Felicia 1.9 - Rapotanie pri plno vytočených kolesách

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

pipo444
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od pipo444 »

Už som si o tom prečítal pár fór. Napísané je to pekne, horšie bude povolovanie hrdzavých šróbov :D A zistil som, že vnútorné kĺby sa ani nemenia. Stači len dať dole manžetu a vytiahnuť ale zaistiť proti vypadnutiu krúžkov. Teda povoliť čap riadenia, povoliť gulový čap. Predtým povoliť stredovú matku kolesa. Celé to odklopiť a vytiahnuť poloos. Bolo písané, že treba dať nové zaisťovacie krúžky, nové šróby, novú matku kolesa ... Takto nejak to bolo napísané :) Fúúúúha to bude (noteeth) A ten olej: prečo by som ho nenalial cez víko ventilov :? Či to nieje ten istý olej ? Ale keď nebudem dávať dole vnútorný kĺb z prevodovky tak olej netreba vypustit. Ja by som ho len rozpolil tak, že dám dolu manžetu ;)
Škoda Felícia 1.9D r.v. 11*98
VW Golf MK4 1.9TDi - 66kW ALH
SEAT Leon MK1 1.9TDi - 81kW ASV
VW Golf MK4 1.9TDi - 66kW AGR
octavia66kw
Sběrač informací

Příspěvek od octavia66kw »

pipo444 píše:Už som si o tom prečítal pár fór. Napísané je to pekne, horšie bude povolovanie hrdzavých šróbov :D A zistil som, že vnútorné kĺby sa ani nemenia. Stači len dať dole manžetu a vytiahnuť ale zaistiť proti vypadnutiu krúžkov. Teda povoliť čap riadenia, povoliť gulový čap. Predtým povoliť stredovú matku kolesa. Celé to odklopiť a vytiahnuť poloos. Bolo písané, že treba dať nové zaisťovacie krúžky, nové šróby, novú matku kolesa ... Takto nejak to bolo napísané :) Fúúúúha to bude (noteeth) A ten olej: prečo by som ho nenalial cez víko ventilov :? Či to nieje ten istý olej ? Ale keď nebudem dávať dole vnútorný kĺb z prevodovky tak olej netreba vypustit. Ja by som ho len rozpolil tak, že dám dolu manžetu ;)

olej nalit do motoru???? to neni dobrej napad :D tohle je olej z prevodovky (LOL) a kdyz to zvednes a budes delat jednu stranu, tak by ti ani nemel vytect, tusim ze ma hladinu okolo vstupu poloos.
a pokud chces kloub davat v podbehu(nevyndavat poloosu ven), tak samo ze nemusis ani oil z prevodovky vypoustet... i kdyz ja ho teda nikdy nevypoustim, mam kastrol a to co vytece tam maximalne pres puncochu procedim zpet...;)
pipo444
Přispěvovatel

Příspěvek od pipo444 »

Ja tiež nemôžem vedieť všetko (LOL) Áno, najprv jednu stranu a potom druhú stranu. Ja som to myslel tak, že vytiahnem celú poloos von, ale vnútorný kĺb nechám v prevodovke ( teda vytiahnem poloos len po ten trojramenný kríž ). A potom vo sveráku vytiahnem poloos z vonkajšieho kĺbu. Dám nový zaisťovací krúžok, novú manžetu a nový vonkajší kĺb. Tiež radšej dám novú náplň aj manžetu na vnútorný kĺb. Radšej kúpim origo manžety aby niečo vydržali ;) A tak isto aj druhú stranu :) Ešte by som sa rád dozvedel pár vecí :-) : Naruším nejako geometriu ( ktorá bola robená ) :? A ak poznáte, akú značku kĺbov odporúčate :? Len origo ? Za odpovede ďakujem :)
pipo444
Přispěvovatel

Příspěvek od pipo444 »

Našiel som kĺby GLO : http://www.autodiely-eshop.sk/autodiel/ ... menu=25055 Je to talianska firma. Ešte tu mám GSP : http://www.autodiely-eshop.sk/autodiel/ ... menu=25106 Aké máte s nimi skúsenosti, postrehy ? Ďakujem :) Len neviem, ktorý tam má ísť. Ten GLO je z kategórie rv. 1994-1998 a ten GSP je z rv. 1998-2001. Ja mám rok výroby 11*98. Neviete poradiť ? Alebo je to zajedno ? Na tom GLO nie je vykreslený závit, tak neviem či by tam mohol ísť. Aj keď si myslím, že tá matka má byť na každých kĺboch :-D Dík
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“