Cisteni klima
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Cisteni klima
Poradite nekdo jak odstranit zapach pri pusteni klimatizace?
Zajima me zda staci vyndat pylovi filtr a nastrikat n vymenit nejakou dezinfekci.Diky za radu.Jo zapomel jsem jedna se o Skodu Octavii.
Zajima me zda staci vyndat pylovi filtr a nastrikat n vymenit nejakou dezinfekci.Diky za radu.Jo zapomel jsem jedna se o Skodu Octavii.
su rozne pripravky na cistenie klimy zalezi podla teho aky nektory sa nastrieka do vnutra kabíny zapne sa vnutorny okruh vzduchu zapne klima a ta nasava z kabíny tento cistic a postupne sa vycistí alebo sa aplikuje priamo na vymenik
mam aj nejaky navod ale nejde mi to upnut tak mi napis mail a ja ti to poslu
mam aj nejaky navod ale nejde mi to upnut tak mi napis mail a ja ti to poslu
- pavelnagl
- Sběrač informací
To: ROMEK
Můžeš mi to prosím také poslat? Předem děkuji. pnagl@centrum.cz
Můžeš mi to prosím také poslat? Předem děkuji. pnagl@centrum.cz
Octavia r.v. 02 ALH 1.9 TDI 66 -->85 kW
-
- Přispěvovatel
Můžeš vysvětlit nebo popsat jek to na ten výměník nastříkáš? Dík.David-pv píše:Už se to tu řešilo, existují přípravky (taková pěna), která se nastříká na výměník a vyplní se ní vzduchovody.
Passat B5 81kW, AFN, automat 01M
Audi A3 81 kW, AHF, automat 01M
passat variant 2.0 tdi 103kw, CBAB, DSG
Spotřeba VOLKSWAGEN PASSAT VARIANT 2.0 TDI 103 kW / 140 HP[/url]

-
- Přispěvovatel
Tak přesně tak jsem to udělal, jenom si stále nejsem jistý, jestli jsem se opravdu trefil na ten výměník.David-pv píše:Podle návodu se vyndá pilový filtr, ze spreje vede dlouhá hadička, ta se prostrčí mezi lopatkami ventilátoru až na výměník a nastříká se tam pěna. Potom se hadička zasune nadoraz do každého výdechu vzduchu v interiéru a vše se naplní tou pěnou...
Passat B5 81kW, AFN, automat 01M
Spotřeba VOLKSWAGEN PASSAT VARIANT 2.0 TDI 103 kW / 140 HP[/url]

- markusaurelius
- Přispěvovatel
Obávám se že je z*urveně blbě umístěna pod tou hliníkovo tepelnou izolací co je na mezistěně mezi motorm a interiérem, usuzuji podle kapek vody, který z pod toho jdou... Jinak docela i dopouručuju vyčistit lopatky ventilátoru, protože sem je mel docela hezky za*raný od uhlíku motorku. Takže když už člověk nedýchá bordel zvenku, tak sežere pár gramů uhlí z elektromotoru 

Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Vůbec nevím, kam byste co prostrkovali. Hadička na spreji je dlouhá asi 15 cm, čímž je každému jasné, že s ní na výparník prostě dosáhnouti nelze. Navíc desinfekce systému zdaleka není jen o výparníku - je tam mnoho jiných komponentů, které též třeba desinfikovat.
Sprej vytváří hustou bílou pěnu, kterou aplikujete do místa pylového filtru (ten je samozřejmě demontovaný) a současně máte na plný výkon puštěný ventilátor topení. Ten pěnu nasaje a profouká všemi místy systému. Je třeba při aplikaci pěny přepínat klapky rozvodu vzduchu (u Climatronicu aktivovat všechny najednou) a přepnout si i klapku studený / teplý, aby se pěna dostala i na radiátor topení.
Moc to nedýchejte, aerosol obsahuje toxické psychotropní látky (přestože bývá parfemován, může pak bolet hlava).
Doporučuji míti při práci stažená okna aspoň na předních dveřích, aby kabina větrala.
Tato desinfekce by se měla provádět minimálně jednou ročně na jaře.
Sprej vytváří hustou bílou pěnu, kterou aplikujete do místa pylového filtru (ten je samozřejmě demontovaný) a současně máte na plný výkon puštěný ventilátor topení. Ten pěnu nasaje a profouká všemi místy systému. Je třeba při aplikaci pěny přepínat klapky rozvodu vzduchu (u Climatronicu aktivovat všechny najednou) a přepnout si i klapku studený / teplý, aby se pěna dostala i na radiátor topení.
Moc to nedýchejte, aerosol obsahuje toxické psychotropní látky (přestože bývá parfemován, může pak bolet hlava).
Doporučuji míti při práci stažená okna aspoň na předních dveřích, aby kabina větrala.
Tato desinfekce by se měla provádět minimálně jednou ročně na jaře.
Naposledy upravil(a) Marek77 dne 28 kvě 2007, 15:41, celkem upraveno 2 x.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Nevím, jak kdo, ale já mám od pylového filtru k výparníku skoro půl metru, o zadním výparníku ani nemluvím, že?Matrix píše:Vymontuj větrák a výparník máš před sebou v celé své kráse že ti bude 15ti cm hadička dlouhá
Navíc demontáž ventilátoru je zbytečná práce.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)