
ale kdepak nebylo to připravené vůbec, vyřešené neměl vůbec nic. Ani to jestli má nějakou vlastní kůlnu, kde to bude skladovat a filtrovat. O výkupní logistice ani minimální představa. Navíc ta je celkem v pevných rukách, a jak nemáš v hotelu v kuchyni za kámoše kuchaře, nedostaneš ani prd a ještě ti rovnou řekne něco musím odevzdat! Navíc tyhle firmy vyfrit vyčistí a těm co jim ho dodali ho zase pěkně zpátky výhodně prodají. A pochybuji, že by si do toho nechali od někoho lézt. A pište si, že mají dneska připravené barely i v té nejposlednější hospodě. Takže jak píšu, jedině kuchař nebo majitel. Tobě slijí olej a jim strouhanku od spodu... . A ještě navíc to každý může odevzdat v Makru, dávali sice 1kč za litr, nevím kolik teď, ale do odpadu to nikdo lít nemusí.
I ta ekonomická stránka nic moc...
vykupuje se tak za 6,- Kč litr to znamená je přeplatit... prodáš za 17,- jak uváděl, odpočítej náklady na skladování, filtrování manipulaci, k tomu nemalá částka za svážení.
Svezené množství bude mí taky strop, aby to uživilo alespoň dodávkáře , který bude objíždět republiku a jednoho člověka na firmě, který bude muset udělat úplně všechno, budeš mít náklady tak kolem 70.000 až 100 000,- měsíčně, pokud by si nakrásně dosáhl "zisku" 10,- Kč na litr musíš svést minimálně 7 až 10 m3 za měsíc. Než se na takové množství dostaneš.....
Na nějakou díru do světa to rozhodně nevypadá.
Nad tímhle jsem už přemýšlel tak před 5-6 lety.
nemám žádnou kárku na naftu...