jericho-3 píše:Asi žiji v třetihorách, ale 524 tohle měl, jestli inovace pokročila, omlouvám se, u TDS si to přesně nevybavuji, plete se mi to...

Ano staré TD co se dávaly do E28 a E30, tzn typ motoru M21 měly právě takový "selfcheck" žhaviček, tzn. že pokud byly všechny žhavky v pohodě, tak se po žhavení rozsvítila zelená kontrolka se šipkou dokola, že je vše allright a može se startovat, i když při této kontrolce žhaviče stále dožhavovaly. Když se jedna nebo více žhavek odporoučelo, tak tato kontrolka se po žhavení nerozsvítila.
Nicméně TD(S) novějších typů, tzn. motory s označením M51 v E34,36,39 tuto funkci již nemají (i když v budíkách E34 je tato šipka stále předtištěná co jsem se tak díval, asi pozůstatek z M21 motorů montovaných právě do E34 za začátku výroby)
Jinak zkoušení dobrých a špatných žhaviček a vracení těch "dobrých" zpátky mi přijde naprosto zcestné a spíš je to z mého pohledu šetření na oněch nesprávných místech, kor při ceně žhaviček, kde už je relativně "jedno" jestli člověk kupuje 4 nebo 6 kusů. Ano jako test pro sama sebe, které jsou vlastně konrétně v hajzlu fajn, ale z důvodu zpětného návratu do motoru, no nevim nevim

chápu že na tom někdo nemusí být finančně zrovna nejlíp, nicméně kdo si koupí takovéhoto archaického diesela s určitýma nákladama prostě musí počítat, stejně jako ten, kdo si koupí M57, sšestiválcového commonraila musí počítat s tím, že se můžou začít sypat vstřiky a jejich tam šest
takže za mě osobně když už měnit žhaviče, tak rovnou všechny a ne se k tomu vracet třeba po třech, pěti měsících znovu
Hotty E36 píše:
Pak budu řešit to cukání..nechám seřídit tu dávku paliva a nebo se vymění celé čerpadlo,pár znalců napsalo že ta hlava čerpadla stačí seřídit povolením 4 ks šroubků a poťukávání kladívkem za nastartovanýho motoru
Ano, dá se s tím i takto "vyjebat", nicméně je to řešení pouze dočasné a ne oprava problému v pravém slova smyslu. Spíš jenom takové zamaskování příčiny, která kolikrát i tak neni moc účinná