Stifko píše:jezdil jsi s těmahle motorama někdy?u 2,5tdi jsem měl průměr 10,5l a u 2.8V6 12l,a svezl jsem se narozdil od nafty.Beru to u Audi a4
10.5 l/100 km ??? Ako sorry, neviem ako a kde jazdis, ani ci to auto bolo v poriadku, ale v Q a s tiptronicom priemerna - celorocna 8.8, a to mam odskusane, ze trasa Most - Praha - Brno - Olomouc - Bila sa da urobit aj za 6.4, len to chce dodrziavat rychl. limity (isiel som to najmenej 100 x). Pri 160 km/h to bralo 10,2 l/100 km, pri 200 to uz bolo cez 12. Zas tak kydat na ten motor sa neda. Navyse, v tej dobe to bol asi jediny dieslovy motor s takym vykonom a slusnou spotrebou.
Ale v dnesnej dobe zohnat dobry kusok, tak to bude hodne tvrdy oriesok. Urcite by som to nebral pokial ten motor tecie a ak by nebola moznost vidiet vacky na oboch hlavach, samozrejma ze aj za toho, ze by som musel zaplatit servis - tesnenia. Bez toho urcite nie. Nalievacim otvorom toho clovek moc nevidi, to je tak 5% z tych vaciek. Nemusia byt vsetky a vsade chytene. Na to sa urcite nespoliehat.