Můžeš tam mít libovolný altík, je otázka kolik těch žhavek ti pak řj. sepne... ona totiž řj. sleduje DF svorku alternátoru (volnou "kapacitu" repektive proud) a podle toho spíná jedno relé (jedna žhavka) nebo druhé relé (dvě žhavky) nebo obě relé (tři žhavky)... Jasné?
Po startu ti to bude ještě dožhavovat motor (žhavky motoru, cca 40A), k tomu si zapneš vyhřívání skla, zrcátek, ventilátor topení... a samozřejmě rozsvítíš... tak si spočti, kolik "volných" ampér ti na tom 90A altíku zbývá...
nicméně s odřenýma ušima to je OK
takze ten alternator jde pouzit ale nemusi mu zustat zadna rezerva A.dnes jsem koukal na to zapojeni altiku, a vedou k nemu dva kabely jeden hruby prisroubovany M6 a druhy 2linka na konektor, ale nevidel jsem tam to oznaceni DF atd. jinak koukal jsem na Vag a zatizeni mi ukazuje 100% takze to bude podle vyse uvedenych prispevku ten pin 22 ukostren.jo a kde mam hledat tu kabelaz teda pokud tu nejaka v mem aute je. Dik za info
Zkontroluj si zatížení alternátoru třeba po 5-10 minutách nastartovaného motoru a vypnutých světlech. Pokud je 100% musíš zrušit ukostření a připojit ho na pin 22. Jinak kabeláž, a relátka v autě nejsou. Osobně jsem sehnal domeček i s ohřívacími svíčkami na vrakovišti. Relátka jsou obyč spínaci 30A.
tomch píše:Zkontroluj si zatížení alternátoru třeba po 5-10 minutách nastartovaného motoru a vypnutých světlech. Pokud je 100% musíš zrušit ukostření a připojit ho na pin 22. Jinak kabeláž, a relátka v autě nejsou. Osobně jsem sehnal domeček i s ohřívacími svíčkami na vrakovišti. Relátka jsou obyč spínaci 30A.
Škoda Octavia r 2000 dovoz F
Dvě žhavky mají 40A origo.
Naposledy upravil(a) martinsidlo dne 29 říj 2012, 07:10, celkem upraveno 2 x.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Je tam s těma svíčkama ten ohřev dost znatelnější? Ani na octávce ASV 03 původ Slovinsko ani na golfu 01 (highline) původ DE to nemám, aspoň ne vedle vývěvy a pravděpodobně nikde jinde. Auto zahřeju po 8 km a do práce jedu 10 km....výborný :!!
Hojte,
na mé Octavii z r99 mám pořád původní svíčky ohřevu. Protože zrovna objednávám nové žhavící, říkám si že bych přihodil i vyhřívací. Pravda je že jsem je ani neměřil, ale u žhavících tomu měření taky úplně nevěřím - žárovka sice může svítit ale svíčka může žhavit jen trochu a z druhého konce....
Takže dvě vyplývající 3 otázky:
- jak velká je šance, že tyhle 3 13 let staré svíčky by ještě byly v dobré kondici? (najeto 250t - o kterých vím )
- existuje nějaká metoda, jak je proměřím dokonale?
- má smysl i zde kupovat originální za cca 300Kč/kus, nebo stačí druhovýroba, jako např http://www.autodilyhh.cz/svicka-zhavici ... 10302102-1 ?
zohrejes iba na palubaku ale palubak klame takze ked mas na palubaku 90°c v skutocnosti mas cca 70°C a dalsich 7-8km mozes zohrievat aby si mal naozaj 90°C .. Neviem preco to tak urobili ale je to tak na kazdom VW group aspon na tych starsich urcite ja mam 2006..Ja jazdim 5km do roboty a 5km spat niekedy sa mi v tejto zime ani na stvrtku nezohreje + EGR off a je to vybavene
prowmen píše:Je tam s těma svíčkama ten ohřev dost znatelnější? Ani na octávce ASV 03 původ Slovinsko ani na golfu 01 (highline) původ DE to nemám, aspoň ne vedle vývěvy a pravděpodobně nikde jinde. Auto zahřeju po 8 km a do práce jedu 10 km....výborný :!!
Fabia353ZZ píše: zohrejes iba na palubaku ale palubak klame takze ked mas na palubaku 90°c v skutocnosti mas cca 70°C a dalsich 7-8km mozes zohrievat aby si mal naozaj 90°C .. Neviem preco to tak urobili ale je to tak na kazdom VW group aspon na tych starsich urcite ja mam 2006..Ja jazdim 5km do roboty a 5km spat niekedy sa mi v tejto zime ani na stvrtku nezohreje + EGR off a je to vybavene
prowmen píše:Je tam s těma svíčkama ten ohřev dost znatelnější? Ani na octávce ASV 03 původ Slovinsko ani na golfu 01 (highline) původ DE to nemám, aspoň ne vedle vývěvy a pravděpodobně nikde jinde. Auto zahřeju po 8 km a do práce jedu 10 km....výborný :!!
EGR Off udělá hodně.Na takhle krátký trasy zakrýt spodní část chladiče,aby neofouknul motor s olej.filtrem.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Mam zaslepenej vrch aby nesel studenej vzduch do prostoru motoru. Zakryt spodek kvuli filtru me nikdy nenapadlo ale pkud by to melo alespon trochu pomoct tak to udelam.
Foto som nieako prehladol tak sa ospravedlnujem... mam to v aute.. ale zistit nieako tu funkcnost...spusta sa to ak je voda a vzduch pod 0 ? skusim sa nato pozriet ci to funguje...