O2 RS - BMN vynechává turbo
Moderátoři: šulda, Moderátoři
O2 RS - BMN vynechává turbo
Ahoj,
zdravím všechny zkušené a moudré. Vím že podobný problém se tady řešil již mnohokrát, ale nikde jsem nenašel rady pro podobné příznaky závady, jako mám já.
Jde o O2 RS TDI motor BMN, stává se nepravidelně, že mi začne turbo zabírat až od 3000 ot/min, vypozoroval jsem že to dělá spíš za tepla a taky když to začne blbnout, stoupnou mi otáčky volnoběhu na 1000 ot/min. Celé to odstartovalo rozblikáním kontrolky žhavení a pádem do nouzáku. Toto se stalo pouze jednou, a od té doby to do nouzáku nepadlo, ale od té doby problém s kolísáním výkonu (záběrem turba) přetrvává. Po pádu do nouzáku jsem udělal diagnostiku a výsledek je:
Addresa 01: Motor Labely: Chyba přesměrování
Objednací číslo řídící jednoky: 03G 906 018 HB HW: 03G 906 018 HB
Systém a/nebo verze: R4 2.0l PPD1.2 G 2148
Kódování: 0000072
Číslo dílny: WSC 25992 026 72906
VCID: 6CD3C08336F9
1 Fault Found:
000665 - regulace plniciho tlaku: regulacniho rozsahu nedosazeno
P0299 - 006 - zkrat na plus - Sporadická
info o závadě:
Stav závad: 00000001
Priorita závad: 5
Frekvence závad: 1
Počítadlo resetů: 40
Kilometry: 100710 km
Indikace času: 0
Datum: 2000.00.00
Čas: 14:25:16
info o závadě:
Otáčky: 2784 /min
Kroutící moment: 328.0 Nm
Rychlost: 96.0 km/h
99.45 %
Napětí: 14.24 V
Tlak: 2449.5 mbar
Tlak: 1789.2 mbar
Readiness: N/A
Jak jsem již zmiňoval, od té doby to do nouzáku již nepadlo, ale problém přetrvává a občas(asi tak ob den) to blbne. Dělal jsem i testovací logy,ale nepodařilo se mi to nalogovat v okamžik kdy to začne blbnout. Většinou, když to začne blbnout, než donesu diagnostiku vypnu motor, zapojím diagnostiku nastartuju a už jde vše OK. Myslel jsem že to dělá regulace turba, že se to přidírá a nefunguje naklápění, protože když to začne blbnout turbo přestane popískávat,a když to přeskočí 3000 ot/min turbo se rozjede začne popískávat a akcelerace je OK. Jenže pak jsem si všiml že v okamžik když to přestane popískávat (tzn. turbo asi nereguluje, a jako bych jej neměl až do těch 3000 ot.) zvýší se mi otáčky volnoběhu z běžných cca 850 na 1000. To zvýšení otáček mi příjde divné, to by asi s turbem nemělo mít souvislost? Nedokázal by někdo poradit, kde může být problém, dřív než mě v servise Škoda začnou nutit do výměny drahých dílů jako je turbo vstřiky atd. Díky za každou dobrou radu.
Logy jsou zde:
http://leteckaposta.cz/846919474
zdravím všechny zkušené a moudré. Vím že podobný problém se tady řešil již mnohokrát, ale nikde jsem nenašel rady pro podobné příznaky závady, jako mám já.
Jde o O2 RS TDI motor BMN, stává se nepravidelně, že mi začne turbo zabírat až od 3000 ot/min, vypozoroval jsem že to dělá spíš za tepla a taky když to začne blbnout, stoupnou mi otáčky volnoběhu na 1000 ot/min. Celé to odstartovalo rozblikáním kontrolky žhavení a pádem do nouzáku. Toto se stalo pouze jednou, a od té doby to do nouzáku nepadlo, ale od té doby problém s kolísáním výkonu (záběrem turba) přetrvává. Po pádu do nouzáku jsem udělal diagnostiku a výsledek je:
Addresa 01: Motor Labely: Chyba přesměrování
Objednací číslo řídící jednoky: 03G 906 018 HB HW: 03G 906 018 HB
Systém a/nebo verze: R4 2.0l PPD1.2 G 2148
Kódování: 0000072
Číslo dílny: WSC 25992 026 72906
VCID: 6CD3C08336F9
1 Fault Found:
000665 - regulace plniciho tlaku: regulacniho rozsahu nedosazeno
P0299 - 006 - zkrat na plus - Sporadická
info o závadě:
Stav závad: 00000001
Priorita závad: 5
Frekvence závad: 1
Počítadlo resetů: 40
Kilometry: 100710 km
Indikace času: 0
Datum: 2000.00.00
Čas: 14:25:16
info o závadě:
Otáčky: 2784 /min
Kroutící moment: 328.0 Nm
Rychlost: 96.0 km/h
99.45 %
Napětí: 14.24 V
Tlak: 2449.5 mbar
Tlak: 1789.2 mbar
Readiness: N/A
Jak jsem již zmiňoval, od té doby to do nouzáku již nepadlo, ale problém přetrvává a občas(asi tak ob den) to blbne. Dělal jsem i testovací logy,ale nepodařilo se mi to nalogovat v okamžik kdy to začne blbnout. Většinou, když to začne blbnout, než donesu diagnostiku vypnu motor, zapojím diagnostiku nastartuju a už jde vše OK. Myslel jsem že to dělá regulace turba, že se to přidírá a nefunguje naklápění, protože když to začne blbnout turbo přestane popískávat,a když to přeskočí 3000 ot/min turbo se rozjede začne popískávat a akcelerace je OK. Jenže pak jsem si všiml že v okamžik když to přestane popískávat (tzn. turbo asi nereguluje, a jako bych jej neměl až do těch 3000 ot.) zvýší se mi otáčky volnoběhu z běžných cca 850 na 1000. To zvýšení otáček mi příjde divné, to by asi s turbem nemělo mít souvislost? Nedokázal by někdo poradit, kde může být problém, dřív než mě v servise Škoda začnou nutit do výměny drahých dílů jako je turbo vstřiky atd. Díky za každou dobrou radu.
Logy jsou zde:
http://leteckaposta.cz/846919474
Pokud se nemýlím,poškozená hadička by znamenala trvalý problém s regulací, odvíjející se od zátěže motoru. U mě dochází k výpadku bez ohledu na zátěž. Stane se to klidně během jízdy. Pár kiláku to jede, pak to pár kiláků blbne a zbytek cesty to třeba zase šlape jak hodinky. Dělá to nepravidelně za studena i za tepla. Nicméne v pondělí jdu na dílnu, tak nechám prověřit ty hadičky a uvidíme.
nemusí to být pravda, protože podtlakem je v tom autě řízených víc věcí a to kdy daná věc zrovna spotřebovává podtlak nebo ne je daný způsobem jízdy, ohřátím atd. , ztráta podtlaku někde jinde může ovlivňovat i chod turba, pak mě ještě napadá jestli není problém s potenciometrem na ovládací baňce turba, ale nevím přesně jak ta jednotka řídí ovládání turba na základě informací z toho potenciometru a nakolik jeho chyba by byla možnou příčinou tohoto problému
Jsem na tom úplně stejně - stejné auto, stejný problém, do puntíku, přesně jak to popisuješ.
Vyměnili mi v autorizovaném servise turbo (22.000,- Kč) a závada přetrvává. Chystám se znovu do servisu, ale odmítám pokračovat v hledání příčiny metodou pokus - omyl...
Podařilo se Ti zjistit něco, čím by to mohlo být?
Díky za odpověď...
Vyměnili mi v autorizovaném servise turbo (22.000,- Kč) a závada přetrvává. Chystám se znovu do servisu, ale odmítám pokračovat v hledání příčiny metodou pokus - omyl...
Podařilo se Ti zjistit něco, čím by to mohlo být?
Díky za odpověď...