Trysky - dávejte sakra pozor, od koho kupujete!!!

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

nejsem-naivka
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od nejsem-naivka »

toby66kw píše:Tak to uzavřem , nebudem kupovat firad a bavit se s mvoleskem :D
Taky bych si myslel, že to bude tak lepší. Po přečtení elaborátu mám otevřený oči a až teď jsem si uvědomil co mám v autě za vstřiky. Půjdu a koupim si stejný italský sračky s menšíma dírama akorát s brutál marží a reklamou. Protože kdo aspoň trochu něco ví o náhradních dílech do vstřikovacích systémů, tak se musí smát po tom co tady čte. Protože všechny italský krámy jsou sračky, to je potřeba si uvědomit. Takže je tady hádka o tom který to italský hovno smrdí víc. A je potřeba si taky uvědomit, že problém s tryskou je v 99.9% případů problém při montáži. Výše napsané je můj osobní názor. A taky je potřeba si uvědomit, kolik trysek namontoval Forest, že tady píše slohy o tryskách, potažmo o jejich kvalitě, kopírování loga a ták. Otázky tedy zní : Kolik jsi Foreste namontoval trysek od různých výrobců? Jak dlouho jsi tuto činnost vykonával? Na jaké zkušebně jsi je zkoušel? Máš něčím podložené to co tady píšeš?
:-@
mvolesko2
Přispěvovatel

Příspěvek od mvolesko2 »

a ja to uzavru tak ze si nebudu cist nic od foresta , na ten posledni sloh fakt nemam chut (LOL)
MAHA LPS3000 4X4 DYNO
Nejlepsi palivo je CH4 !
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

kosta103 píše:Hele Foreste až budeš mít nějaké zkušenosti s firadama ve tvém IMAGENARNIM GOLFU kterého svět jestě neviděl a nějaké věcné přispěvky tak se tady vyjadřuj (LOL)
Muj "imaginarni golf" presahnul hodnotu 200 koni mezi prvnimi v CR (rec je o 1,9TDI) a to konkretne s tryskami Fratelli Bosio a jednim z prvnich chipu firmy Dieselpower. Netusim, kde jsi byl ty a co jsi prave delal, mozna jsi se zacal seznamovat s motory TDI, nemohu soudit, neznam te.
Ale v jednom mas pravdu - s Firadama nemam zadne osobni zkusenosti. To bych musel byt hodne zoufaly, abych tam dal Firady, a to mi ver, ze k tomu jentak nedojde ... a az dojde, muzes o me tvrdit, ze jsem zoufaly - davam ti na to vyhradni pravo ;)

@zizala: Ja vychazim z toho, co mi bylo receno vami a prezentovano tady Powerem. Firady jsem nikdy nemontoval a pravdou je, ze ani FB - duvod? Protoze jsem tuto praci prenechal odbornikum z firmy Dieselpower, abych predesel pripadnym problemum, ktere potkaly Kostu. A kdyz bych chtel odlehcit tema a reagovat stejne jako ty (tedy pokusem o utek od tematu), pak bych rekl, ze jsem dost mozna namontoval vice trysek, nezli ty ... v obdobi, kdy jsme staveli system zavlazovani travnich ploch u kamarada (slo to do stovek kusu) 8-)
... hele, ale pravdou je, ze jednu "trysku" "montuju" pravidelne a soude dle odezvy tak odborne (LOL)

Co se tyce kopirovani - pokud to sam nevidis, pak jsi bud slepy, nebo naduty:
ObrázekObrázek

... pricemz fakt, ze drive na trhu byli FB je neoddiskutovatelny. A kdybys snad nespatroval podobnost, pak mi rekni, proc maji Firad ve znaku i ono "D"? Ma to nejakou logiku? Z meho subjektivniho pohledu je to proto, aby se lepe dalo parazitovat na FB, protoze v tomto ne prilis edukovani zakaznici mohou tento rozdil prehlednout.
mvolesko2 píše:a ja to uzavru tak ze si nebudu cist nic od foresta , na ten posledni sloh fakt nemam chut (LOL)
Tady nejsi na svem foru, kde vse funguje na tvuj povel, takze jedine, co mas moznost, tak uzavrit se sam do sebe. Plne chapu, ze ode me nic nechces cist, protoze jsem tady shrnul +- tve pusobeni do jednoho "slohu", aby si lidi uvedomili "s kym maji tu cest" a svym vyse uvedenym prohlasenim davas najevo, ze proti tomu vlastne nic nemuzes namitnout ... ono jak asi, kdyz to jsou fakta v cire podobe ... 8-)

... ale ja zapomnel, ze ty mas jeste svoji smecku pejsku, kteri za tebe stekaji a vrci, takze ackoliv budes hrat, jak jsi se tu od toho distancoval, tak presto budes tahat za dratky - staci je oslovit a oni tu hned zacnou placat nesmysly - ostatne me tvrzeni potvrzuji predchozi prispevky Zizaly s Kostou.
Naposledy upravil(a) Forest dne 01 srp 2012, 09:23, celkem upraveno 2 x.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
TDIPOWER
Přispěvovatel

Příspěvek od TDIPOWER »

No, vidím, že se to jako obvykle zvrhává někam úplně jinam.
Každopádně ještě jednou připomenu, proč jsem to tu dal. Není to ani anketa, ani prosba o pomoc. Vidím, že někteří se s nadšením pasovali do rolí samozvaných soudců.... :D

Chlapi, já si na Vás nic nevezmu a protože drtivou většinu z vás vůbec neznám, jsou mi vaše názory se vší úctou ukradené. Kdo názor na zúčastněné má, ten ho měnit nebude. To vím a ani jsem se o to nesnažil.

Účel tohoto příspěvku byl naplněn. Seznámit nezávislé lidi s tím, jak můžou při neopatrnosti dopadnout. Přijít o spoustu peněz, času a nervů. Kdo má na tom jaký podíl, ať si každý udělá názor sám. Každopádně tak, jak je to napsáno v úvodním příspěvku, tak se to stalo.

Jelikož na tuningu nevydělávám, jen investuju, nic na tom nezáskám. Když to pomůže alespoň jednomu člověku ušetřit, budu rád.

Jedu si uzívat dovču - na tryskách Bosch - které mě určitě nenechají ve štychu ;)

Jen mě mrzí, že se asi nedozvíme, jak je to s tou zárukou. Tak já vám to po návratu prozradím. Jen jsem chtěl, ať to napíše prodejce, protože když to napíšu já, zas to bude lež. Prodejce ale asi svou reklamační politiku nechce z pochopitelných důvodů zveřejnit.

Zkusím to naposled. Jak je to v případě reklamace trysek Firad koupených s dokladem u Michala Vojáčka montovaných v autorizovaném Bosch servisu? :)

České tuningové scéně ZDAR!
(LOL) ;)
VW GIV ASZ, Frateli RACE 783, GTxxxxV - skládačka, FMIC, 60mm straight-through exhaust, jednohmota 240mm SACHS RACE, TDIfun HI-TECH software 300+PS, 1/4 míle 13,178s
mvolesko2
Přispěvovatel

Příspěvek od mvolesko2 »

zaruka na trysky je 2 roky
MAHA LPS3000 4X4 DYNO
Nejlepsi palivo je CH4 !
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

mvolesko2 píše:zaruka na trysky je 2 roky
To je vse? Bez jakychkoli podminek? Bud prece obchodnik (ne smelinar) a sdeluj svym pripadnym zakaznikum vse souvisejici aby nebyli zaskoceni v pripade reklamace, ze na ne jeste neco vytahnes. Mohli by se najit taci, kteri by se odkazali jen na vyse uvedeny post a rict, ze to bylo bez jakychkoli dalsich podminek.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

TDIPOWER píše:No, vidím, že se to jako obvykle zvrhává někam úplně jinam.
Každopádně ještě jednou připomenu, proč jsem to tu dal. Není to ani anketa, ani prosba o pomoc. Vidím, že někteří se s nadšením pasovali do rolí samozvaných soudců.... :D

Chlapi, já si na Vás nic nevezmu a protože drtivou většinu z vás vůbec neznám, jsou mi vaše názory se vší úctou ukradené. Kdo názor na zúčastněné má, ten ho měnit nebude. To vím a ani jsem se o to nesnažil.

Účel tohoto příspěvku byl naplněn. Seznámit nezávislé lidi s tím, jak můžou při neopatrnosti dopadnout. Přijít o spoustu peněz, času a nervů. Kdo má na tom jaký podíl, ať si každý udělá názor sám. Každopádně tak, jak je to napsáno v úvodním příspěvku, tak se to stalo.

Jelikož na tuningu nevydělávám, jen investuju, nic na tom nezáskám. Když to pomůže alespoň jednomu člověku ušetřit, budu rád.

Jedu si uzívat dovču - na tryskách Bosch - které mě určitě nenechají ve štychu ;)

Jen mě mrzí, že se asi nedozvíme, jak je to s tou zárukou. Tak já vám to po návratu prozradím. Jen jsem chtěl, ať to napíše prodejce, protože když to napíšu já, zas to bude lež. Prodejce ale asi svou reklamační politiku nechce z pochopitelných důvodů zveřejnit.

Zkusím to naposled. Jak je to v případě reklamace trysek Firad koupených s dokladem u Michala Vojáčka montovaných v autorizovaném Bosch servisu? :)

(LOL) ;)
Čoveče víš v čem je problém, problém je jako vždy ve výrobci či oficiálním zastoupení, popř. značkovém autorizovaném servisu. V podstatě se reklamace vždy vyřizují podle politiky výrobce, někteří se chovají vstřícně, jiní ne.
Každopádně ale prodejce posílá zboží k výrobci (zastoupení) a ten dává stanovisko. Tak to funguje všude.
Toto je běžný postup co se děje tady v čechách a co mám zkušenosti tak i v Německu. Výsledky reklamací jsou různé. Jasné stanovisko předem prodejce nikdy nedá.
Mě teď v týdnu třeba po půl roce daly novou vrtačku za 10 litrů a ani nevím co jí vlastně bylo.
Pak tu mám jednu, co hází a reklamaci vyřídily negativně, tak si vyber.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

mvolesko2 píše:tak k uzivatelum trysek bosio se hlasim i ja teda, ale uzivam trysky i bosch siemens, deplhi, firad, seven , novaditex .. :)

jinak bylo prome prekvapeni ze trysky Sprint 764 fratelli bosio se daji v CR u obchodnika koupit sada za 2500kc bez DPH , kolik asi musi stat u vyrobce ?
to by mě zajímalo kde se daji sehnat za tuhle cenu (hm)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
blacklight
Přispěvovatel

Příspěvek od blacklight »

Právě jsem to celé dočetl až sem.

Neřeším teď kdo, co, komu a za kolik. Auto upravené nijak nemám, spíš názor na tuto diskuzi.

Reklamace v ČR je průser. Je spoustu sviní prodejců ale taky spoustu zákazníků, kteří třeba internetové obchody berou jako půjčovny na 14 dní.

Před půl rokem jsem si koupil 1kw topnou spirálu, která těžce probíjela. Tehdy jsem to nenechal jen tak a dal to ČOI, ti zjistili že spirála je z roku 1989, ale nic dalšího se nevyřešilo, protože prodejce provozuje internetový obchod a oni to nemohli zkontrolovat, protože spirály nebyly na skladě a protože ten další kus co oni koupí už bude jiný než to co mám já. Někde ty kecy mám v PDF. Tyto instituce zkrátka fungují jen aby udržely placené místa pro úředníky a buzerovali ty, ze kterých jdou prachy vytáhnout.

Rok zpátky jsem reklamoval grafiku do PC, co jsem koupil od kámoše, podobný případ jako trysky. Na reklamaci mi po měsíci a půl řekli, že grafika nemá sériové číslo. Já jsem s tím nic nedělal, kámoš asi taky ne a grafiku jsem doma nespájel. Chtěli po mě ještě 160kč za poštu k výrobci, což jsem jim samozřejmě nedal.

Podle mě tady je to takový bordel, že nejlepší je vše řešit předem, dohodnout podmínky, podívat se na podmínky reklamace, nejlépe sehnat reference na prodejce. Jinak absolutně bez šance.
Obzvlášť pokud kupuju něco drahého.

S tryskama mám takové zkušenosti, že jsem jednou 4 nové držel v ruce... nic víc... ale i tak si myslím že jakákoliv reklamace je naprosto bez šance.
Možná jedině kdyby prodej a montáž řešila jedna firma a pak ty trysky přelepila pečetí. S neporušenou pečetí by to šlo reklamovat, jinak ne.
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
EX: Lancia Lybra SW 1.9 JTD, Lancia Thesis 3,2 V6, LPG Opel Meriva LPG
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já jsem vždy kupoval naše z Motorpalu , bez jakéhokoliv problému. Jednou jsem koupil Italské , 2 byly nepoužitelné, ale byly mi promptně vyměněny..Bylo to sice na předkomůrku, ale to je fuk. Jakékoliv tuningové trysky jsou vždy riziko, jak pro motor tak pro kupujícího. Mnohokrát je to samozřejmě montáží, a že je to Bosch servis kolikrát nic neznamená. Zásada perfektní čistoty není vždy dodržena..A je třeba si i přiznat vlastní chybu, když jsem něco zkurvil, nesvádět to hned na jiné... :)
nepropadat panice...
HANZTD
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HANZTD »

(špičky) trysky sem koupil ke konci r 09 pote sem celej r 10 nebyl přítomen a v pul r 11 sem je prodal Powerovi nepoužitý ve stavu jak sem je dostal ja , a to z jednoduchyho duvodu > dostala se mi možnost koupit 80% už v tělěch AL,, jak se trysky značej sem nevěděl až do zhlídnutí fotky v tomhle vlakně ,takže v tom nebyl žadnej nekalej umysl ani naschval, dokladem o koupi nedisponuju ani jsem ho tenkrát nevyžadoval ..k cenam trysek mužu řict asi jen to , že v poslední době šli razantně dolu

Forest : když uvažuješ ,tak neuvažuj jmenovitě , je to zavádějící
TOTALNÍ LAIK 774634483 hanzoctavia@seznam.cz
OI r.v 97 1,9TDÍ SEDAN AGR 4X4 JÁ,TDIfun,TDIgarage 290HP 510NM
T5 r.v 04 1,9TDÍ L0ONG AXB 2X4 JÁ,TDIfun,TDIgarage 172HP 387NM
S2 r.v 11 2,0TDí COMB CFGB 4X4 ....,TDIfun, 200HP 427NM
TDIPOWER
Přispěvovatel

Příspěvek od TDIPOWER »

Kornout píše:
TDIPOWER píše:No, vidím, že se to jako obvykle zvrhává někam úplně jinam.

(LOL) ;)
Čoveče víš v čem je problém, problém je jako vždy ve výrobci či oficiálním zastoupení, popř. značkovém autorizovaném servisu. V podstatě se reklamace vždy vyřizují podle politiky výrobce, někteří se chovají vstřícně, jiní ne.
Každopádně ale prodejce posílá zboží k výrobci (zastoupení) a ten dává stanovisko. Tak to funguje všude.
Toto je běžný postup co se děje tady v čechách a co mám zkušenosti tak i v Německu. Výsledky reklamací jsou různé. Jasné stanovisko předem prodejce nikdy nedá.
Mě teď v týdnu třeba po půl roce daly novou vrtačku za 10 litrů a ani nevím co jí vlastně bylo.
Pak tu mám jednu, co hází a reklamaci vyřídily negativně, tak si vyber.
Kornoute, tohle já chápu. Proto se ptám Mvoleska, jaké podmínky si výtobce stanovil, ať to ví i ostatní. Mě to do telefonu řekl, tak nevím proč to nechce říct všem! Asi proto, že si to schovává až se to někomu vysere, aby je mohl oškubat! No tak, Michale, zase to mám napsat za tebe, abys mohl napsat, že to není pravda?

Jak Mvolesko napsal v předchozích příspěvcích, přesně ví, o jaké trysky jde a komu je prodal a taky ví, že nebyly jeté. Pár citací:
"trysky sem prodal hanzovi" dále"pokud vim hanz pouziva v oktavce 80% firady z moji A3" dokonce si pamatuje, za kolik je tehdá prodal! Klobouk dolů.
Samozřejmě, že jsem kontaktoval oba, a Hanz volal Mvoleskovi, že jsou to právě tyto trysky, takže to budu řešit za něj.
Takže u solidního prodejce, zvláště když ví, k jaké situaci došlo, by došlo alespoň k pokusu vyřídit danou reklamaci u výrobce. Ale to je právě ten problém - u solidního prodejce. V tomto případě dochází k plnění motta, PROČ VYŘIZOVAT REKLAMACI STARÝCH, KDYŽ MŮŽU PRODAT NOVÉ. A lidi kupujou......
Tak řekni všem, že pokud trysky nebudeš montovat ty, tak se zákazníci mohou se zárukou rozloučit! Do toho!
VW GIV ASZ, Frateli RACE 783, GTxxxxV - skládačka, FMIC, 60mm straight-through exhaust, jednohmota 240mm SACHS RACE, TDIfun HI-TECH software 300+PS, 1/4 míle 13,178s
mvolesko2
Přispěvovatel

Příspěvek od mvolesko2 »

Jen pro info prodava se 40ks trysek mesicne a nikdo zatim nic nereklamoval. A to je prodavam v CR i do SK, Polska, Portugalska, Nemecka, a hlavne Anglie.

Trysky jako takove jsou oznaceni "RACE" to znamena ze vyrobce nane nedava zadnou zaruku, ja muzu ale v klidu dat zaruku 2 roky na sebe protoze vim ze funguji bezchybne pokud je dobre zvladnuta montaz a pokud by doslo k poskozeni nekvalitni naftou a nebo popriapde vysokym EGT je to na trysce dobre zjistitelne.

tdipower (Miroslav Jasiok) Tobe muzu akorat napsat ze si mel smulu a prechytracil ses, kdyby sis koupil trysky odeme dostanes 80%, kdyby sis je nechal ume namontovat dostal bys zaruku 2 roky a to za cenu 9000kc (defakto pulka toho co stoji RACE783 bez montaze).

JEDNO POUCENI ZTOHO PROME ALE PLYNE:
trysky "RACE" budu prodavat vzdy s fakturou kterou si necham podepsat bez toho nikomu trysky nevidam, a na fakture bude jasne napsano ze dil je "RACE" a neni urceny pro bezny provoz a ani se nanej nevztahuje zaruka (pokud nebude montovan u nas nebo mnou poverenim servisem) akorad nevim co udelat stema chytakama jako ty ktery mi po trech letech prinesou uplne jiny trysky nez sem jim prodal (v tvem priapde ani neprodal) a budou se dozadovat nahrady, holt to uz je ale asi ta povestna ceska vychcanost a proti takovejm jako ses ty asi nic nezmuzu

mrzi mi ze sem ti kdykoli chtel pomoct
MAHA LPS3000 4X4 DYNO
Nejlepsi palivo je CH4 !
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“