na volnoběh se mi rozkmitává motor - vteřinku dvě kmita, chvliku nic, pak kmitá zas a tak pořád dokola.
další problém je, že mi už podruhé prasknul napínací element na normálním řemenu, co pohání servo, klimu, altík. napřed byl vytečený tlumič, tak jsem dal jetou napínačku od kamarada a ta praskla v místě uchycení toho tlumiče. tak jsem dal novou - vydržela možná pul roku a v neděli jsem zjistil, že je taky po ní uplně stejným způsobem.
než dám tedy další napínací element, potřebuju odstranit příčinu toho kmitání.
nevíte, čím by to mohlo být?
napadají mě asi tři možnosti:¨
1)kaput dvouhmota
2)kaput volnoběžka na altíku
3) může to být způsobeno problémem v palivovém systému? třeba vstřikovací čerpadlo?nebo netěsnost - že by to jako přísávalo vzduch?sem tam nějaké bubliny letí...
4) kombinace všeho
napadá vás někoho ještě něco dalšího?
jak poznám kaput volnoběžku altíku? jasně že musí řemen dolu atd, ale jak to pak nejlíp otestovat? když jsem tam totiž dával napínací element naposled, tak jsem vše kontroloval, vše se točilo volně, hladce a bylo bez vůlí, jakou bych byl schopen vyvinou rukou.
na autě se dělal v poslední době celkem dost věcí a pátrali jsme i po příčině toho kmitání - kontrolovaly se rozvody jestli není něco špatně složeno, měnil jsem vstřiky, měnilo se turbo včetně celého ovládání i hadic(ale to mělo jiný důvod). a nic - motor se pořád třepe jedno jestli za tepla, nebo studena.
v jednu dobu jsme měl podezření i na přovodovku, protože jsem si všim, že když stojím na spojce, tak to má menší tendenci kmitat - vyměnil se olej v převodě a jakoby to bylo chvíli lepší, ale ted je to zas zpet tak, jak to bylo dřív.
díky moc za každou radu