Co dovede Castrol
Moderátoři: šulda, Moderátoři
taky používáme Mobil, měl jsem možnost zkoušet Aral a Valvoline(dlouhodobě) a taky můžu doporučit, co se týče udržování vnitřní čistoty motoru, jinak netvrdím, že jiný oleje to, co jsem řešil, nezpůsobujou, ale konkrétně u Castrolu jsem se s tím setkal nejčastěji, ne jen u VW, ale právě že hodně u BMW (mimochodem stejně jako VW, tak i BMW doporučujou a ve výrobě a v servisní síti používají oleje Castrol). Problémy s takovým typem karbonizace jsou především na benzínových motorech (u nafty prakticky nehrozí) je to karbon vzniklej ne vysokou teplotou, ale oxidací toho oleje za přispění všech těch kyelejch sra..ek co v tom oleji plavou. Možná, že motory 20V turbo jsou náchylnější na poruchy mazacího systému, ale ten použitej olej na to má markantní vliv. Řešil jsem i 20V turbo, který jezdily jen na pološťávu a s žádnýma takovýma problémama se nepotýkaly při stejným kilometrovým proběhu.
...i já taky, bez problémů...flekyc píše:pouzivam valvoline olej a rekl bych, ze vse slape jak ma. pouziva ho Ressha, Holz a jini, asi na tom neco budekuka píše:v práci dáváme do pd shell helix diesel plus VA a ten se mi do me fabky ATD dávat moc nechtělo. dal jsem tam castrol 505.01 a do teď jsem si myslel že je lepší než shell. tak co nejlepší se dá nalít do pd?

jinak na Castrol jsem nejezdil, tak nemohu přispět...
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300

BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300

paaani na castrol jazdim cely zivot a nikdy som nemal ziaden problem. prve auto som mal peugeot ktori cely cas jazdil len na castrol gtx a auto ma momentalne najazdenych 600 000 a motor stale ako novy jedine co bolo treba menit bola prevodovka samotny motor 100%!!!!ja som osobne velmi spokojny s olejom castrol aj sucasne pouzivam castrol magnatec a som s nim spokojny...sto ludi sto chuti
Ale proč? Když mají stejnou specifikaci, tak by měli být jen minimálně rozdílné, nebo ne?? A když už se mění olej, tak ho předpokládám vyteče tak 99% takže to jedno procento zbytku by snad na ten jiný nemělo mít takový vliv, nebo se mýlím?
Takhle, absolutně tomuhle nerozumím, jen zkouším selský rozum...
Takhle, absolutně tomuhle nerozumím, jen zkouším selský rozum...
A6 Avant Quattro 2,5TDi 132kW Tiptronic (2000)
ako som pisal sto ludi sto chuti..to mas ako s mobilom jendemu funguje 100% cely cas a druhemu mrzne kazdu minutu.takze nejak by som sa nato nespoliehal, ze castrol nici motory..zalezi len od teba ako sa rozhodnes aky olej tam das ale pokial tam bol cely cas mobil1 tak myslim, ze si motor nanom najviac posmakuje. ja by som osobne dal ten olej co tam bol davany predtym... 

Re: Co dovede Castrol
Tak toto je dobrá masáž, až na to, že se to může stát prakticky s každým olejem. Prostě někdo je zastánce VALVOLINE a někdo zase CASTROL. Takhle to prostě je a nějen v tomto oboru. Každý má v něčem svoji oblíbenou značku. A tvrdit, že to způsobuje převážně olej CASTROL je tak trochu neprofesionální. Přispěvovatel tohoto příspěvku zapomněl říci jak se o zmiňovaný motor majitel staral. Pokud pravidelně přejížděl servisní interval cca o 5000 a více km, není se čemu divit. Zvláště u tohoto motoru. V závěru bych chtěl říci, že takto reaguji pouze jako soukromá osoba a v žádném případě v tom není prosazování olejů CASTROL.Huml píše:moje výhrady vůči olejům této značky se opět potvrdily. Nedávno se tu objevil příspěvek o Passatu, u kterého se rozsvěcovalo mazání při nahodile, spíše po zátěži např. při sjezdu z dálnice, někdy pomohlo vypnout klíček a znova nastartovat a kontrolka se třeba delší dobu nerožla. Auto se mi dostalo dneska pod ruky, tak se chci podělit co jsem zjistil. Změřením tlaku mazání bylo okamžitě jasný, že auto trpí malým tlakem oleje, na volnoběh sice tlak vyšplhal na 2bary, ale už při malém přidání plynu šel spíš dolů nebo se nezvedal, po sundání vany bylo vše jasný, drobky karbonu ucpaly sací koš, vypnutím motoru na chvíli asi část odpadla a proto trvalo než se kontrolka znova rožla.
na té fotce toho sacího koše to není moc dobře vidět, ale vevnitř pod tím plechem bylo to sítko úplně zabetonovaný. Všude kde to ten olej jaksi oplachuje to vypadá dobře, ale na místech jen ostřikovaných a to asi jen občas byly místy vrstvy karbonu i několik mm. No prostě "Castrol- z lásky k motoru"Po důkladném vyčištění už zase maže jak má.
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
"Tak toto je dobrá masáž, až na to, že se to může stát prakticky s každým olejem. Prostě někdo je zastánce VALVOLINE a někdo zase CASTROL. Takhle to prostě je a nějen v tomto oboru. Každý má v něčem svoji oblíbenou značku. A tvrdit, že to způsobuje převážně olej CASTROL je tak trochu neprofesionální. Přispěvovatel tohoto příspěvku zapomněl říci jak se o zmiňovaný motor majitel staral. Pokud pravidelně přejížděl servisní interval cca o 5000 a více km, není se čemu divit. Zvláště u tohoto motoru. V závěru bych chtěl říci, že takto reaguji pouze jako soukromá osoba a v žádném případě v tom není prosazování olejů CASTROL."
tak stymto nazorom suhlasim treba si uvedomit a brat do uvahy aj dalsie veci,aky druh castrolu sa v tom aute pouzival a ake boli intervali vymeny,lebo poznam takych ludi co najelu CASTROL ani nevedia ci specifikacia vyhovuje pre jeho auto,nedodrzia ani viskozitu len maju CASTROL a jazdia a este si povedia sak mam CASTROL ten vydrzi.ale aky CASTROL? za 50 korun liter alebo za 500?
Ja som osobne porovnaval na svojom golfe TDI : MOBIL1 5W40 a CASTROL MAGNATEC 5W40 a castrol ma presvedcil priblizne o 0,4litra uspora oleja na 15000Km, kultivovanejsi chod motora tym aj tychsi.pisem len vlastnu skusenost ked som presiel z Mobilu na Castrol
Skor by som povedal ze ty co casto menia znacku oleja sa skor vytvoria v motore usadeniny a nanosy ako ked sa pouziva taky olej ktory predpisuje vyrobca a pouziva sa po celu dobu zivotnosti.
to vse z mojej skusenosti
tak stymto nazorom suhlasim treba si uvedomit a brat do uvahy aj dalsie veci,aky druh castrolu sa v tom aute pouzival a ake boli intervali vymeny,lebo poznam takych ludi co najelu CASTROL ani nevedia ci specifikacia vyhovuje pre jeho auto,nedodrzia ani viskozitu len maju CASTROL a jazdia a este si povedia sak mam CASTROL ten vydrzi.ale aky CASTROL? za 50 korun liter alebo za 500?

Ja som osobne porovnaval na svojom golfe TDI : MOBIL1 5W40 a CASTROL MAGNATEC 5W40 a castrol ma presvedcil priblizne o 0,4litra uspora oleja na 15000Km, kultivovanejsi chod motora tym aj tychsi.pisem len vlastnu skusenost ked som presiel z Mobilu na Castrol
Skor by som povedal ze ty co casto menia znacku oleja sa skor vytvoria v motore usadeniny a nanosy ako ked sa pouziva taky olej ktory predpisuje vyrobca a pouziva sa po celu dobu zivotnosti.
to vse z mojej skusenosti

Renault KANGOO 1,5dci, 78kW , r.v.2010: najeto 388000km - OFF
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
Skoda octavia combi 1,6 Tdi 85kW , r.v.2017 najeto 170000km - ON
Podle mě to nebude až tak olejem,ale způsobem jízdy-krátké tratě,časté starty.Dělal jsem 6 let v Tatře na vývoji-na zkouškách motorů a vedle jsem měl laboratoř,kde se dělali mimo jiné i testy olejů.Tehdy Gastrol GTX 3 a ve vývoji byl tehdy M7 ADS III a IV.Dělaly se dlouhodobé testy,né krátkodobé-Ten Castol sice nebyl nic extra,ale to co splňovat měl splňoval a tak pochybuji,že by si to tak velká firma nepohlídala
- lubomt
- Aktivista
Odpovědi: 0
ahojte,potrebujem akurat vymenit olej v motore AKN r.2001 2.5TDI V6,aky by ste mi odporučili? co napr.VALVOLINE? A mam tam dat 5W40 alebo iný? Chcel som dat Castrol ale uplne ma HUML odradil,to je humus... dakujem pekne Ľubo
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR