Jak kdo vaříte MEŘO,EEŘO atd.

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
hranicka
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od hranicka »

Sakra ten promíchávač je bomba věc! Ingredience měly tak 10-12°C, vrazil jsem to tam a promixoval, za minutu krásně kapalný. (noteeth)
Příště natočím instruktážní video, jak se to dělá v mínus deseti :)
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
vancar
Přispěvovatel

Příspěvek od vancar »

konecne sem si říkal že když je to tak legál že se tu ještě nikdo nepochlubil videem z výroby :D taky bych ho zkoukl tak šup alchymisti točte to :D
Golf III Variant ALE , CHip,KAT+EGR off,Podvozek,205/40R17 G IV Look Hella
T4 Caravelle 2.5 dti 75kw zatim základ
etylek
Přispěvovatel

Příspěvek od etylek »

vancar píše:konecne sem si říkal že když je to tak legál že se tu ještě nikdo nepochlubil videem z výroby :D taky bych ho zkoukl tak šup alchymisti točte to :D
Tos nikdy neviděl ještě míchat olej v pračce, či co (rofl)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

vancar píše:konecne sem si říkal že když je to tak legál že se tu ještě nikdo nepochlubil videem z výroby :D taky bych ho zkoukl tak šup alchymisti točte to :D
to není legál děláme to tajně na černo v noci,

já mám vždy proužkované pižamo a kouli na noze,

s taškou připraven k odvozu na barák,

recept mám v tubě vražený v análu

kdybys chtěl nějaké video tak se stav jedno cedečko ti prodám tak za litr nebo se dohodnem na slevě miloš
vancar
Přispěvovatel

Příspěvek od vancar »

Se vás to dotklo bo co :? si na to video vemte kuklu jestli se stydite :D :D myslim že nejsem jedinej zvědavec kterej by to zkoukl , pěkně polopatě od maistrů jak se to správně dělá . třeba video od Miloše bych viděl nejradši , protože jestli to funguje opravdu tímto způsobem a tak jednoduše jdu objíždět všechny restauračky v okoli :D :D :D naopak když čtu postupy a nezdary některých pokustónů chuť mě přechází (noteeth) Jednoduše jsem člověk pohodlnější pro kterého to vyplívajíc z některých přízpěvků není,ale kdyby to šlo tak , jak píše Miloš zvednu prdel a jdu na to (rofl)
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

Na tom vůbec nic není,zvládne to každej retarda (noteeth) ale už vidím,jak tě v každé restauraci zahrnují sudama s vyfritem a ještě na cestu přidávají velkej řízek (LOL)
Jezdím na vše co teče..
vancar
Přispěvovatel

Příspěvek od vancar »

No zatim sem to právě nehrotil,ale nějaký konexe sou sestrenka v restauraci kamoska provozni hotelu s restauraci švagrová provozní v rodinej restauraci a znám osobně další aspon 3 provozáky/majitele restauraček + zaúkoluju rodinu ať schovávaj + za zeptání nic nedám i tam kde je neznám jestli si to nikdo nebere za semtamflášu dá určo každej kuchař toť česká povaha :D asi jako pro všechny horší bude sehnat metyl ,ale to je taky jen otázka lenosti mám tu hafo fabrik na kdeco atp. takže někde ho určo vyčmuchám nebo koupit rum od Draka tam je ho 40 % :D :D :D :D
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Jednak vyfrit je davno v prdeli, sehnat je ho snad horsi jak metyl a s tim to taky neni buhvi co, po te afere nepujde sehnat ani za hovno ;) (crazy)
etylek
Přispěvovatel

Příspěvek od etylek »

co se týče methanolu, tak po aféře se nic nezměnilo a co se týče vyfritu, tak je akorát dražší. :(
to vancar: co na tom videu jako uvidíš? míchat to můžeš různými zbůsoby, to je fuk. a to, že uvidíš milošův posvátný klacek na pohyblivých obrázcích tvůj problém nevyřeší. (noteeth)
vancar
Přispěvovatel

Příspěvek od vancar »

Táák sem to chtěl prostě vidět v akci lepší jednou vidět než 5x číst a něco si blbě vyložit a pak to podělat přece jen když jukneš na video jak to prdne na to slunko, jak smíchá metyl s louhem jak to tam leje jak až to promíchává tím saintklickem atp.. :D :D prostě si přečteš že to zamíchá klackem ale nevíš jak až vehementně jak dlouho a co je nejdůležitější jak ten klacek vypadá samozřejmě (noteeth) (noteeth) (noteeth) (noteeth) (noteeth)
1olej1
Sběrač informací

Příspěvek od 1olej1 »

Chlapi nebojte sa robit mero je to fakt banalita a je pri tom sranda keby som vam rozpraval kde vsade som to robil ja....a naozaj je to najlepsie robit v kybli.. pomery a somariny som riesil len na zaciatku potom neskor som nalial olej zobral som metanol od oka som tam nasypal hydroxid chvilu pockal a sup do kybla zamiesal o 24:00 .....o 7:00 rano nalial do auta a vozime saaa :D a ked si spomeniem ze som to kedysi este aj pral s vodou :D :D :D a susil potom,sa mi chce na tom smiat teraz...ak mate fakt citlive auto tak si to pre pohodu duse vyperte s vodou odstranine z mera sol,mydlo a ine necistoty potom nehajte vyschnut cca 3 dni a tankujte bez obav...ked tu citam ze sa chalani boja naliat mero do auta tak sa smejem natom,ja som to moje mero lial do inych aut ako su octavie a tie auta doteraz jazdia :D uz aj na motorovy olej som jazdil a ked som mal benzinaka tak som donho namiesto benzinu lial metanol a jazdil som....metanol som mal za dobru cenu
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

hydroxid od oka (noteeth)
Taky jsem to tak dělal, ale už mám přesnou váhu a říkám, že každý procentíčko je na výsledku znát. Nemusí jít zrovna o pudink, ale i mírnej přebytek způsobuje neustálou tvorbu škraloupů i na hotovým esteru, který paliváku taky zrovna nepřidaj. Když ho dáš málo a používáš "konzervativní" metodu - nalejt a ohřát, tak se ta reakce zase může klidně v půlce zastavit.
vancar
Přispěvovatel

Příspěvek od vancar »

Napiš jakej přesně používáš poměr ty :) dík. Jo a co sem tu četl tak každej vyfrit je trochu jinej takže když budu mít i já pokaždý jinou směs vyfritů tak abys správný poměr pohledal cooo ? to je pak nevyhratelnej boj nebo když dám přesně podle váhy tak vyjde + - dle kvality vyfritu jakštakš dobrý , dobrý , a hodně dobrý měřo ? je to tak ? nebo i se správnym poměrem dle váhy můžu s nejakým vyfritem udělat nedobrý měřo ? :? :?
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

10l čisté řepky nebo slunečnice potřebuje 1,5l metylu a cca 75g NaOH při esterifikaci za tepla a 65g při studené esterifikaci promíchávačem.
(Zásaditost MeOH při postupné esterifikaci za tepla postupně klesá, při promíchání celá směs reaguje najednou, takže louhu není potřeba tolik)

U vyfritu potřebuju louhu stejně, nebo jen o trochu víc (80, resp.70g), co stoupá, je potřeba metylu, čím víc sádla, tím víc metylu. V extrému, čisté sádlo sežere metylu přesně dvojnásobek toho, co řepka.
Když dovezu sračku z novýho zdroje, zkusím si to nejdřív ve zkumavce, než to začnu míchat po barelech.
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Hranicka
A co treba vyroba z palmaku s objemem kolem litru metylu na 10 l sracky, videl jsem na vlastni oci:)
Plati zasada, ze cim vetsi sracka (soja, vyfrit nekvalitni) tak tim vice kysely, tim vice NaOH
Naposledy upravil(a) radluk dne 14 pro 2012, 13:36, celkem upraveno 3 x.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“