A6 allroad 2001 2,7T vybijeni baterie

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
matiz
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

A6 allroad 2001 2,7T vybijeni baterie

Příspěvek od matiz »

Ahoj,

potreboval bych pomoci s kolegovou a6. Behem poslednoch tydnu se mu vybiji baterie, vymenena za novou, bez vysledku, dneska se auto objevilo u mne. Bohuzel se priznam ze s audi moc zkusenosti nemam ( rozumejte tomu Audi zblizka vidim poprve ) a proto bych potreboval Vasi pomoct. Uplne tupe hovado snad nejsem, verim ze s malou pomoci se mi to podari vyresit, nebo alespon nasmerovat na problem.

Auto neusina, respektive usina ale stale je tam odber cca 200mA. Takze jsem napojil kostrici kabel pres ampermetr, zavrel kapotu, dvere a zamkl auto. Po nekolika snad 5 - 10minut se odber snizi z cca 0,5A na 0,2A a pod tuto hodnotu uz neklesne. Logicky mne napadlo zacit vytahovat pojistky z pojistkoveho bloku v pristrojovce. Bez uspechu, vsechny pojistky vytahnuty, odber neklesl. Tim bych vyradil vsechny bezne veci a ted potrebuju Vasi pomoc. Musim se zamerit na komponenty ktere jsou pod stalym napetim a nejsou jistene pojistkama v pristrojovce.

Poteeboval bych kdyby jste mi poradili kde jsou umisteny dalsi "velke" pojistky treba na saharu a nevim jeste co.

Napada mne i nakopnuta dioda na altiku - bohuzel nemam zvedak abych se k nemu dostal. Je tato uvaha mozna? Auto dobiji, kolik jsem uz dnes nestihl zmerit.

Pomohl by mne prosim nekdo nasmerovat, stacilo by v kratkosti jen ukazat kde by mohl byt problem.
Predem moc dekuju za pomoc.
BH motor
Aktivista

Příspěvek od BH motor »

Skus pozret modul komfortu pod sedackou vodica. Ci nieje zatecena. Odpoj ju ci ti odber neklesne
MAHA 4x4 LPS 3000
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

Allroada neznám,ale mrkni na pojistkový box v motorovém prostoru,jestli tam někde není
matiz
Přispěvovatel

Příspěvek od matiz »

BH motor píše:Skus pozret modul komfortu pod sedackou vodica. Ci nieje zatecena. Odpoj ju ci ti odber neklesne
Musi sedacka ven nebo to pujde bez demontaze ? Muzes mne nasmerovat kde jsou umistene relatka a vysokoamperove pojistky? Muze to delat i posrane rele se smetim mezi kontaktama.

Jeste ohledne toho komfortu - kdyz jsem vytahoval pojistky z pojistkovky, tak by preci kua ten odber musel klesnout, nemam schemata na audi, ale neverim ze by komfortka nebyla jistena pojistkama...
ktmdriver
Přispěvovatel

Příspěvek od ktmdriver »

Změř na pólech baterky napětí a pak v motorovým prostoru. Mělo by být shodné. Pokud nebude, pravděpodobně bude někde špatná kostra - zkontroluj kostru u baterky ke karoserii - tam bývá občas problem. Baterka se tím pádem nenabíjí tak jak má a za chvíli při častém startování a popojíž´dkách se prostě vybije. Nijak tomu nepomůžou ani dlouhe štreky.
Už včera bylo pozdě..
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“