Kabel KO,nebo je chyba jinde?

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

RudisTDic
Aktivista
Odpovědi: 0

Kabel KO,nebo je chyba jinde?

Příspěvek od RudisTDic »

Mám problém s KKL (china)..při napýchnutí se u své octy spojim pouze s budíkama a climatronicem..žádná jiná jednotka nekomunikuje.. Zkoušel jsem i octu 97" a tam jsem se spojil pouze s airbagy..

Je problém v kabelu,nebo je chyba jinde?? cca týden zpět vše chodilo,dnes jsem měnil turbo a pár věcí a když jsem chtěl načíst motor,tak nekomunikuje..
Octavia II RS
VPetr
Přispěvovatel

Příspěvek od VPetr »

cau...bez do nastaveni a dej test...pokud je kom.port ok a kabel je ready...pak bude asi problem jinde..
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

To asi nebude,,páč už jsem měl stejný problém,ale s tím,že nešlo načíst vůbec nic a test byl ok!! A jinak už jsem to zkoušel,takže nějaký jiný nápad?? :(
Octavia II RS
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Logicky, fungoval, nyní funguje jen sporadicky = vyhodit a za 5 USD si koupit jiný... občas se divím, že má někdo čas a chuť něco podobného řešit.
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
sky59
Aktivista

Re: Kabel KO,nebo je chyba jinde?

Příspěvek od sky59 »

RudisTDic píše:Mám problém s KKL (china)..při napýchnutí se u své octy spojim pouze s budíkama a climatronicem..žádná jiná jednotka nekomunikuje.. Zkoušel jsem i octu 97" a tam jsem se spojil pouze s airbagy..

Je problém v kabelu,nebo je chyba jinde?? cca týden zpět vše chodilo,dnes jsem měnil turbo a pár věcí a když jsem chtěl načíst motor,tak nekomunikuje..
Najlepsie kupit od HAnZa .... asi s tym kupci ked tak presadzuje....

mas niekolko moznosti, napadaju ma tieto:

- KKL je tak jednoduchy (nic v nom nie je iba prevody urovni) ze predpokladam, ze sa mu nic nestalo

- ked ti fungoval, tak teraz si alebo "posahal" soft v PC alebo S NAJVACSOU pravdepodobnostou si niekde poskodil nejaku kablovacku
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
RudisTDic
Aktivista

Re: Kabel KO,nebo je chyba jinde?

Příspěvek od RudisTDic »

sky59 píše:
RudisTDic píše:Mám problém s KKL (china)..při napýchnutí se u své octy spojim pouze s budíkama a climatronicem..žádná jiná jednotka nekomunikuje.. Zkoušel jsem i octu 97" a tam jsem se spojil pouze s airbagy..

Najlepsie kupit od HAnZa .... asi s tym kupci ked tak presadzuje....

mas niekolko moznosti, napadaju ma tieto:

- KKL je tak jednoduchy (nic v nom nie je iba prevody urovni) ze predpokladam, ze sa mu nic nestalo

- ked ti fungoval, tak teraz si alebo "posahal" soft v PC alebo S NAJVACSOU pravdepodobnostou si niekde poskodil nejaku kablovacku
Právě on neí úplně KO,,načtu poze některé jednotky..a u jiné octy načtu zas jiné než u mě..takže funguje tak 50/50.. Třeba jsem měnil budíky za sériové a normálně jsem se spojil a nakódoval je.. Proto je mi to divný,měl jsem za to,,že když lehne,tak lehne úplně a né že se bude tvářit jako Ok a přitom funguje na půl..
Octavia II RS
barnabas006
Přispěvovatel

Příspěvek od barnabas006 »

A máš aktivovaný vag? když tě to pustí jen někam...
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Ne, HanZ nic takového už leta neprodává! Kdysi ano, dnes už opravdu ne. Kup rovnou v číně...stojí to dneska pakatel, spolehlivost naprosto stejná jako to, co se prodává tady.

Kdyby neměl aktivovaný vag, tak ho to nepustí na funkce, nikoli na konkrétní jednotky. Neraďte mu pitomosti, prostě je načatej trandik na KLine. A pro místní odborníky - ano trandik na KLine i v SI9231 jsou jen trandiky (offtopic)
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

ok,,tak objednám jinej..ty 3 stovky mě nevytrhnou..díky za odpovědi.. :)
Octavia II RS
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Přesně tak, lepší než se tím pár hodin trápit a stejně s nejasným výsledkem...

Já nevím jak ostatním, ale já si svého času vážím víc.
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Tak kabel jsem koupil jiný a problém je stejný,takže problém bude tedy v PC..ale kde? Nikde jsem nic nenastavoval..PC používám na diag a na internet..zkoušel jsem i VAG 409 a to samé..načtu na svém voze jen budíky a klimu..zkoušel jsem i dát základní nastavení ve VAGcomu a nic..
Octavia II RS
roubic
Nesolidní prodejce
Nesolidní prodejce

Příspěvek od roubic »

RudisTDic píše:Tak kabel jsem koupil jiný a problém je stejný,takže problém bude tedy v PC..ale kde? Nikde jsem nic nenastavoval..PC používám na diag a na internet..zkoušel jsem i VAG 409 a to samé..načtu na svém voze jen budíky a klimu..zkoušel jsem i dát základní nastavení ve VAGcomu a nic..
a co třeba blbý ovladače na kabel ? zkoušel si přeistalovat ovladače ? nebo to skus vymazat a nahrat znova já použival ihr 304 a bez problému vždy
Audi s8 d3 5.2 v10
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

RudisTDic píše:Tak kabel jsem koupil jiný a problém je stejný,takže problém bude tedy v PC..ale kde? Nikde jsem nic nenastavoval..PC používám na diag a na internet..zkoušel jsem i VAG 409 a to samé..načtu na svém voze jen budíky a klimu..zkoušel jsem i dát základní nastavení ve VAGcomu a nic..
Hmm, to je hodně divný. Zkus to ještě pro jistotu na jiném PC. O ovladačích nemá smysl uvažovat, jelikož podle textu má klasický KKL kabel, vagcom 3xx, tudíž RS232. Pokud je to USB, tak přes redukci FTDI a tam by mohl být zakopaný pes...
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Tak pomohla nová instalace windows..takže sem kabel koupil zbytečně.. :(
Octavia II RS
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

RudisTDic píše:Tak pomohla nová instalace windows..takže sem kabel koupil zbytečně.. :(
nebolo to zbytocne, mas zalohu....

preco si nerobite ludia image disku ale stale lipnete na tom co uz mate v pocitaci?!

ja pred kazdou diagnostikou natiahnem image disku, trva to asi 3 minuty a vzdy mam system ktory je funkcny...

ze nejake virusy?! nech si trhnu nohou.... natiahnem image a su v pi..... :-)

co je image? :

nainstalujete si cistulinky windows, plus programy co pouzivate, toto trva dost dlho a musi sa pri tom sediet, je to otravne...

ked uz to mate urobite image disku, dostanete jediny subor kde je cely disk skomprimovany, povedzme 1.5GB... image je obraz, ja pouzivam acronism je rychly a spolahlivy, dokonca mi urobil spravne image mojho pc kde mam 5 patricii: diskC disk D puppyLInux Acronis a backtrack

ked potrebujem pocas zapnutia si zvolim v GrubLoaderi Acronis a pomocou neho spustim obnovu diskuC imagom ktory mam ulozeny na diskuD

na disku D mam image na vselijake mozne kable a vzdy iba jeden kabel, takze ziaden klon mi nikdy nezlyhal

ak niekto nainstaluje 10 roznych kablov do jedneho windows tak naozaj neviem co to potom robi.....

a co ma prekvapuje kazdy sa snazi udrzat windows pri zivote a stravi odvirovanim a cistenim vacsinu zivota...

ako som povedal: nabootujem Acronis, prehodim image z D na C a mam to znova ciste a funkcne - za 5 minut a nemusim pri tom sediet

vyskusat nejaky shit program? nie je problem, skusim a potom vratim image spat a shitovy program je vyskusany a PC uz viac o nom nevie.....
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“