Clio 3 po nehode neštartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Clio 3 po nehode neštartuje
Zdravím páni, pre skátenie času s rozlúsknutím problému sa na Vás obraciam s nasledovným problémom. Clio rv. 2008/ 1.5dci 63kw/ 5dverí/ spínačka na klúč/. Auto bolo buchnuté odpredu vystrelené predné bagy + pyropásy.Po nehode samozrejme ani netočil (zablokovaná RJ ABG) RJ som vynuloval , airbagy + pásy založil nové. V žiadnej RJ nieje zaznamenaná chyba (celé auto bez chýb). Auto však neštartuje - na štartovací sprej chytí... Nárazový spínač som hladal - niekto píše že ho má niekto že nie... prelozil som celé auto a spínač nieje nikde čo je pochopitelné kedže snímač je priamo v RJ ABG. Imobilizér + kódovanie kľúča je v poriadku. Motor však nemá snahu odpáliť.. Nejaké nápady?
V esitronicu som našiel v schéme "relé blokovania štartu" avšak neviem či to nemá len verzia so štartom na kartu , priznám nepozeral som. Vie niekto ako to relé funguje a či môže obmedzit jeho funkciu nehoda? vdaka ...
V esitronicu som našiel v schéme "relé blokovania štartu" avšak neviem či to nemá len verzia so štartom na kartu , priznám nepozeral som. Vie niekto ako to relé funguje a či môže obmedzit jeho funkciu nehoda? vdaka ...
riesil som podobny problem ale na Ford Ka 2010 tiez to bolo softverovo zablokovane. Najprv som musel nakodovat jednotku airbagu a potom som to musel spesialnym postupom cez ovladacie packy nakodovat aby som odblokoval bezpecnostny spinac. Pouzil som postup s Fiata 500 je to jedno a to iste auto s mensimi zmenamy.