10W 60 LIQUI MOLY
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- e-panolin.cz
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
Janda z Cimbu přímo doporučuje olej 10w60 pro PD motory co maj zvedlej výkon, kdysi o tom byl článek v AutoDieselu.Thomy píše:10W60 od Liqui Moly je určitě "lepší".
Záměrně to dávám do uvozovek, protože je lepší jak pro koho.
Je vhodný pro vysoké zatížení a dokáže mazat i za vyšších teplot než obyčejný olej 10w40. Pár lidí ho používá i do upravených TDI PD a nemají problém.
Jinak specifikace není kolikrát vůbec směrodatná. Divím se, jak může olej Starline splňovat specifikaci pro mou Felicii s motorem AEE ze 70. let, když mi po startu cvakala zdvihátka. Nalil jsem kvalitní olej od Totalu a je po problému.
Viděl, si někdy teplý olej 0W30 nebo 5W30? Je to jak voda, pak se nedivte, že jsou na PDčkach vydřené vačky, když se to maže "vodou"!e-panolin.cz píše:A jaký je rozdíl mezi "origo" a "tuning" koněma / kW / ?
Píšeš tady bludy! Motor je konstruován na určitý výkon, takže neni to samý, když máš 200 koní na 1.9TDi nebo na 2.7TDi. Motor je víc namáhanej a zaslouží si olej do extrémějších podmínek.. Já mít PD tak kašlu na nějakou vodu a leju minimálně kvalitní 5W40 a výš
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
Impreza WRX 195kW
- e-panolin.cz
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
To Thomy, samozřejmě jsem viděl teplý olej olej SAE 5W30 etc.! Ale bludy tady píšeš ty, vačka je stejně zatížena jedno jestli X nebo Y litr, tlak / zatížení vačky / pro otevření vstřikovače je pořád stejný. A co se týče vydřených vaček, nikde jsem nenapsal, že doporučuji olej bez 505.01 resp. 507.00.
Jak vidno z různých olejářských a jiných fór, lidi se nedají poučit a lijí do PD všechny možné oleje - nejlépe ten zadarmo z práce - a to je mj. zakopaný pes u vydřených vaček.
Jak vidno z různých olejářských a jiných fór, lidi se nedají poučit a lijí do PD všechny možné oleje - nejlépe ten zadarmo z práce - a to je mj. zakopaný pes u vydřených vaček.
Souhlasím s tebou v těch pochybných olejích.. Mimochodem do auta bych nikdy nenalil kterýkoliv LL olej.. Po takovém oleji už jsem pár vydřených vaček viděl a bylo to například ve 150000km. Např u 2.5TDi jsem viděl vydřenou vačku po čtyřech výměnách méně kvalitního oleje
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
Impreza WRX 195kW
uplne suhlasim a ototo presne ideThomy píše:Viděl, si někdy teplý olej 0W30 nebo 5W30? Je to jak voda, pak se nedivte, že jsou na PDčkach vydřené vačky, když se to maže "vodou"!e-panolin.cz píše:A jaký je rozdíl mezi "origo" a "tuning" koněma / kW / ?
Píšeš tady bludy! Motor je konstruován na určitý výkon, takže neni to samý, když máš 200 koní na 1.9TDi nebo na 2.7TDi. Motor je víc namáhanej a zaslouží si olej do extrémějších podmínek.. Já mít PD tak kašlu na nějakou vodu a leju minimálně kvalitní 5W40 a výš
-
- Aktivista
na upravenou 1.9TDI PD bych dal nějakou kvalitní 5w-40 a měnil po 10tis. km a motor si musí chrochtat blahem
lít tam nějakou 10w60 a podobné oleje je nesmysl (ty jsou vhodné tak do závodních zážehových motorů), zvlášť, když neplní příslušnou VW normu.

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
- Aktivista
pokud to bude auto na závody, kde bude motor většinu života pracovat na maximum, tak to tam dej. Ale hádám, že auto bude spíš na normální ježdění, kde min. 80% najetých km bude v nízké zátěži, kdy bude provozní teplota oleje 90 - 100°C, a to 10w60 olej nevyužiješ, podle mě bohatě postačí 5w40 v kombinaci se zkrácením intervalu výměny (pro klidné spaní klidně na polovinu, tzn. po 7500km).
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
- e-panolin.cz
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
-
- Aktivista
OK, tak ho tam klidně dejmajto22 píše:priznavam ze po cestach chodim jak debil a ten vykon vyuzivam a inak budem jazdit sprinty a slalom takze auto dostane dost zabrat takze 10W 60 bude dobra volba podla mna a vymena 10 tisic samozrejme

Ale ty výměny bych dělal klidně častěji. To, že se používá teplotně odolnější olej, neznamená, že vydrží déle, ale je to přesně naopak (proto jsou long-life oleje 5w-30 nebo 0w-30).
Jinak, jakou máš teplotu oleje na cestě? Já bych osobně volil stejně tu 5w-40 a případně domontoval náporový chladič oleje, pokud teplota oleje šplhá moc vysoko.
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5