BH motor má pravdu s tými tryskami aj čerpadlom, u BDG a čerpadlach typu K,L nieje možné až také navýšenie výkonu ako u AKE + vstreky tam je največší potencial, je pravda, že BDG, BDH a BAU sú čo sa týka vačšiek na tom lepšie ale na tých prvých BDG sa vraj stalo, že sa vačka prasla, trošku nepochopitelné, ale už som to videl

.... mám auto s touto motorizaciou už nejaku chvilku ale z tých menej šťastných AKN a už som sa trošku okolo toho pokrutil...

a preto mam v hlave momentalne jeden projekt, všade možne študujem, získavam informacie po roznych forach, v literatúre atd, ako vylepšiť tuto aj moju motorizáciu..a na základe doteraz zistených info zvažujem nad kombinaciou, motor z BDG, čerpadlo a vstreky z 132 KW AKE a prípadne nejaké večšie turbo z 3.0 tdi ale je to dosť náročné, začal som skušať pracu vo winols a dalších programoch... zaobstaral som si už davnejšie potrebný hardware a trapim sa a lamem si hlavu, nieje to jednoduche a tato moja kombinacia je šialená...chcel by som to tým spôsobom, že ostane povodná kablovačka motora aj soft, v ktorom sa upravia mapy čerpadla a turboduchadla a všetko sa to zladí....teda mapy čerpadla-premapovanie zo 110 kw na 132 KW a navýšenie, zvýšenie plniaceho tlaku a otpimalizácia vstrekovanej dávky, samozrejme uprava limiterov atd... len ten soft upraviť je náročné a neviem či možné..najme preladenie pôvodneho softu a vloženie map z 132 kw!!!??? je to možné vôbec??? vie to niekto?? vo winolse je tých map neurekom a ťažko len rozoznať ktorá je ktorá, je na to pomocka ako rozoznať tie mapy???

a je vobec možné v 110 kw softe upraviť teda vložiť mapu zo 132 kw a zladiť s novým čerpadlom, samo zladiť immo... tvari sa to, že ano, ale ja som lama.... a vidím to na dlhý boj a ešte vela prebdených nocí.... vie niekto poradiť..BH motor čo ty na to.... aspon nejaké postrčenie??? Thanks