vraceni metanolu z vyroby MERO po reakci
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
vraceni metanolu z vyroby MERO po reakci
Tak, jake mate zkusenosti:
- navratnost z glycerinu
- navratnost z doreagovaneho MERO (v nem je taky cast metanolu)
Z glycerinu po reakci jde oddestilovat.
- navratnost z glycerinu
- navratnost z doreagovaneho MERO (v nem je taky cast metanolu)
Z glycerinu po reakci jde oddestilovat.
-
- Aktivista
Ono se v reakci spotrebuje minimalne tak 12 %. Ono se to nezda, ale nekteri fachmani tady maji treba schovany glycerin ve vetsim mnozstvi a je v tom proste metyl. Amici tohle delaji bezne.
Ono to ma dva duvody, jednak vratit nejaky metyl zpet a nevylevat ho a ekologicky, kdy glycerin zbaveny metylu neni tak toxicky.
Z 10 l bys mel dostat aspon litr.
Milos
Nejde ani tak o vydelani, ale o maximalni efektivnost procesu.
Ono to neni sci-fi, opravdu to funguje. Budto maji amici moc drahy metyl, nebo nevim. Ono kdyz toho ma clovek pet litru, tak se to nevyplati resit.
Ono to ma dva duvody, jednak vratit nejaky metyl zpet a nevylevat ho a ekologicky, kdy glycerin zbaveny metylu neni tak toxicky.
Z 10 l bys mel dostat aspon litr.
Milos
Nejde ani tak o vydelani, ale o maximalni efektivnost procesu.
Ono to neni sci-fi, opravdu to funguje. Budto maji amici moc drahy metyl, nebo nevim. Ono kdyz toho ma clovek pet litru, tak se to nevyplati resit.
-
- Aktivista
podle mě by ta efektivita nula od nule pošla, jestliže glicerin obsahuje deset procent metanolu tak by to bylo cítit chlatem no moje čidlo mezi očima nic takového nezaznamenalo
nevím proč je glicerin tvrdý jak kámen když je tam metanol,
ohřát deset litrů glicerinu a vydestilovat zněj litr metanolu který stojí 16 korun
no a navíc je tuším trestné vyrábět doma líh nebo éter
asi lepší cesta je dývat metanolu tolik aby se všechen spotřeboval a přeměnil při esterifikaci
nevím proč je glicerin tvrdý jak kámen když je tam metanol,
ohřát deset litrů glicerinu a vydestilovat zněj litr metanolu který stojí 16 korun
no a navíc je tuším trestné vyrábět doma líh nebo éter
asi lepší cesta je dývat metanolu tolik aby se všechen spotřeboval a přeměnil při esterifikaci
-
- Aktivista
stačí osolit rádio http://www.youtube.com/watch?v=GpxBaqOLN58
láda usáma měl konec fajnovej tak stejně není komu prodávat
láda usáma měl konec fajnovej tak stejně není komu prodávat

Co s ním pak tak běžně děláte? Ale zbytek z výroby všichni prodávání i s tím metylem. Tak se to asi moc nevyplatí. (netuším za kolik se to prodává). Myslím že by bylo mnohem jednodušší s tím topit, nebo něco, než se s tím takhle zlobit. Píšou, že tam je metylu tak do 20%. Kolik se ti podaří oddestilovat?radluko píše:A jakým způsobem se dá metyl z glycerinu dostat? V práci máme běžně několik tun surového, tak by se mi to možná vyplatilo

nemám žádnou kárku na naftu...
Co s ním pak tak běžně děláte? Ale zbytek z výroby všichni prodávání i s tím metylem. Tak se to asi moc nevyplatí. (netuším za kolik se to prodává). Myslím že by bylo mnohem jednodušší s tím topit, nebo něco, než se s tím takhle zlobit. Píšou, že tam je metylu tak do 20%. Kolik se ti podaří oddestilovat?
[/quote
]Používá se jako jedna ze surovin při výrobě plastifikátorů. Schválně to zkusím na deseti litrech, třeba tam toho bude dost, aby se to vyplatilo

]Používá se jako jedna ze surovin při výrobě plastifikátorů. Schválně to zkusím na deseti litrech, třeba tam toho bude dost, aby se to vyplatilo
-
- Aktivista
¨¨Petr H. píše:Co s ním pak tak běžně děláte? Ale zbytek z výroby všichni prodávání i s tím metylem. Tak se to asi moc nevyplatí. (netuším za kolik se to prodává). Myslím že by bylo mnohem jednodušší s tím topit, nebo něco, než se s tím takhle zlobit. Píšou, že tam je metylu tak do 20%. Kolik se ti podaří oddestilovat?radluko píše:A jakým způsobem se dá metyl z glycerinu dostat? V práci máme běžně několik tun surového, tak by se mi to možná vyplatilo
hodně výstižné je netuším a pak myslím
myslet znamená hovno vědět a to je asi všechno nemusíš o rozvádět

-
- Aktivista
radluk když si otevřel toto tema nečetl jsi někde na netu že po esterifikaci se dá metanol oddestilovat a použít znova????radluk píše:no pokud je po reakci, esterifikaci, tak musis destilovat, zpusobu je nekolik, od vaukoveho, kdy metyl vre pri pokojove teplote, az po destilacni aparatury z bojleru atd, na netu je toho moc.
já to někde na netu taky našel nejsu žádný chemik normál blb na základce jsem z chemie málem propadl
ale to téma že se dý metano spět vydestilovat mě zvyklalo žil jsem v tom že metanol se přemění a zůstává louh jako kat
¨tak jsem to vpustil mezi chmemiky a ti mě ujistili že po zdárné esterifikaci žádný metanol není