spojka ALH výměna za jednohmotu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
spojka ALH výměna za jednohmotu
Ahoj ještě než se do toho pustím tak bych potřeboval poradit čím vystředit tu lamu Miloš tu psal někde nějaký ořech prodloužený ale nevím číslo? měřil jsem pruměr otvoru lamely a je to 2cm.A ohledně poloos drží na M8 a nemusí se sundávat že?potom dotaz olej v převodovce se vypoušti nebo ne a ohledně toho hydlaulického válce povolím ty dva šrouby a hadičku neodpojím a po montážy nemusím ovzdušnovat je to tak Dík popř. na co si dát ještě pozor dík
Seat toledo rv04 66kw rotačka
Ahoj. Já to dělal nedávno. Takže, nápravnice dolů. Poloosy ven-odšroubovat po obvodě šrouby poloosy. Vypustit olej z převodovky. Pravý unašeč poloosy ven. Otři vnitřek od vazelíny, je tam ibus. Vytoč šroub a vytáhni z převodovky ven, neboj nic na tebe nevypadne. Pokud to neuděláš, ohneš si plech mezi motorem a převodovkou. A převodovka nepůjde lehce ven, protože to bude držet za ten plech. Odpojit konektor rychlosti z převodovky. Vypínání spojky 2 šrouby vytočit ven. Vyndat, někde pověsit ať něpřekáží. Lamelu si vystřeď prodlouženým ořechem, velikost nevím. Který ti tam padne, ten tam dej. Takže se bav!
Naposledy upravil(a) **Radek** dne 05 říj 2012, 18:24, celkem upraveno 1 x.
Škoda Octavia 2001 1,9Tdi AGR 66kw, EGR off, turbo Garrett GT1749V(S2) z ALH + ALH jednotka, trysky FB S502, Jednohmota Valeo DBR 228mm, Katalyzátor ON.
VAG, puky TT. Vysočina kousek od Mor. Budějovic.
-
- Aktivista
???**Radek** píše:Ahoj. Já to dělal nedávno. Takže, nápravnice dolů. Poloosy ven-odšroubovat po obvodě šrouby poloosy. Vypustit olej z převodovky. Pravý unašeč poloosy ven. Otři vnitřek od vazelíny, je tam ibus. Vytoč šroub a vytáhni z převodovky ven, neboj nic na tebe nevypadne. Pokud to neuděláš, ohneš si plech mezi motorem a převodovkou. A převodovka nepůjde lehce ven, protože to bude držet za ten plech. Odpojit konektor převodovky. Vypínání spojky 2 šrouby vytočit ven. Vyndat, někde pověsit ať něpřekáží. Lamelu si vystřeď prodlouženým ořechem, velikost nevím. Který ti tam padne, ten tam dej. Takže se bav!

**Radek** píše:Ahoj. Já to dělal nedávno. Takže, nápravnice dolů. Poloosy ven-odšroubovat po obvodě šrouby poloosy. Vypustit olej z převodovky. Pravý unašeč poloosy ven. Otři vnitřek od vazelíny, je tam ibus. Vytoč šroub a vytáhni z převodovky ven, neboj nic na tebe nevypadne. Pokud to neuděláš, ohneš si plech mezi motorem a převodovkou. A převodovka nepůjde lehce ven, protože to bude držet za ten plech. Odpojit konektor rychlosti z převodovky. Vypínání spojky 2 šrouby vytočit ven. Vyndat, někde pověsit ať něpřekáží. Lamelu si vystřeď prodlouženým ořechem, velikost nevím. Který ti tam padne, ten tam dej. Takže se bav!

autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
Tel.774 225538
Každý si může zvolit postup jaký chce. Já to dělal na zemi. Jde to i jinak. Ale záleží na vybavení každého z nás. Na zvedáku je to o něčem jiném. Jestli to dělá sám, nebo s někým! jen si vrtněte
Sniper beru to, jseš zkušenější. Když to budu dělat po 10té, člověk přijde na vychytávky. Jinak je to na individualitě každého z nás. Od toho toto fórum je.

Škoda Octavia 2001 1,9Tdi AGR 66kw, EGR off, turbo Garrett GT1749V(S2) z ALH + ALH jednotka, trysky FB S502, Jednohmota Valeo DBR 228mm, Katalyzátor ON.
jednou mi volal znamej,ze se pustil do spojky a ze to tam nemuze zaboha nacpat,ze vystreduje uz asi po 10ty lamelu a furt to nejde spojit s motorem. Samozdrejme ze plisek nesundal. Rikam jdi se vycurat, sundal jsem plech,drc a byla tam. Nechapu proc nekdo jak pise vejs sundava napravnici a unasece,
to mi pobavilo
To je jako susit seno ve sklepu a chladit pivo na pude 

autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
Tel.774 225538
pohoda, au to budes delat priste,tak uz to sundavat nebudes**Radek** píše:Každý si může zvolit postup jaký chce. Já to dělal na zemi. Jde to i jinak. Ale záleží na vybavení každého z nás. Na zvedáku je to o něčem jiném. Jestli to dělá sám, nebo s někým! jen si vrtněteSniper beru to, jseš zkušenější. Když to budu dělat po 10té, člověk přijde na vychytávky. Jinak je to na individualitě každého z nás. Od toho toto fórum je.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
Tel.774 225538