkoušku a může to být tím? Případně co zkusit vyměnit dále, mohlo by to být to čidlo tlaku a teploty vzduchu? A je to u octavie to čidlo za pravým předním světlem pod nádobkou ostřikovačů? Nebo by to mohl být ten katalyzátor? Už si fakt nevím rady
Tak závada je vyřešena.Musela se naprosto přesně nastavit plechovka na turbu, aby v klidu bylo turbo úplně zavřený. A ventil AGR byl totálně zanesenej, po vyčištení je vše OK, uuto už do nouzáku nepadá! :)
Tak to se máš,mě to jde udělat a podívat se na to ve středu.Tak ti tiše závidím teda! :(
slanecek
Nováček

Nastaveni turba

Příspěvek od slanecek »

To Filas.prosim te,jak ma byt nastaveno tahlo z plechovky?
Hudousek
Nováček

Příspěvek od Hudousek »

renno.o píše:
Filas píše:
Tak to se máš,mě to jde udělat a podívat se na to ve středu.Tak ti tiše závidím teda! :(

Prosim te a kde ti to nastavili. V servisu nebo nejaky specialka.???
renno.o
Přispěvovatel

Příspěvek od renno.o »

Mě vyčistl turbo jeden znýmý co opravuje auta a dělá úpravy.dnes jsem to měl v servisu a nezjistili mi žádnou závadu,regulace ok.Tak začínám věřit tomu,že už to může být zanesený KAT,nebo TLUMIČ,jak už to tu někdo někdy psal!
Odstranil už někdo tu závadu tímto způsobem,že vyndal kat,nebo měl zanesený tlumič?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“