O1 AGR vibrace motoru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

bloodfist
Nováček
Odpovědi: 0

O1 AGR vibrace motoru

Příspěvek od bloodfist »

chlapi řeším problém na mojí O1 combi 1.9Tdi AGR 387tis km.
na volnoběh se mi rozkmitává motor - vteřinku dvě kmita, chvliku nic, pak kmitá zas a tak pořád dokola.
další problém je, že mi už podruhé prasknul napínací element na normálním řemenu, co pohání servo, klimu, altík. napřed byl vytečený tlumič, tak jsem dal jetou napínačku od kamarada a ta praskla v místě uchycení toho tlumiče. tak jsem dal novou - vydržela možná pul roku a v neděli jsem zjistil, že je taky po ní uplně stejným způsobem.
než dám tedy další napínací element, potřebuju odstranit příčinu toho kmitání.
nevíte, čím by to mohlo být?
napadají mě asi tři možnosti:¨
1)kaput dvouhmota
2)kaput volnoběžka na altíku
3) může to být způsobeno problémem v palivovém systému? třeba vstřikovací čerpadlo?nebo netěsnost - že by to jako přísávalo vzduch?sem tam nějaké bubliny letí...
4) kombinace všeho :) (LOL)
napadá vás někoho ještě něco dalšího?
jak poznám kaput volnoběžku altíku? jasně že musí řemen dolu atd, ale jak to pak nejlíp otestovat? když jsem tam totiž dával napínací element naposled, tak jsem vše kontroloval, vše se točilo volně, hladce a bylo bez vůlí, jakou bych byl schopen vyvinou rukou.
na autě se dělal v poslední době celkem dost věcí a pátrali jsme i po příčině toho kmitání - kontrolovaly se rozvody jestli není něco špatně složeno, měnil jsem vstřiky, měnilo se turbo včetně celého ovládání i hadic(ale to mělo jiný důvod). a nic - motor se pořád třepe jedno jestli za tepla, nebo studena.
v jednu dobu jsme měl podezření i na přovodovku, protože jsem si všim, že když stojím na spojce, tak to má menší tendenci kmitat - vyměnil se olej v převodě a jakoby to bylo chvíli lepší, ale ted je to zas zpet tak, jak to bylo dřív.
díky moc za každou radu
bloodfist
Nováček

Příspěvek od bloodfist »

ještě doplním - rok výroby konec 2000 - modelový rok 2001.
vin: TMBGG41U212433716
číslo motoru: 580091
pokud to tedy někdo nepředělal, tak by to měla být dvouhmota. je to tak?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Volnoběžka se pozná tak, že na jednu stranu zabírá a na druhou ne, určitě se na ní zaměř, co se týče dvouhmoty pokud je to prvomontáž tak je tam.
Kola.Mila
Nováček

Příspěvek od Kola.Mila »

ahoj... odkud jsi?
měl jsem na jaře něco podobného- dá se řici to samé... po napojení na počítač to hlásilo... (kolísavou) nestálou dávku paliva při volnoběhu...
servis prý "pouze " očistil čidlo od šmantů..........a nečistot z paliva..

pokusím se dohledat fakturu s přesnějším popisem....... více kdyžtak na email... 603212112@email.cz
ahoj Milan D. (Kladno)
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

bych zkusil zvednout ten volnoběch jestli to zabere a AGR jsem četl mají všechny jednohmoty 01motor=login12233=přizpůsobení=kanal 1 asi tám bude 32768 a ubrat tak by to mělo být možná mě někdo opraví.
Seat toledo rv04 66kw rotačka
bloodfist
Nováček

Příspěvek od bloodfist »

chalpi diag mám doma a ten mi tam nic nehlásil. ten jen do léta hlásil chybu na přetlak od turba a pády do nouzáku - to jsem vyřešil postupně mýměnou všeho. To turbo už i hodně bralo olej, takže jsem splašil v lepším stavu a nyní spokojenost.
je však pravda, že když lehounce zvýším otáčky volnoběhu na plynu, tak se to neprojevuje...
to: Kola.Mila: jsem od ostravy, ale kdybys zjistil něco blíž k tomu, byl bych vděčný. to je to čidlo, co je ve vstřikovacím čerpadle? dá se to udělat samo doma, nebo je lepší dát to do servisu - nerozhodí se tím čerpadlo?
ještě udělám diagnostiku dneska a zkusím zvednout trochu ten volnoběh, tedy volnoběžnou dávku paliva - pak dám vědět
moc díky
vlacek
Přispěvovatel

Příspěvek od vlacek »

davemo píše:bych zkusil zvednout ten volnoběch jestli to zabere a AGR jsem četl mají všechny jednohmoty 01motor=login12233=přizpůsobení=kanal 1 asi tám bude 32768 a ubrat tak by to mělo být možná mě někdo opraví.
neni pravda tez mam AGR a mel sem dvouhmotu , do urciteho vyrobniho cisla jsou jedhmoty a dal dvou
Octavia 1,9 TDI,AGR,trysky 764,EGR OFF,
bloodfist
Nováček

Příspěvek od bloodfist »

tak tak. jednohmoty byly pry jen do čísla motoru 035.001 - co jsem vypátral na netu i tady no foru jsem to našel.
bloodfist
Nováček

Příspěvek od bloodfist »

a kamarad ma dvě okty obě ALH a jednu ma s jednohmotou a druhou s dvouhmotou. ta s dvou je 2002 a ta s jedno je 2004
pak se v tom vyznej (wallbash) (LOL)
caryo
Přispěvovatel

Příspěvek od caryo »

Řeším něco podobnýho na svém AGR, auto je vyrobeno v prosinci 2000, takže to bude stejná série. Mám najeto 312 000 km.

Příznaky stejné, občasné vibrace při volnoběhu, převážně při chladném motoru. Vibrace jsou doprovázeny dunivým zvukem, projeví se buď při zastavení nebo po uvolnění pedálu spojky při stání.
Vyměnil jsem dvouhmotu, stará měla vůli cca 4 zuby, ale problém zůstal. Asi 10 000 km zpátky jsem dával nový alternátor s volnoběžkou i napínákem, takže tím to taky nebude.
Volnoběžné otáčky mám 903, dávku paliva 3,4 mg, její zvýšení Vagem ale změnu nepřináší. Vyrovnávací dávka paliva kanál 13 mám mezi -0,4 - 0,2, takže taky žádný zjevný problém.
Pokud se auto rozklepe, ukazuje Vag otáčky 886 - 903, jinak se ale žádné měřené hodnoty nezmění.

Už si s tím moc nevím rady, další spojku dávat nebudu, ale dost mě to štve. Možná by pomohlo zvýšení volnoběžných otáček, ty mám ale nejvyšší možné, takže smůla.
Napadá mě čidlo otáček na klice, možná spínač spojkového pedálu, četl jsem i názor, že by to mohl dělat vadný řídící (třetí) vstřikovač. Ale ten by se snad projevil i tou měřenou dávkou paliva...

Asi nějaké prokletí AGR z konce roku 2000 nebo co. :roll:
1)Fiat Doblo Maxi Combi 1,6 JTD (2018)
2)Š 105 S, r.v. 1980 - veterán v origo stavu, 71 000 km
3)VW Polo 6N1 1,4 44 kW (AEX)
jsdavid
Přispěvovatel

otáčky

Příspěvek od jsdavid »

Řeším úplně ten samý problém,dneska jsem dával i vstřiky na test a byly ok,ale podle pána co dělá čerpadla je údajně chyba v horním víku čerpadla,udělá se tam prý vůle a tak se to projevuje,ale dokud to jezdí tak do čerpadla hrabat nebudu. A najeto mám cca 320 000 km typ AGR.
Fabia 3 1,4 tdi
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

tak si zkuste zvednout tu volnoběžnou dávku mně to pomohlo měl jsem ji pěkně nízkou.Jinak jsem taky z Ostravy.
bloodfist
Nováček

Příspěvek od bloodfist »

tak to je zapeklitý případ.
mě tam ale nic neduní. jen to prostě rachtá jak se to třepe. A praská z toho asi ta napínačka.
tak tomu nerozumím.
chtělo by to zdravé vstřikovací čerpadlo na AGR a prohodit seřídit a říct jestli je to tím, nebo něčím dalším.
Ještě je prý nějaká "odpružená" i řemenice na klice - je to tak? nemůže být v kyblu i ona? kontrolovali jste to někdo? Prý má gumový střed....
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

zvedl jsi tu dávku
bloodfist
Nováček

Příspěvek od bloodfist »

mén, ještě ne - jsem v práci. při troše štěstí na to dneska mrknu
Odpovědět