Výměna dvouhmotového setrváku za jednohmotu

Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Pája 19
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Pája 19 »

aughostino píše:su zuby na jednohmote a dvojhnote rovnake? ide mi o to, ci pri vymene bude treba menit aj starter alebo zapasuje bez problemov
Sou stejný a na stejnym místě.
Oct asv 2000, DieselPower
JNCM
Přispěvovatel

Příspěvek od JNCM »

Neskousel nekdo takovou sestavu ?1.9 ALH napadlo me nechat dvouhmotovej setrvak mam jeden opravenej (repasovanej)
dat misto pevny odpruzenou lamelu (z 1hmoty) a pritlacak nechat
taky z dvouhmoty :?
honza.biker
Přispěvovatel

Příspěvek od honza.biker »

Třeba u podélných motorů, je odpružená lamela vždycky.
Audi A4 B8 3.0 TDI 176KW S-line Avant Quattro
sathol
Přispěvovatel

Příspěvek od sathol »

jedno hmota od valea pasuje super...vyskouseno na 24 autech zadne se uz nevraci.konecne neco poradneho.a prevodovky?ty se vysypou samy.jak vidim jak lidi radi tak my je tezko za ty prevodovky??????????? (hm)
jarda123
Přispěvovatel

Příspěvek od jarda123 »

Ahoj potreboval bych radu na kolik dotahnout setrvak ?na 1h děkuji
O1 1.9 TDI ASV.-PP764,VB,IC,12mm,sání ARL,HDS,3xoff,288+256,rs paket, MVOLESSOFT.EX
VW caddy SDI pracant
O3 RS
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

jarda123 píše:Ahoj potreboval bych radu na kolik dotahnout setrvak ?na 1h děkuji
Nové šrouby, 60Nm + 90°
GIV Variant TDi ???kW
Vendys
Nováček

Příspěvek od Vendys »

Zdravim, chtel jsem se zeptat, jaka je unosnost spojky na Superbu 96kW, 5ti kvalt, sada Valeo s jednohmotou? Diky
milancok
Nováček

dimenzacia spojky

Příspěvek od milancok »

chcem sa spytat, kolko znesie original spojka ALH, zatial vsetko original, 146 tkm, rozmyslal som len na vyladenie cipom, ale bez toho aby som sa vyhol vymene spojky, pripadne dalsim investiaciam? spojka zatial presmykne z casu na cas len na prvych dvoch troch krizovatkach, a aj to nie pravidelne? dakujem
octavia 4x4
Nováček

Příspěvek od octavia 4x4 »

Zeptám se možná blbě, ale nikde to nemůžu dohledat, tak sázim na vás. Mám octavii 4x4 motor ATD a převodovku FEM. Jaká je tam spojka? Dvouhmota? Jde mi o to, že mě čeká její výměna a ta cena mě málem porazila. Nevím, jestli mám řešit jednohmotu, nebo to vyjde na stejno. Taky auto začalo dělat to, když rozjedu auto na cca 3tis. ot, tak při klesání otáček jak při puštěnym plynu, tak při vyšlápnutí spojky to někdy zavrže. Je to takovej kovovej rotační zvuk. Dělá to ta spojka? Nebo to může dělat turbo? To by mělo bejt nový z léta. Sám jsem ho kupoval.
vadoho
Přispěvovatel

Příspěvek od vadoho »

Zdar,mám dotaz,mám passat b5 afn a chci tam dát VA turbo,S764+soft a k tomu bych chtěl dát jednohmotu z AHU,dá to ta jednohmota nebo mám řešit přítlačák z něčeho jinýho?A ložisko můžu nechat z mýho motoru?Nebo mám shánět jiný?Předem díky.
macomh
Sběrač informací

Příspěvek od macomh »

Po tých dlhých debatách sa chcem opýtať, aká spojku a s akým zotrvačníkom dať do mojej octavie 1,9/81 AHF. Auto má chip, tak som ho kupoval a presnejšie nevie nič o tom ani pôvodný majiteľ, lebo bolo dovezené a čaká ma výmena spojky. Čo by ste tam dali? Nechcem pretekať, ale občas ju preženiem troška, ale jazdím dosť po meste, takže vibrácie, cukanie a nejaké natriasanie mi moc nechýbajú. Takže mohli by ste mi tu popísať výhody, nevýhody a nejaký link prípadne odkiaľ by som mohol komplet spojku aj zo zotrvačníkom zohnať za dobrú cenu ?
sakytu
Přispěvovatel

Re: dimenzacia spojky

Příspěvek od sakytu »

milancok píše:chcem sa spytat, kolko znesie original spojka ALH, zatial vsetko original, 146 tkm, rozmyslal som len na vyladenie cipom, ale bez toho aby som sa vyhol vymene spojky, pripadne dalsim investiaciam? spojka zatial presmykne z casu na cas len na prvych dvoch troch krizovatkach, a aj to nie pravidelne? dakujem
Na chip bez vymeny spojky zabudni kedze ti to uz teraz smyka....

Mne seriova spojka nesmykala po chipe (350Nm) asi 15tisic km, potom na stvorke plny knedlik zacala smykat, tak tam isla JH s HDS+VR6 a je pokoj.

Kedze ti to klze na seriovom softe, vymene spojky sa tak ci tak nevyhnes ;)
VW Golf IV Variant 1,9TDI ALH -> EGR-off + TT puky + ATD+HDS57+VR6+ GGU Dlhy 5Q + 312mm ATE v predu + ATE v zadu + FB Sprint 764 + Chip by TDIFun-> 106kW/145PS/351Nm
majosek
Nováček

Příspěvek od majosek »

Prosím pana Humla jestli mi to půjde na AUDI A4 AVANT 2003 1.9 TDI 96KW AWX 5Q http://www.mdily.cz/audi/a4-avant-kombi ... assat.html
AUDI A4 AVANT 1,9 TDI PD 96 KW
markusgti
Nováček

Příspěvek od markusgti »

zdravim, potřebuju radu, 1.8 T AGU- 309ps a 469Nm spojka ATD včetně jednohmoty, odlehčeno a vyváženo na +- 0.5g,. začala klouzat, z jakou dát směs lamely a přítlačak zas ATD nebo vr6 je silnější? je to na denní ježdění, takže keramiku tam dat nechcu
díky za rady
spojkař
Přispěvovatel

Příspěvek od spojkař »

markusgti píše:zdravim, potřebuju radu, 1.8 T AGU- 309ps a 469Nm spojka ATD včetně jednohmoty, odlehčeno a vyváženo na +- 0.5g,. začala klouzat, z jakou dát směs lamely a přítlačak zas ATD nebo vr6 je silnější? je to na denní ježdění, takže keramiku tam dat nechcu
díky za rady
pokud není vyhřátý setrvák tak nechat, a jinak lamelu nechat přeobložit na organiku(hds57) a přítlačák buď vr6 nebo z atd jsou stejné !, ale ne valeo
Odpovědět

Zpět na „FAQ - časté dotazy - řešení, postupy“