Zdravím všechny, včera jsem si našel čas a změřil jsem si kompresní tlaky na mé O1, 81kw, AHF a trochu mě zarazily hodnoty který mě manometr ukázal. Jednalo se o 37Bar na všech válcích, což se mě zdá trochu moc. Postupoval jsem způsobem že jsem odpojil konektor od čerpadla, vymontoval jsen všechny žhavky, našrouboval měřák a tatík mi startoval tak dlouho dokud se hodnota nepřestela zvedat, cca 4-5s. Ke konci jak se to blížilo k té hodnotě 37bar se vždy rozblikalo i mazání. Těch 37bar tam nenatlakovalo hned ale zvedalo se to postupně. Mohl byste mi prosím někdo prozradit jestli postup i hodnoty jsou v pořádku. Nebo jsem dělal něco špatně? díky.
ked som daval zmerat tlaky na ahf tak mechanik tocil asi 2 -3 sekundy, nenechal len jednu otocku, pockal kym sa hodnota ustali, tlaky boli 30 30,5 30 30,5 baru za studena, bola to origo kufrik na meranie tlakou
přesně, pokud ti to měří správně, tak to mu se říká zajeté TDi já měřil na autě nejvíc 32... a měřil jsi to správně,točit, dokud to leze nahoru... když už se to moc nezvedá konec...
tu nejde teraz o jednu otačku,tak by som to meral pri jeho motore ..ak má fakt 37b kompresiu tak to musí byť nový motor potom. a ani jemu samému sa to nezdá,takže niekde sa asi stala chyba,zlý budík?..
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
Děkuji za odpovědi. Měřil jsem to originálním měřákem na kompresní tlaky naftových motorů koupený přes UNI-MAX, netvrdím že je to něco profi ale myslím že službu udělá. Samozřejmě ten budík nemusí ukazoavt správně ale důležitý bylo že konečný tlak byl ve všech válcích stejný. Jo a kdybych to měřil na jedno otočení tak bych naměřil tak 10Bar možná ani to ne.