bublinky v naftě

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

zpětné ventilky v plováku u nádrže ti jdou jak?? Mě šli těžko a proto si to pak někde přicůůclo vyměnil jsem všechny svorky a ty origa spojky a začalo to být ještě horší byl tam moc velkej podtlak a pak jsem zjistil že ventilek jde špatně provrtal jsem ho dal jsem zpěták k filtru a od té doby super jde bez bunblin a chytá na brnk.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
eclipse
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od eclipse »

tež mě na golf AFN při volnoběhu jdou proudem bublinky musim chvilku točit než chitne za tepla muzu se zeptat kde a co si mam představit pod názvem sací koš? dík
WV Golf III 1.9Tdi 81Kw (AFN)
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

sací koš = to co je v nádrži a tam jsou i ty ventilky. teda u oktávky nevím jak u golfa.
Greatone
Přispěvovatel

Příspěvek od Greatone »

Zdravím Golf IV 81 kw ked mám naftu v nádrži pod štvrtkou tak mi sem tam akoby padá nafta nerobi to pravidelne ale často.
A po naštartovaní či už s plnou alebo poloprázdnou nádržou mi cez tú priesvitnú hadičku idú bublinky až to vyzerá ako keby tam bola aj pena, filter vymenený Bosch, sací koš tiež čistený ale nebolo tam vela bordelu a nič sa nezmenilo.

Čo by to mohlo sposobovať ???? autop má dobrý ťah akurat že na 3,4,5 stupni mi pri vyžšej akceleracii akoby vyplo turbo a za cca 100 otáčok zaplo toto sa deje pravidelne ale to bude asi turbo. chcem ho dať na repas

Vopred Ďakujem
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

zpětný ventil v sacím koši (vyzkoušíš to tím dát mu naftu hadičkou z kanystru do filtru) pokud žádná změna tak špatný ventil na filtru (vyskušíš odpojením filtru a připojením na petku k průhledné hadičce) pokud ani tak změna tak špatný spoj mezi gum hadičkou a tím průhledným.
Greatone
Přispěvovatel

Příspěvek od Greatone »

dakujem vyskúšam, a može tom mať vplyv na to čo som hore písal že mi ako keby vypína turbo??? robilo mi to okolo 3000 ot. teraz to spraví aj skor, a poväčšine pri razantnej akcelerácii
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

ne nevypíná turbo chybí nafta tak ubyde výkon
Greatone
Přispěvovatel

Příspěvek od Greatone »

takže nemám hladať chybu v turbe, alebo ovládaní turba ale v nafte ??
misope
Přispěvovatel

Příspěvek od misope »

toto iste som riesil na g4 81kw ahf, v prvom rade som vymenil palivovy filter - konkretne znacku man, termoventil, dalej vsetky palivove hadicky v motorovom priestore - origo vw este aj tie dve co idu z filtra do cerpadla, potom som namontoval jednosmerny ventil pred palivovy filter na privod a nakoniec som odvrtal ventil na privod na sacom kosi, - bol sprieceny a mohol vytvarat dutiny, bublinky... odvtedy som si nevsimol ziadne bublinky ani padajuca nafta, semtam po vypnuti motora ostane v priehladnej hadicke mala bulbinka, rano chyta zvacsa na druhu otocku, zial nepodarilo sa mi docielit start hned po otoceni kluca...uvidime v zime ako bude chytat,
Greatone
Přispěvovatel

Příspěvek od Greatone »

filter palivovy je bosch novy asi tak 2 tyzdne stary. A kde najdem ten ventil na sacom koši ??? pri čom ho hladat ?? na vrchu alebo dolu na sacom koši ??????
a mne chyta na brnk pokial nepadne nafta :D

Može to mať vplyv na to že mi ako keby vypne turbo počas prudkej akceleracii ???? ako som písal vyžšie?
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

ano to dělají ty bublinky. ventil je součast sacího koše nedá se vyndat zvlašt je třeba ho vyvrtat. Zkus si to na kanystr zda to bude dělat píšu ti to výš. Zkoušel jsi to?? Kdyby ano věděl by jsi sám zda je to tím či ne.
Greatone
Přispěvovatel

Příspěvek od Greatone »

zatial som to neskúšal, ja sa pytam či to moze mat vplyv na to že mi ako keby vypne turbo ,,,,, a to sa s kanystrom neda asi že ???????
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

pokud je závada v nádrži v sacím koši a ty pojedeš na kanystr tak už to neudělá. pokud závada přetrvá tak ještě ty ostatní co jsem psal a pak už bude po bublinkách a z 90% i po tebou popisováném problému.
M4rt4s
Přispěvovatel

Příspěvek od M4rt4s »

už při koupi sem si všimnul že jdou hadičkou bublinky, ale jsou jen malý a je jich dost :) klidně to vyfotim nebo natočim. . . . žádných projevů úbytku výkonu sem si nevšimnul to bude tim že sem to s tim už koupil . . . čet sem celou tuhle část fora a nepochopil sem návod s kanistrem mohl by mi ho nekdo popsat prosím podrobnějš ? sací koš je v nádrži to chápu, pujde se k němu asi od sedaček co ? a ty ventilky se maj odvrtat ? jako že seudělá prostě díra a jiný se tam nedaj ? mám asi spoustu dotazů ale sem v rodině takovej průkopník první sem si koupil auto na LPG a teď na naftu proto se chci dozvedet co nejvíc informací :)

nejni nad to si všechno opravit doma sám stojí to pár korun a člověk víc co se na autě dělalo a jakým způsobem :)
Greatone
Přispěvovatel

Příspěvek od Greatone »

hansdob
Aktivista

pokud je závada v nádrži v sacím koši a ty pojedeš na kanystr tak už to neudělá. pokud závada přetrvá tak ještě ty ostatní co jsem psal a pak už bude po bublinkách a z 90% i po tebou popisováném problému.

Dakujem za informácie, všetko z toho čo si mi poradil vyskúšam a potom dám vedieť ako to dopadlo ..

Ešte raz Dakujem
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“